Čo piecť a variť počas karantény? Stavte na tieto rýchle recepty!

ingrediencie na varenie

Karanténa je dnes často skloňované slovo. Veľké množstvo ľudí je doma bez toho, aby mohli ísť do práce alebo robiť svoje obľúbené hobby. Patríte medzi týchto ľudí? Máme pre vás skvelé, jednoduché a rýchle recepty, ktoré môžete vyskúšať, aby ste sa na chvíľku zabavili a vytvorili si niečo chutné.

zeleninová tortilla

Tortilly s grilovaným mäsom a zeleninou

Nie je nič chutnejšie a lepšie, ako dobré tortilly s kuracím mäsom na grile a zeleninou. Veľkou výhodou tohto jedla je aj jednoduchá príprava. Ako na to? Jediné, čo budete potrebovať je:

  • kuracie mäso
  • tortilly
  • zelenina podľa chuti - kukurica, uhorka, paprika, paradajky
  • syr
  • kečup, tatárska omáčka

Stačí, aby ste si na panvici ugrilovali mäso. Mäso z panvici vytiahnite a dajte do nej zeleninu. Ugrilujte si aj tú. Následne si pripravte tortily. Tie si jemne na panvici opečte, aby boli chrumkavé. Do tortilly naukladajte mäso, ugrilovanú alebo čerstvú zeleninu, je to na vás, nastrúhaný syr a tortillu zarolujte. Podávajte s kečupom, tatárskou omáčkou alebo domácim dressingom.

špagety

Jednoduchý cestovinový šalát

Máte chuť na cestoviny? V tom prípade si na svoje prídete pri cestovinovom šaláte. Na ten budete potrebovať:

  • 250 g penne
  • 100 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 170 g kukurice
  • 1/2 ľadového šalátu
  • 100 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • citrónová šťava
  • soľ
  • čierne korenie mleté.

Penne si uverte, prepláchnite a zlejte. Pripravte si tuniaka, kukuricu, šalát. Všetky ongrediencie zmiešajte s cestovinami. Pridajte jogurt, olej a dochuťte korením. Môžete podávať.

rizoto

Bulgur s pečenou zeleninou

Na tento recept budete potrebovať:

  • 1 ks menšia tekvica
  • 2 hrste ružičkovej kapusty
  • olivový olej
  • 500 gramov kuracích pŕs
  • 200 gramov bulgur
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup:

  1. Tekvicu dobre umyte, rozkrojte, vyčistite a pokrájajte na menšie kúsky. Kapustu si očistite a nakrájajte na polovicu. ROzložte na plech vystlaný papierom na pečenie, zalejte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a rukami jemne premiešajte. Dajte do rúry predohriatej na 200 stupňov Celzia a pečte približne 20 minút.
  2. Kuracie mäso nakrájajte na plátky, potrite olivovým olejom a na rozohriatej panvici sprudka opečte z každej strany.
  3. Do hrnca vypte bulgur, na oleji trochu orestujte, zalejte dvojnásobným množstvo vody a osoľte. Priveďte k varu a na miernom ohni varte. Keď sa tekutina vsiakne, bulgur je hotový.
čokoláda

Čokoládový dezert

Máte chuť na niečo sladké? Stavte na tento rýchly a chutný čokoládový dezert!

  • 250 g tvarohu
  • 100 g čokolády
  • 2 banány
  • musli alebo rozdrvené sušienky

Postup:

  1. V miske si nechajte nad parou ruzpustiť čokoládu.
  2. Kým sa čokoláda rozpúšťa, v tanieriku si rozpučte banány na kašu.
  3. Keď je čokoláda roztopená, pridajte k naj banány.
  4. Nakoniec, do vychladnutej zmesi, pridajte tvaroh a celú zmes poriadne premiešajte.
  5. Podávajte v miske alebo pohárikoch na dezerty.

Často kladené otázky

Aké jednoduché a rýchle recepty môžem vyskúšať počas karantény?

Skvelé, jednoduché a rýchle recepty na vyskúšanie počas karantény zahŕňajú tortilly s grilovaným mäsom a zeleninou, jednoduchý cestovinový šalát a bulgur s pečenou zeleninou.

Ako si pripraviť tortilly s grilovaným mäsom a zeleninou?

Na prípravu tortill potrebujete kuracie mäso, tortilly, zeleninu (kukurica, uhorka, paprika, paradajky), syr, kečup a tatársku omáčku. Ugrilujte mäso na panvici, potom ugrilujte aj zeleninu. Pripavte tortilly, opečte ich na panvici, naukladajte mäso, zeleninu, nastrúhaný syr a zarolujte. Podávajte s kečupom, tatárskou omáčkou alebo domácim dressingom.

Ako si pripraviť čokoládový dezert?

Na čokoládový dezert potrebujete 250 g tvarohu, 100 g čokolády, 2 banány a musli alebo rozdrvené sušienky. Rozpustite čokoládu nad parou, rozpučte banány na kašu a pridajte k roztopeniej čokoláde. Potom pridajte tvaroh do vychladnutej zmesi a premiešajte. Podávajte v miske alebo pohárikoch na dezerty.


Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články