HBO Max: Aké filmy a seriály ponúka? (Recenzia)

ovládač a televízor

Streamovacia služba HBO Max sa pred pár týždňami dostala na slovenských trh a mnohí premýšľajú, či sa oplatí. Pri možnostiach ako Netflix, Apple TV či prichádzajúci Disney Plus sa to môže zdať ako zbytočná možnosť navyše, no keď sa pozriete na ponuku seriálov a filmov, zistíte, že to nie je úplne pravda. HBO Max poskytuje toho oveľa viac ako jeho náprotivok GO, ktorý u nás fungoval niekoľko rokov. Ak neviete, či variant Max vyskúšať, máme pre vás recenziu, ktorá vám v rozhodovaní môže pomôcť.

2-minútová recenzia.

HBO Max konkuruje ostatným streamovacím službám hlavne svojím silným obsahom a zďaleka lákavejšou kvalitou ako Disney Plus alebo Apple TV. Vďaka pôsobivým 10 000 hodinám relácií a filmov nebudete čakať, kým príde nový obsah. Vďaka možnostiam vytvorenia viacerých profilov, rodičovskej kontrole, offline sťahovaniu a možnosti sledovať niekoľko obrazoviek súčasne, je služba pripravená aj na použitie vo veľkej domácnosti.

Toto napokon nie je prvá streamovacia služba HBO. Práve naopak. HBO Max nadväzuje na existujúce HBO Now a HBO GO (ktoré bolo aj u nás). Na rozdiel od Now alebo Go, služba Max pochádza od WarnerMedia a HBO, ktorá je pod správou materskej spoločnosti AT&T, čo znamená veľkú rozmanitosť dostupného obsahu. Vyberať si môžete nielen z celého katalógu HBO, ale aj z ponuky spoločností ako DC Universe, TCM, CrunchyRoll, Looney Tunes, Studio Ghibli a Cartoon Network.

Samotné používanie aplikácie HBO Max je jednoduché. Filmy a seriály sú radené do niekoľkých kategórií, vďaka čomu si viete vybrať podľa toho, kedy na platformu prišli alebo do akého žánru patria. Okrem toho sa môžete tešiť na pomerne vysokú rýchlosť. Filmy sa do služby dostanú od premiéry v kinách pomerne rýchlo.

V tomto ohľade je trochu sklamaním, že služba ešte nezahŕňa možnosti 4K HDR, ako má Netflix, ale hovorca HBO Max povedal, že sa to v budúcnosti zmení. Rovnako je pre niektorých nevýhodou nemožnosť streamovať na zariadeniach Roku a Amazon.

Ak vám nevadí zníženie kvality alebo pozeranie filmov a seriálov v HD SDR a máte zariadenie, kde si môžete stiahnuť HBO Max, potom doň zainvestujte a pripravte sa na to, že budete zahltení obsahom.

žena, ktorá je popcorn

Predplatné

V minulosti sa dalo HBO GO vyskúšať na 7 dní zadarmo. V polovici roka 2021 sa však táto možnosť zrušila, a preto, na to, aby ste nové HBO Max vyskúšali, si musíte zaplatiť minimálne jeden mesiac. Cena za preplatné bola počas celého marca len 4,99 €/mesiac, pričom, ak ste zľavu využili, túto cenu budete mať navždy.

V súčasnosti stojí HBO Max 6,99 €/mesiac, pričom ak zaplatíte preplatné na celý rok v hodnote 54,99 €, ušetríte 34 %.

Aplikácia a platforma

Ak ste niekedy používali aplikácie Netflix, Amazon Prime, Hulu alebo Disney Plus, platforma HBO Max vám bude príjemne známa. Obsah je prezentovaný v riadkoch, pod rôznymi kategóriami a nadpismi. 

Prejdite nadol na domovskej obrazovke a po hornom banneri nájdete (v čase písania tohto článku) Odporúčané série, Max Originals, Hlavné filmy, Harry Potter, Séria HBO: Tipy redaktorov a potom HBO Max Hubs.

Kliknite na jeden z rozbočovačov a dostanete sa do konkrétnej vertikály obsahu. V hornej časti máte možnosť prepnúť kartu medzi Odporúčané (predvolené nastavenie) alebo A-Z. Napríklad na Featured značka DC obsahuje posuvný banner so zvýrazneným obsahom, potom rôzne nadpisy špecifické pre DC, ako sú Epic Origin Stories alebo Gotham’s Joker.

Táto posledná kategória obsahuje všetko, v čom sa Joker objavuje, vo všetkých kinematografických vesmíroch a vesmíroch na malých obrazovkách, naživo aj v animácii. Vďaka týmto malým detailom je táto aplikácia o niečo menej rutinná a dokáže viac predvídať potreby používateľov.

A práve to je jedna z najlepších funkcií aplikácie HBO Max: schopnosť zúžiť sa na konkrétne sekcie nad rámec žánrov (akcia, dráma, horor atď.). Pre mladších pozorovateľov a najmä rodičov je tu tzv. Kids’ Character Collections, čo predstavuje spravovanú sekciu, ktorá dáva mamičkám a otcom možnosť vidieť napríklad všetok obsah Scooby Doo na jednom mieste.

Zvyšok domovskej stránky vyzerá podobne ako Disney Plus, pokiaľ ide o jej obsah. Tam, kde Netflix často chrlí nezmyselné odporúčania, sekcie HBO Max naznačujú ľudský dotyk.

Ďalším skvelým príkladom sú Blockbuster Franchises. Tým sa dostanete na stránku s každou franšízou a jej názvami. V čase písania tohto článku sú napríklad k dispozícii tri filmy Die Hard. Tí, ktorí radi pozerajú kompletné série určite poteší skutočnosť, že je prinajmenšom ľahké nájsť pokračovania bez zdĺhavého hľadania.

ovládač a televízor

Knižnica seriálov a filmov

Práve tu HBO Max zažiari. A síce je ťažké určiť stratégiu HBO Max, pokiaľ ide o prilákanie zákazníkov, môžeme povedať, že to skutočne funguje a veľkým objemom filmov a seriálov skutočne zatieňuje niektoré veľké spoločnosti ako Netflix alebo Amazon Prime. 

Aktuálne dostupné knižnice obsahu, známe aj ako “rozbočovače” HBO Max, sú HBO, DC, Sesame Workshop, TCM, Studio Ghibli, Cartoon Network, Adult Swim, CrunchyRoll a Looney Tunes.

Warner sa dostáva do centra pozornosti, pokiaľ ide o umiestnenie jeho obsahu v aplikácii. To nie je žiadnym prekvapením, ak vezmeme do úvahy miliardy AT&T utopené v zabezpečení licenčných zmlúv pre relácie ako Friends, The Big Bang Theory, The Fresh Prince of Bel-Air a Rick and Morty, ako aj obsah od iných dcérskych spoločností Warner, ako je New Line Cinema.

Najväčším prekvapením je zahrnutie všetkých ôsmich filmov o Harrym Potterovi na streamovanie, najmä keď bolo výslovne uvedené, že v ponuke už nebudú. Medzi ďalšie kúsky z katalógu Warner patrí široká škála karikatúr Looney Tunes a DC Extended Universe. Je zvláštne, že Man of Steel, film, ktorý odštartoval tento konkrétny filmový svet, chýba.

Tu však chýbajúce série a filmy nekoniac. Dostupný nie je ani žiadny z filmov o Supermanovi. V knižnici v minulosti nebol ani Birds of Prey, ktorý však mohol chýbať kvôli tomu, že bol príliš nový.

Chýbajúce filmy môžu byť spôsobené existujúcimi licenčnými dohodami, pretože filmy boli nedávno na Netflixe. V tomto ohľade je ťažké predpovedať, ktoré nadchádzajúce snímky Warner urobia skok na HBO Max.

Prirodzene, celá zostava HBO je pripravená a ponúka používateľom okamžitý prístup ku každej relácii a filmu. A ak by ste náhodou niečo stihli všetko pozrieť a nevedeli by ste, na čo sa presunúť, netreba sa ničoho báť. HBO chrlí jeden film či seriál za druhým, a preto je veľmi pravdepodobné, že o krátky čas príde do knižnice ďalší zaujímavý kúsok.

Kvalita a používanie

Veľká väčšina používateľov, ktorí sa rozhodnú pre prístup k HBO Max prostredníctvom smartfónov, tabletov a inteligentných televízorov, bude spokojná s predvolenou možnosťou streamovania HD/SDR so zvukom Dolby Digital 5.1.

Tí, ktorých televízna zostava sa môže pochváliť schopnosťami 4K a HDR, môžu byť už zvyknutí na streamovanie obsahu 4K / HDR cez Netflix, Amazon Prime, Vudu, Disney Plus alebo Apple TV. Zatiaľ čo v zahraničí je pre Netflix toto zvýšenie kvality spojené s vyššou cenou (o 3 $), HBO Max takúto kvalitu neposkytuje v balíku ani za príplatok.

Pre niektorých sledovateľov to môže byť trochu skľučujúce, najmä preto, že slušnú časť špičkových filmov, ako napríklad Alien a Joker možno prezerať v 4K HDR na fyzických médiách, ako napríklad na DVD.

Aj keď je to škoda, nie je prekvapením, že jedinou možnosťou streamovania je HD, pretože je to jediný formát ponúkaný na kábli HBO, HBO Now a HBO Go. To ale neznamená, že HBO Max nemá vo svojom zameriavači lepšiu kvalitu videa. Hovorca spoločnosti potvrdil, že 4K HDR nebude na HBO Max k dispozícii pri spustení, ale predplatitelia sa môžu tešiť, že v blízkej budúcnosti príde.

Pokiaľ ide o sledovanie offline, aplikácia HBO Max vám dáva možnosť streamovať a sťahovať iba cez Wi-Fi, aby ste sa vyhli obmedzeniu dát. Môžete si tiež vybrať z možností Najrýchlejšie sťahovanie alebo Najvyššia kvalita, hoci spoločnosť neprezrádza, aká kvalita je ponúkaná pre toto rýchle sťahovanie.

ovládač a televízor

Pre koho je určené HBO Max?

  • Hľadáte streamovaciu službu, ktorá sa ľahko ovláda a vyzerá dobre – HBO Max je sľubná a prevyšuje svojich konkurentov, pokiaľ ide o množstvo materiálu dostupného pri spustení, aj keď niektoré oblasti jej knižníc obsahu sú trochu chaotické. Šírka obsahu ďaleko prevažuje nad všetkými jeho nevýhodami a je dostatočným dôvodom na to, aby ste doň zainvestovali aspoň 7 eur za jeden mesiac.
  • Chcete soládny zážitok z aplikácie – vďaka charakteristickým obsahovým kanálom, ako sú Cartoon Network a CrunchyRoll, je spôsob, akým je obsah prezentovaný v aplikácii, navrhnutý tak, aby sa nezdalo, že bol diktovaný nejakým algoritmom.
  • Ste ochotní počkať na najväčšie exkluzívne ponuky – ak vezmeme do úvahy tituly zahrnuté v hlavných centrách, spolu s množstvom exkluzívneho obsahu a originálov, služba HBO Max je pripravená na získanie koruny streamovania. Môže to chvíľu trvať, kým dosiahne svoj plný potenciál, no rozhodne sa oplatí počkať.

Pre koho nie je určené HBO Max?

  • Ak chcete pozerať seriály v 4K – vzhľadom na nedostatok obsahu v rozlíšení 4K a HDR sa cena 6,99 €/mesiac môže zdať vysoká, preto, ak máte kde, najprv HBO Max vyskúšajte a potom sa preň rozhodnite.
  • Chcete streamovať HBO Max cez zariadenia Amazon a Roku – hlavnou prekážkou, ktorej používatelia čelia v čase písania tohto článku, je prístup. WarnerMedia ešte musí dokončiť dohody s dvoma hlavnými streamermi, čo znamená, že používatelia Roku a Amazon si momentálne nemôžu stiahnuť aplikáciu HBO Max.

Snažíte sa míňať menej za streamovacie služby – HBO Max stojí 6,99 €/mesiac, čo časom dokáže narušiť nejeden rozpočet. Ak by ste chceli ušetriť, stavte na ročné predplatné, ktoré vás vyjde o 33 % lacnejšie.

zdroj: techradar.com

Často kladené otázky

Aké sú hlavné výhody HBO Max oproti iným streamovacím službám?

HBO Max konkuruje ostatným streamovacím službám hlavne svojím silným obsahom a zďaleka lákavejšou kvalitou ako Disney Plus alebo Apple TV. Ponúka približne 10 000 hodín relácií a filmov, možnosti vytvorenia viacerých profilov, rodičovskej kontrole, offline sťahovaniu a možnosti sledovania niekoľko obrazoviek súčasne.

Aký obsah ponúka HBO Max?

HBO Max ponúka obsah nielen z celého katalógu HBO, ale aj z ponuky spoločností ako DC Universe, TCM, CrunchyRoll, Looney Tunes, Studio Ghibli a Cartoon Network.

Aká je cena predplatného pre HBO Max a aké sú dostupné zľavy?

V súčasnosti stojí HBO Max 6,99 €/mesiac, pričom ak zaplatíte predplatné na celý rok v hodnote 54,99 €, ušetríte 34 %.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....