Čo pozerať? Toto sú najlepšie filmy na Netflixe za posledné mesiace

žena, ktorá je popcorn

Hľadáte dobré filmy, ktoré by ste si mohli pozrieť na Netflixe? Ste na správnom mieste. Náš výber najlepších filmov Netflixu obsahuje staršie aj novšie snímky akéhokoľvek žánru, ktorými si spríjemníte nejeden večer či deň. Nechajte si poradiť naším rebríčkom a zistite, čo skutočne stojí za váš čas.

The Power of the Dog

Dá sa povedať, že film Jane Campionovej, The Power of the Dog, (v preklade Sila psa) je zatiaľ veľkým hitom ako roka 2021, tak aj prvých dní v roku 2022. Mnohí odborníci ho dokonca označujú za jeden z najlepších, ktoré na Netflix za posledné mesiace prišiel.

Film, ktorý je široko chválený pre svoj pomaly sa rozbiehajúci psychologický dej. Ten sleduje príbeh hrozivého rančera (Benedict Cumberbatch), ktorý sa chová veľmi kruto k bratovi, ktorý si domov priviedol svoju novú manželku (Kristen Dunst) a jej syna (Kodi Smit-McPhee).

Cumberbatch tu podáva najlepší výkon svojej kariéry ako prchký Phil Burbank, čo nepochybne urobilo zaujímavú prípravu na budúcoročnú druhú sériu seriálu Doctor Strange.

kino

tick, tick…BOOM!

Ukázalo sa, že Spider-Man (alebo teda, Andrew Garfield) vie spievať. V celovečernom režijnom debute Lin-Manuela Mirandu sa mladý nádejný divadelný skladateľ Jonathan Larson (Garfield) na prahu svojich tridsiatych narodenín pohybuje v New Yorku, kde ho čaká láska, priateľstvo a tlak života umelca.

Mimochodom, tik, tik… BOOM! je založený na rovnomennom poloautobiografickom muzikáli Larsona (ktorého, ako sme spomínali, hrá Garfield). To znamená, že ak ste fanúšikom tohto dramatika, film je pre vás ako stvorený.

A Boy Called Christmas

Netvrdíme, že film "A Boy Called Christmas" od Gila Kenana je na úrovni Krstného otca, ale aj tak je to srdcervúca snímka na sviatočné obdobie, ktorá rozhodne stojí za pozretie, ak si chcete oddýchnuť od všetkej skazy, ponurosti, krvi a krvavosti ostatných filmov na tomto zozname, ako napríklad Scarface (Zjazvená tvár).

Film "A Boy Called Christmas" (v preklade Chlapec menom Vianoce), ktorý vznikol v spolupráci s britskou televíznou stanicou Sky, sleduje Nikolasa, zdanlivo obyčajného chlapca, ktorý sa vydáva na dobrodružnú cestu za svojím otcom a hľadá bájnu dedinu škriatkov. Film je štandardnou vianočnou "záležitosťou", ktorá sa však môže pochváliť bohatým hereckým obsadením, v ktorom nechýbajú Maggie Smith, Kristen Wiig, Jim Broadbent a Sally Hawkings – takže očakávajte pekné sviatočné pocity. Snímka je vhodná ako pre deti, tak aj pre dospelých, ktorí si z celého príbehu odnesú aj menšie ponaučenie.

Passing

Film Passing, ktorý vznikol podľa románu Nelly Larsen, sleduje dve černošky (Tessa Thompson a Ruth Negga), ktoré sa môžu "vydávať" za belošky, ale rozhodnú sa žiť na opačných stranách farebnej hranice v New Yorku v roku 1929.

Tento film je režisérskym debutom herečky Rebeccy Hall a bol takmer ocenený za citlivé spracovanie zložitej témy a dôležité skúmanie rasovej identity na začiatku 20. storočia. Očakávame, že snímka Passing bude v najbližších mesiacoch predmetom veľkého oscarového záujmu, najmä v prípade hlavných hercov.

netflix

The Harder They Fall

Film The Harder They Fall prišiel deväť dní pred najdrahším filmom, aký kedy Netflix vyrobil – Red Notice s Dwaynom Johnsonom, Ryanom Reynoldsom a Gal Gadot – a predstavuje celovečerný režijný debut Jeymesa Samuela. Nenechajte sa však týmto faktom odradiť. The Harder They Fall je jedným z najlepších filmov, ktoré streamovací gigant v roku 2021 vyprodukoval, čo veľa hovorí o Samuelovom zmysle pre detail, hviezdnom obsadení filmu a jeho pulzujúcom deji.

Po tom, čo Rufusa Bucka (Idris Elba) vyslobodí z väzenia jeho bývalá banda vrátane Trudy Smith (Regina King), Nat Love (Jonathan Majors) zhromaždí vlastnú partiu zákonodarcov, aby sa pomstil mužovi, ktorý zavraždil jeho rodičov.

Vo westernovej snímke The Harder They Fall, ktorá vzdáva hold černošským kovbojom, ktorí sú v podobných produkciách často prehliadaní, si zahrajú aj Delroy Lindo (Da 5 Bloods), Zazie Beetz (Deadpool 2) a Lakeith Stanfield (Knives Out).

Layer Cake

Ak ste sa ešte stále nedostali k Danielovi Craigovi a jeho poslednej Bondovke No Time to Die, zvážte opätovné pozretie tohto vynikajúceho britského kriminálneho filmu, kde hrá hlavnú úlohu práve Craig. Jeho postava je bezmenný distribútor drog, ktorý sa snaží vyhnúť konfliktu, zatiaľ čo plánuje svoj útek, až kým nie je vtiahnutý do nočnej vojny s drogami. Tento film je menej stereotypný, ako by ste si mohli myslieť z jeho pomerne nadneseného až mierne hlúpeho názvu.

Scarface

Ešte chvíľku zostaneme pri napätí a pozrieme sa na film Scarface, v slovenskom preklade Zjazvená tvár. Remake rovnomenného filmu z roku 1932, a jeden z najlepších kriminálnych filmov 20. storočia, rozpráva príbeh kubánskeho utečenca Tonyho Montanu (Al Pacino), ktorý prichádza bez peňazí do Miami v 80. rokoch minulého storočia, ale stúpa v rebríčku a stáva sa mocným drogovým bossom.

Film Briana De Palmu, ktorý je azda najznámejší vďaka kultovým dialógom ("oči, Chico, tie nikdy neklamú" a "pozdrav môjho malého priateľa"), je v skutočnosti rozsiahlym, emotívnym príbehom o človeku, ktorý je skazený chamtivosťou a zmäteným a pomýleným zmyslom pre ochranu rodiny.

Zodiac

Na Netflix sa vrátil kriminálny thriller Davida Finchera s názvom Zodiac. Tento film je predchodcom jeho seriálu Mindhunter a zaoberá sa skutočnou záhadou identity sériového vraha Zodiaca, ktorý sužoval San Francisco koncom 60. rokov minulého storočia. Hviezdne obsadenie začína hlavnou postavou, posadnutým novinárom Robertom Graysmithom, ktorého si zahral známy Jake Gyllenhaal. Film realistickým spôsobom zobrazuje samotné vraždy a podrobne opisuje bezvýsledné pokusy zistiť vrahovu identitu.

Vo všeobecnosti film výborne zobrazuje, ako veľmi bol prípad pohlcujúci. V niektorých situáciách až tak, že dokázal poškodiť životy tých, ktorí sa mu venovali. V tomto neprehliadnuteľnom prírastku do filmotéky Netflixu, ktorý je jedným z najlepších Fincherových filmov, si zahrali aj Robert Downey Jr. a Mark Ruffalo.

popcorn

The Guilty

V rovnomennej adaptácii oceňovanej dánskej drámy The Guilty sa predstaví Jake Gyllenhaal v úlohe operátora tiesňového volania 911, ktorého čaká závod s časom, aby zachránil unesenú ženu na druhej strane linky.

Netflix údajne zaplatil 30 miliónov dolárov za získanie námetu, ktorý pochádza z dielne režiséra Antoina Fuquu (Training Day) a scenáristu Nica Pizzolatta (True Detective). Dánsky originál je skvelý thriller, ktorý kombinuje napínavé dialógové sekvencie s nečakanými zvratmi, takže ak do toho primiešate taký talent, ako je Gyllenhaal, môžete sa tešiť na skvelý filmový zážitok.

Blade Runner: The Final Cut

Ultimátny sci-fi film, ktorý je od septembra 2021 opäť dostupný na Netflixe, sa vždy oplatí pozrieť si znova – najmä v podobe Final Cut Ridleyho Scotta z roku 2007. Deckard je takzvaný blade runner, v podstate policajt platený za to, aby vystopoval nepoctivých replikantov, ktorí predstavujú druh androidov. Keď sa však stretne s nebezpečným zabijakom známym ako Roy Batty, ako sa Deckard vysporiada s vlastnou úlohou človeka? Tento skvelý film je nielen kvalitným napínavým trailerom, ale tiež víziou budúcnosti z 80. rokov, ktorá je aj po desaťročiach ohromujúcim dielom.

Croupier

Jedným z najlepších filmov Netflixu je snímka Clivea Owena, ktorá vám s veľkou pravdepodobnosťou ušla. Croupier je prelomový a náladový kriminálny triler z roku 1998 o skrachovanom spisovateľovi, ktorý prijme prácu v kasíne. Čoskoro však urobí sériu zlých rozhodnutí a nechá sa zatiahnuť do lúpeže, ktorú mal pravdepodobne nechať na pokoji. Film bude pre vás veľmi príjemným oddychom od hlučnejších blockbusterov na veľkých streamovacích službách.

Django Unchained

Pravdepodobne najbizarnejší film v štýle akčných trhákov, aký Quentin Tarantino natočil, Django Unchained je vysokoenergetický moderný western. Django (Jamie Foxx) je bývalý otrok, ktorý spolu s doktorom Kingom Schultzom (Christoph Waltz) loví lotrov po celom americkom juhu. Nakoniec sa spoločne pokúsia oslobodiť Djangovu ženu od desivého Calvina Candieho (Leonardo DiCaprio). Ide o zaujímavú snímku, ktorú stačí vidieť len raz, no ak ste tak ešte neurobili, rozhodne by ste mali.

netflix

Fear Street

Trilógiu filmov Fear Street od Netflixu možno najlepšie charakterizovať ako retrospektívne slashery. Vznikli na základe rovnomenných kníh R. L. Stinea, a aj keď nemusia dosahovať takých výšok ako niektoré iné filmy, rozhodne stoja za pozretie. Všetky tri snímky, Fear Street: 1994, Fear Street: 1978 a Fear Street: 1666, si teraz môžete pozrieť na streamovacej službe.

Game

Film Davida Finchera s názvom Game je fascinujúcim mysterióznym filmom z 90. rokov. Bohatý bankár Nicholas Van Orton (Michael Douglas) dostane v deň svojich 48. narodenín poukaz na účasť v hre, ktorú organizuje záhadná spoločnosť. Je to v podstate niečo ako vymyslená verzia únikovej miestnosti – až na to, že začne deformovať celú Nickovu realitu. Dokonca do takej miery, že nedokáže zistiť, čo je falošné a čo skutočné. Nenechajte si ujsť túto menej diskutovanú klasiku z Fincherovej filmografie.

Army of the Dead

Army of the Dead je prvým celovečerným filmom Zacka Snydera od jeho čoraz ostrejšieho rozchodu s Warner Bros a je to všetko, čo jeho filmy o superhrdinoch z DC neboli. Je jasný, farebný, plný akcie, zábavný a aktuálny, aj keď jeho 45-minútový úvod je trochu mdlý a pomalý.

Dave Bautista hrá hlavnú postavu Scotta Warda, bývalého vojnového hrdinu hľadajúceho zombie, ktorého osloví majiteľ kasína Bly Tanaka (Hiroyuki Sanada) so zaujímavým návrhom. Úloha? Vstúpte do zombíkmi zamoreného Las Vegas, vniknite do trezoru Tanakovho kasína, utečte s jeho majetkom v hodnote 200 miliónov dolárov a dostanete odmenu 50 miliónov dolárov.

Samozrejme, veci nejdú podľa plánu a Wardova skupina sa čoskoro ocitne prenasledovaná hordami nemŕtvych, ktoré vedie alfa zombie známy ako Zeus (Richard Cetrone). Keďže vláda USA schválila jadrový úder, ktorý má za menej ako 32 hodín vymazať z mapy aj Las Vegas, hlavným cieľom bandy sa stáva prežitie, nie peniaze.

I Care A Lot

Jedným z veľkých filmov Netflixu z roku 2021 je thriller s Rosamund Pike z filmu Gone Girl, ktorá hrá hlavnú úlohu, Marlu Grayson, podvodníčku, ktorá využíva jeden starobinec na to, aby starších ľudí obrala o ich domovy a majetok. A síce ide v mnohých ohľadoch o nepríjemný film, dej je veľmi zaujímavý a krátko od svojho začatia sa zvrtne a stane sa niečím úplne iným. V tomto momente sa ukáže, že Marlina posledná obeť je príbuzná nebezpečného gangstra (hrá ho Peter Dinklage). Film stojí rozhodne za pozretie, no stačí ho vidieť len raz.

netflix a počítač

Zhrnutie

Či už ste hľadali niečo nové pre inšpiráciu, alebo len nemáte čo pozerať, streamovacia služba Netflix si pre vás pripravila množstvo skvelých filmov, ktoré sa rozhodne oplatí vidieť. Dajte šancu aspoň jednému a uvidíte, že nebudete ľutovať.

zdroj: techradar.com

Často kladené otázky

1. Aký je aktuálny veľký hit na Netflixe?

Film Jane Campionovej, The Power of the Dog (v preklade Sila psa), je aktuálne veľkým hitom, ktorý zaznamenáva úspech ako v roku 2021, tak aj v prvých dňoch roku 2022. Mnohí odborníci ho označujú za jeden z najlepších filmov, ktoré na Netflix prišli za posledné mesiace.

2. Aký je zaujímavý muzikál dostupný na Netflixe?

Film tick, tick… BOOM! je zaujímavým muzikálom na Netflix. V celovečernom režijnom debute Lin-Manuela Mirandu sa mladý nádejný divadelný skladateľ Jonathan Larson (hraný Andrew Garfield) pohybuje v New Yorku, kde ho čaká láska, priateľstvo a tlak života umelca. Tento film je založený na rovnomennom poloautobiografickom muzikáli Larsona.

3. Ktorý film odporúčate na sviatočné obdobie?

Film "A Boy Called Christmas" (v preklade Chlapec menom Vianoce) od Gila Kenana je vhodný na sviatočné obdobie. Snímka je srdcervúca, vhodná pre deti aj dospelých, a ponúka rozprávanie s menším ponaučením. Film vznikol v spolupráci s britskou televíznou stanicou Sky a má bohaté herecké obsadenie.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....