4 knižné tipy, vďaka ktorým si užijete každú voľnú chvíľu!

knihy

Správna kniha dokáže toho spraviť naozaj veľmi veľa. Pri dobrej knihe si človek vie oddýchnuť, vžiť sa do deja, oddýchnuť si, prečítať si o niečom novom a takisto nadobudnúť novú slovnú zásobu. Samozrejme, knihy sú omnoho lepšie ako sledovanie televízie alebo videí, no mnohí ľudia stále viac a viac strácajú záujem o knihy. Dôvod je jednoducho ľahostajnosť či neochota čítať. Ak však človek nájde správnu knihu, dokáže sa do nej zamilovať okamžite a prečítať ju úplne celú.

Nájsť dobrú knihu, ktorá naozaj stojí za to, je niekedy veľmi ťažké. Obaly vás zaujať môžu, no ako sa hovorí, podľa obalu by ste knihu súdiť nemali. Mnohokrát sa môže stať, že práve kniha s pekným obalom vás síce zaujme, no jej obsah nemusí byť až tak dobrý. My sme si pre vás pripravili štyri knihy, ktoré patria medzi tie najlepšie a určite stoja za to, aby ste si ich pozreli.

kniha

Freddie Mercury - Utajený život

Kontroverzná kniha novinárky Mariam Ahundovej pozerá na život a tvorbu Freddieho Mercuryho, speváka britskej skupiny Queen, z úplne odlišného uhla pohľadu, ako sme zvyknutí. Kniha „Utajený život“ je oproti iným publikáciám o Freddieho živote, hlbším vysvetlením rady jeho počinov, pohnútok a v neposlednej rade i snahou o očištenie jeho mena pošpineného tvrdeniami bulváru a niektorých „priateľov“. Je to kniha, ktorá predstavuje Freddieho Mercuryho ako nepochopeného, nie príliš šťastného a zároveň hlboko veriaceho človeka – čo reflektoval v mnohých svojich piesňach. Táto kontroverzná kniha novinárky Mariam Ahundové pozerá na život a tvorbu Freddieho Mercuryho, speváka britskej skupiny Queen, z úplne odlišného uhla pohľadu, ako zvyčajne.

Ak teda máte radi Freddieho Mercuryho a chcete toho vedieť o jeho živote viac, určite stavte aj vy na túto knihu, ktorá patrí medzi tie najlepšie.

Klub nerozbitných detí

Klub nerozbitných detí je o hľadaní strateného detského šťastia v dobe tabletov a instantných riešení. Na rozdiel od prekladov americkej výchov­nej literatúry je to kniha šitá na mieru slovenským rodičom. Vychádza z medicínskych a psychologických štúdií a je doplnená o rozhovory so slo­venskými expertmi. Každý z nich je autoritou v jednej z dôležitých oblastí, ktoré potrebujeme rozvíjať u našich detí. Aby zvládli náročnú dobu, v ktorej budú žiť. Aby sa stali nerozbitnými.

Vychovávanie detí v 21. storočí je omnoho ťažšie, ako si mnoho ľudí myslí. Práve to je dôvod, prečo by ste na túto knihu mali určite staviť ak sa máte stať rodičom alebo ste sa ním nedávno stali.

Trhlina

Táto kniha vznikla zvláštnym spôsobom. Po vydaní mysteriózneho trileru Strach sa autorovi ozval človek, ktorý mu vyrozprával naozaj desivý príbeh. Jozef Karika jeho rozprávanie zaznamenal, mnohé tvrdenia overil, doplnil o vlastné zistenia a spracoval do knihy, ktorú máte pred sebou. Na jej stránkach rozmotáva veľmi tajomný, tragický a hrôzostrašný prípad. Zároveň poodhaľuje jednu z najväčších záhad Slovenska – nevysvetliteľné miznutie ľudí v pohorí Tribeč. Legenda, zámerná mystifikácia alebo desivá skutočnosť? Túto otázku si kladie aj autor, predkladá strhujúci hororový príbeh a necháva na čitateľovi, aby našiel odpoveď.

Kto by tento príbeh alebo knihu nepoznal? Určite ste o Trhline počuli aj vy, či už o knihe, príbehu alebo filme. Ak vás príbeh zaujal, určite by ste mali staviť na túto perfektne napísanú knihu aj vy.

Druhá žena

Majster špionážneho žánru Daniel Silva očividne nestráca dych – je tu ďalšie, už osemnáste pokračovanie jeho jedinečnej série! Fanúšikovia legendárneho Gabriela Allona sa môžu aj tentoraz tešiť na fascinujúci príbeh plný nečakaných zvratov, konšpirácií, lásky a zrady. Niektoré tajomstvá sú príliš nebezpečné, aby uzreli svetlo sveta. 
Bola jeho najprísnejšie stráženým tajomstvom...
Záhadná Francúzka v odľahlom mestečku v andalúzskych vrchoch začína písať nebezpečné pamäti - príbeh muža, ktorého kedysi milovala v Bejrúte, a dieťaťa. Táto žena pozná najväčšie tajomstvo Kremľa. Pred mnohými rokmi sa KGB podarilo prepašovať na Západ svojho človeka a ten teraz stojí na prahu absolútnej moci.
Veľké sprisahanie môže odhaliť iba jeden muž: Gabriel Allon, špičkový agent a reštaurátor, súčasný šéf izraelskej spravodajskej služby. Gabriel už predtým bojoval s temnými silami nového Ruska a zaplatil za to privysokú cenu. Teraz sa s Rusmi stretáva znova a v hre nie je nič menšie ako osud povojnového svetového poriadku...

Táto kniha je plná napätia, zvratov a perfektného príbehu, ktorý by ste mali prečítať aj vy! Ak túžite po napätí a zaujímavej knihe, toto je niečo pre vás.

Často kladené otázky

Akú knihu by ste odporučili pre fanúšikov Freddieho Mercuryho?

Pre fanúšikov Freddieho Mercuryho by sme odporučili knihu "Utajený život" od novinárky Mariam Ahundovej. Táto kontroverzná kniha ponúka zaujímavý pohľad na život a tvorbu Freddieho Mercuryho z úplne odlišného uhla, ako sme zvyknutí, a predstavuje ho ako nepochopeného, nie príliš šťastného a zároveň hlboko veriaceho človeka.

Ktorá kniha je vhodná pre slovenských rodičov, ktorí hľadajú rady ohľadom výchovy detí?

Pre slovenských rodičov by sme odporučili knihu "Klub nerozbitných detí". Táto kniha je šitá na mieru slovenským rodičom a ponúka rady podľa medicínskych a psychologických štúdií, doplnené o rozhovory so slovenskými expertmi z rôznych dôležitých oblastí výchovy detí.

Ktorú napínavú knihu by ste odporučili pre milovníkov mysterióznych príbehov?

Pre milovníkov mysterióznych príbehov by sme odporučili knihu "Trhlina" od Jozefa Kariku. Táto kniha rozoberá veľmi tajomný, tragický a hrôzostrašný prípad z histórie Slovenska, ktorý sa týka nevysvetliteľného miznutia ľudí v pohorí Tribeč. Môžete si ju prečítať a nájsť si vlastnú odpoveď na otázku, či ide o legendu, zámernú mystifikáciu alebo desivú skutočnosť.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....