6 nových filmov a seriálov, ktoré by vám v novembri nemali uniknúť

filmy

Dni sú čoraz kratšie a vy premýšľate, ako si vyplniť dlhé chladné večery? Zabudnite na prácu a užite si dobré filmové a seriálové snímky, ktoré si pre nás prichystali jednotlivé streamovacie platformy. November bude plný zaujímavých noviniek, ktoré by vám nemali uniknúť. Na čo sa môžete tento mesiac tešiť? Máme pre vás zoznam, v ktorom nechýbajú komédie, drámy ani biografie. Poďme sa na to pozrieť.

Netflix

Enola Holmes 2

V roku 2020 prišiel na Netflix film Enola Holmes, ktorý sledoval život mladého dievčaťa, Enoly Holmes, mladšej sestry známeho Sherlocka Holmesa. Tá pátrala po svojej nezvestnej matke, ktorá zmizla z jedného dňa na druhý.

Po dvoch rokoch od premiéry prvého filmu Enola Holmes prišlo pokračovanie, v ktorom hlavná hrdinka vyšetruje svoj prvý skutočný prípad. Snaží sa rozlúsknuť záhadu zmiznutého dievčaťa. Aby však bolo celé dobrodružstvo zábavnejšie, s hľadaním jej budú pomáhať priatelia a, samozrejme, jej známy brat – Sherlock Holmes.

Enola Holmes má skvelé obsadenie. Hlavnú hrdinku hrá známa Millie Bobby Brown, ktorú môžete poznať z obľúbeného seriálu Stranger Things. Okrem neho si však zahrala aj v seriáli Modern Family či One Upon a Time in Wonderland.

Spolu s Millie Bobby Brown sa vo filme objavujú aj herci ako Henry Cavill, Helena Bonham Carter, David Thewlis, Adeel Akhtar, Susan Wokoma, Sharon Duncan-Brewster, Louis Partridge, Hannah Dodd, David Westhead, Abbie Hern, Ramzan Miah, Martyn Mayger a Serrana Su-Ling Bliss.

A ako hodnotia Enolu Holmes odborníci? Prvá časť nedostala tak vysoké hodnotenia ako sa na základe hviezdneho obsadenia očakávalo. Portál IMDb udelil snímke len 6,6 bodov z 10. Veľmi podobne hodnotil film aj portál ČSFD, ktorý mu dal len 60,4 %.

Vo filmovom priemysle je bežnou praxou, že pokračovania filmov majú nižšie a horšie hodnotenia. Druhá časť Enola Holmes však toto pravidlo nepotvrdila. Odborníci ju totižto ohodnotili o niečo lepšie ako tú prvú. Portál IMDb jej udelil 6,9 bodov z 10 a portál ČSFD 62,4 %.

Druhé pokračovanie dobrodružnej komédie rozhodne stojí za pozretie. Na niektorých scénach sa dobre zasmejte, počas iných zas zatajíte dych a budete rozmýšľať, ako bude dej pokračovať ďalej.

Okrem samotných hereckých výkonov je dôležité myslieť aj na strih, ktorý sa stará o skvelý divácky zážitok. Snímka sa pohráva s retrospektívou a živú akciu hercov prelína s pútavými ilustráciami a animáciami, ktoré dotvárajú celý príbeh. Samozrejmosťou je aj skvelá hudba, ktorá sa postarala o perfektnú kulisu a skvelú atmosféru.

Ak teda nebudete mať čo večer pozerať, Enolu Holmes si určite nenechajte ujsť. Ešte predtým, ako si však pustíte druhú časť, nezabudnite na tú prvú. Vďaka nej spoznáte jednotlivé postavy a zžijete sa s celým príbehom.

Kde sa dá film Enola Holmes 2 pozerať?

Enola Holmes je z produkcie spoločnosti Netflix. Obe časti sú v súčasnosti dostupné na jej streamovacej platforme s českými titulkami aj dabingom.

sledovanie filmu

My Policeman

Ďalším očakávaným filmom tohto roka je My Policeman, ktorý bol nakrútený podľa knižnej predlohy s rovnomenným názvom od autorky Bethan Roberts. Dej sleduje príbeh Toma (hrá ho Harry Styles), mladého policajta, ktorý spĺňa všetko čo sa od neho v Británii v 50. rokoch očakáva. To mu však nestačí a chce od života niečo viac. 

Keď sa na pláži stretne so serióznou učiteľkou Marion (hrá ju Emma Corrin známa napríklad zo seriálu The Crown), okamžite ju okúzli. Medzi mladými ľuďmi to začne iskriť a netrvá dlho, kým svoj vzťah spečatia svadbou.

Tom však po krátkom čase stretá Patricka (hrá ho David Dawson), múzejného kurátora, s ktorým sa rýchlo spriatelí. Patrick vyzve Toma, aby začal viac skúmať a objavovať svoju sexuálnu identitu. Tom pomaly zisťuje, že ho Patrick priťahuje, čo vedie k milostnému trojuholníku. Tom je rozpoltený. Nevie sa vzdať vášne, ktorú cíti k Patrickovi, ani lásky, ktorú cíti k Marion. Všetko sa však čoraz viac komplikuje.

Recenzie kritikov na film My Policeman boli síce zmiešané, no konečné hodnotenie hovorí jednoznačne – ide o snímku, ktorá by vám rozhodne nemala ujsť. IMDb ju hodnotí na 6,6 bodov z 10 a ČSFD na 71,1 %.

Okrem troch spomínaných hercov sa vo filme objavia aj Linus Roache, Gina McKee, Rupert Everett, Andrew Tiernan, Jack Bandeira, Tristan Sturrock, Kadiff Kirwan, Richard Dempsey a mnohí ďalší.

Kde sa dá film My Policeman pozerať?

Film My Policeman môžete streamovať na Prime Video, ktoré je od roku 2021 dostupné aj na Slovensku.

Blockbuster

Ak by ste si chceli pozrieť niečo dlhšie ako film, zapnite si jeden z najnovších seriálov streamovacej spoločnosti Netflix, ktorého názov je Blockbuster.

Blockbuster je komediálny seriál, ktorý rozpovedá príbeh o šéfovi poslednej videopožičovne s názvom Blockbuster. Ten sa snaží prevádzku udržať nad vodou a postarať sa o svojich zamestnancov. Konkurencia a nové možnosti sledovania filmov (streaming) mu to však komplikujú.

Zaujímavé je, že seriál s takýmto dejom zaradil do svojej ponuky práve Netflix, ktorý bol jedným z dôvodov, prečo videopožičovne prestali existovať.

Seriál Blockbuster je ako stvorený na vyčistenie hlavy a dobrý oddych. K dispozícii je v súčasnosti prvých 10 častí, ktoré môžete pohodlne streamovať na Netflixe s českými titulkami alebo dabingom.

Dopredu vás však musíme upozorniť, aby ste nečakali na žiaden rovnaký filmový zážitok, aký získate pri pozeraní filmov Enola Holmes alebo My Policeman. ČSFD ohodnotilo seriál Blockbuster len na 38,5 % a IMDb mu dalo len 4,9 bodov z 10. Jednotlivé scény tak musíte brať s nadhľadom a zbytočne sa nad nimi nezamýšľať.

Kde sa dá seriál Blockbuster pozerať?

Seriál Blockbuster môžete pozerať na streamovacej platforme Netflix.

Netflix

Causeway

Nová dráma z dielne Apple s názvom Causeway láka nielen dobrým dejom, ale takisto skvelým obsadením. Hlavnú úlohu si v ňom zahrala Jennifer Lawrence, ktorá je známa z filmov ako Hunger Games, Passengers, Don't Look Up, Silver Linings Playbook, Joy či X-Men. Okrem nej sa môžete tešiť aj na hercov ako Brian Tyree Henry, Samira Wiley, Stephen McKinley Henderson, Russell Harvard, Linda Emond, Jayne Houdyshell, Donald Paul, Jaylen Moore a mnoho ďalších.

Dej filmu Causeway sleduje hlavnú hrdinku Lynsey, ktorá pracovala v Afganistane pre americké armádne inžinierske zbory. Jej vozidlo však narazilo na výbušninu, kvôli čomu si poranila niektoré časti tela a mozog.

Po náročnej a komplikovanej rehabilitácii sa Lynsey vracia domov do New Orleansu, kde žije so svojou matkou a pracuje ako čistička bazénov, zatiaľ čo čaká na to, kým jej lekár schváli žiadosť o prevelenie.

Lynsey sa v New Orleans stretáva s Jamesom, dobromyseľným mechanikom, s ktorým si skvelo rozumie. Rovnako ako Lynsey, aj James sa snaží zotaviť z ťažkých, fyzických aj psychických zranení. Obaja hľadajú útechu v tom druhom, no keď sa ich vzťah začne rozvíjať ďalej, Lynsey začne pochybovať o tom, či je schopná dávať a prijímať lásku.

Zaujímavý a pomerne ťažký príbeh ohodnotili kritici veľmi dobre. IMDb dalo filmu hodnotenie 6,6 bodov z 10 a portál ČSFD mu udelilo 71 %. Stal sa tak z neho jeden z najlepších filmov, ktoré kedy Apple vyprodukoval.

Kde sa dá film Causeway pozerať?

Film Causeway môžete pozerať na Apple TV, ktoré je, rovnako ako Netflix či HBO Max, dostupné aj v Slovenskej republike.

WEIRD: The Al Yankovic Story

Životopisný film WEIRD: The Al Yankovic Story, v ktorom si hlavnú úlohu zahral Daniel Radcliffe, opisuje profesionálny a osobný život speváka a skladateľa Ala Yankovica, ktorý je plný rôznych dobrodružstiev.

Spolu s Danielom Radcliffom si vo filme zahrajú aj ďalšie známe osobnosti ako Evan Rachel Wood (známa zo seriálu Westworld) či Rainn Wilson (známy zo seriálu The Office). Okrem nich sa môžete tešiť aj na hercov ako James Preston Rogers, Jimmy Walker Jr., Julianne Nicholson, Quinta Brunson, Spencer Treat Clark, Thomas Lennon, Toby Huss, William Guirola, Dot-Marie Jones, David Bloom, Tommy O'Brien, Devlin Wilder, Eric Appel, Will Forte, 'Weird Al' Yankovic, Patton Oswalt, Conan O'Brien, David Dastmalchian, Seth Green, Jack Black a mnoho ďalších.

Film je zaradený medzi dramatické komédie, ktoré sú ako stvorené pre milovníkov hudby. Portál ČSFD mu udelil 66 % a IMDb 7,3 bodov z 10. Kritici hodnotia snímku veľmi dobre, čo je dôvod, prečo sa dostala aj do nášho zoznamu a vy by ste ju mali rozhodne vidieť.

Kde sa dá film WEIRD: The Al Yankovic Story pozerať?

Film WEIRD: The Al Yankovic Story je v súčasnosti k dispozícii len na Roku Channel. Je však veľmi pravdepodobné, že čoskoro sa dostane aj na streamovacie platformy, ktoré sú k dispozícii na Slovensku.

kino

Inside Man

Keď sa seriál Inside Man z dielne BBC dostal na začiatku novembra na Netflix, okamžite spôsobil rozruch. Štvordielna limitovaná séria, ktorej showrunnerom je Steven Moffat (v minulosti pracoval na seriáli Doctor Who), hovorí príbeh väzňa odsúdeného v cele smrti, ktorý rád rieši rôzne nevyriešené prípady.

Raz za týmto väzňom (hrá ho známy herec Stanley Tucci) príde mladá reportérka, ktorá sa snaží zistiť, čo sa stalo jej kamarátke. Akonáhle sa obaja pustia do riešenia zdanlivo neriešiteľnej situácie, začínajú odhaľovať rôzne znepokojivé skutočnosti.

Seriál Inside Man je plný napätia a čierneho humoru, ktorý celý dej mierne odľahčuje. Spolu s hercom Stanley Tuccim sa môžete tešiť aj na ďalších ako sú David Tennant, Dolly Wells, Lydia West, Dylan Baker, Kate Dickie, Lyndsey Marshal, Tilly Vosburgh, Simon Delaney, Atkins Estimond, Louis Oliver, Tim Berrington, Victoria Willing, Mark Quartley, Daniel Kendrick, Charlie Bentley, Franc Ashman, Alan Williams, Gianni Calchetti a mnohí ďalší.

Inside Man získal pochvaly od množstva kritikov a skvelé hodnotenie ako od portálu ČSFD – 75 %, tak aj od portálu IMDb – 6,6 bodov.

Kde sa dá seriál Inside Man pozerať?

Seriál Inside Man môžete streamovať na platforme Netflix s českými titulkami aj dabingom. K dispozícii sú všetky štyri časti.

Užite si voľno a pozrite si dobrý film alebo seriál

Ak máte voľný večer a neviete, ako ho vyplniť, vyberte si jeden z filmov alebo seriálov z nášho zoznamu a dobre si oddýchnite. Okrem ťažších snímok, na ktoré sa musíte sústrediť, môžete staviť aj na oddychovky, ktoré vás dobre pobavia.

zdroj: techradar.com

Často kladené otázky

Aké filmy a seriály si môžem pozrieť v novembri na streamovacích platformách?

V novembri si môžete pozrieť napríklad pokračovanie filmu Enola Holmes, kde hlavnú hrdinku hrá Millie Bobby Brown. Ďalším očakávaným filmom je My Policeman s Harrym Stylesom v hlavnej úlohe, ktorý je nakrútený podľa knižnej predlohy s rovnomenným názvom od autorky Bethan Roberts.

Aké je hodnotenie filmu Enola Holmes 2?

Film Enola Holmes 2 má o niečo lepšie hodnotenie ako jeho prvá časť. Portál IMDb mu udelil 6,9 bodov z 10 a portál ČSFD 62,4 %.

Kde môžem sledovať film Enola Holmes 2?

Film Enola Holmes je z produkcie spoločnosti Netflix. Obe časti sú v súčasnosti dostupné na jej streamovacej platforme s českými titulkami aj dabingom.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

nakupovanie

Ako nakupovať na Allegro.sk: Skúsenosti a rady

Milujete nakupovanie na internete a neustále hľadáte nové internetové obchody, z ktorých si môžete zaobstarať širokú ponuku rôznych výrobkov? V tom...

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...