Hitom sezóny sú celé plavky. Ako si vybrať?

žena na pláži

Spolu s dvojdielnymi plavkami sa na trhu stretáme aj s tými jednodielnymi. Kým v minulosti boli skôr športového strihu a neboli ničím zaujímavé, dnes sa situácia obrátila. Celé plavky sú trendom už druhej sezóny po sebe, čo znamená, že by vám doma rozhodne nemali chýbať.

Leto ešte nekončí

August sa pomaly dostáva do druhej polovice, no na nákup plaviek rozhodne nie je neskoro. Práve naopak. V tomto období majú obchody skvelé akcie, pomocou ktorých dokážete ušetriť desiatky eur.

Plus, teplé letné počasie sa s nami často drží až do polovice septembra. Po kúpe plavky minimálne na jedno kúpanie využijete.

Desiatky strihov a farieb

Ako sme vyššie spomenuli, jednodielne plavky sú na výslní. Posledné dva roky boli veľmi obľúbené a počíta sa s tým, že tomu inak nebude ani na budúci rok. Ak teda plánujete tento rok plavky kúpiť, nebude to krok vedľa.

Nakupovanie však nebude jednoduché. Očakávajte to, že si budete vyberať niekoľko hodín, ak nie dní. Dôvodom je veľké množstvo farieb a strihov.

Niektoré plavky sú jednofarebné s jednoduchším strihom. Iné majú kombináciu niekoľkých odtieňov.

Výber je na vás. Neutrálne farby však vyhrávajú na plnej čiare. Pri nich si môžete byť istí, že aj o dva roky budú stále IN.

Vhodné aj pre ženy s väčším poprsím

Roky sa verilo, že jednodielne plavky sú vhodné najmä pre ženy s menším poprsím. V mnohých prípadoch totižto nemali žiadnu oporu v oblasti dekoltu. Chýbali im tiež kostice, ktoré ženy s prsiami väčšími ako veľkosť C potrebujú.

Dnes je všetko úplne inak. Celé plavky sú vhodné ako pre ženy s menšími, tak aj pre ženy s väčšími prsiami. Pri výbere si však musíte dávať pozor po akom modeli siahnete.

Ak máte prsia menšie, výber je jednoduchší. Sedieť by vám mal každý model bez ohľadu na pevnosť materiálu v oblasti dekoltu.

Naopak, ak máte prsia väčšie, dôležité je sledovať pevnosť materiálu v ich oblasti. Poprípade pozerajte, či v ponuke nie sú také modely, ktoré majú kostice.

Správne zvolený materiál je však základom. Ak je pevný, dokáže udržať všetko.

Väčší chrbát

Bojujete s väčším, prípadne svalnatejším chrbtom? Netreba sa ničoho báť, aj pre vás máme skvelú správu. Jednodielne plavky si môžete pokojne kúpiť. Dôležité je však sledovať typ zaväzovania.

Pre postavy s väčším chrbtom je dobré zvoliť hrubšie a pevnejšie ramienka. Môžu byť rovné alebo prekrížené. Vyhnite sa viazaniu okolo krku.

Väčšie bruško

Okolie brucha je problematickou partiou mnohých žien. Jednodielne plavky sú tak skvelou možnosťou, ako ju zakryť. Vyberajte si tmavšie odtiene ako čierna, tmavomodrá alebo hnedá.

Zvoľte jednoduchý strih, ktorý nemá žiadne ozdoby či riasenia v oblasti brucha. Takéto kúsky by zbytočne na brucho upriamili pozornosť a pridali by vám na kilách.

Keď máte chlapčenskú postavu

Trápi vás chlapčenská postava so žiadnym pásom a plochým hrudníkom? Nerobte si starosti, aj s takýmto typom postavy sa dá pracovať. Na výber máte z veľkého množstva plaviek.

Okrem klasického, jednoduchého strihu si môžete vyberať aj z rôznych zaujímavých prevedení. Nebojte sa experimentovať, môžete si to dovoliť. Najlepšie však urobíte, ak zvolíte výrazné plavky.

Zhrnutie

Výber plaviek je v mnohých prípadoch náročný. Nie každý model sadne a nie v každom strihu sa cítite dobre. Ak premýšľate nad tým, že by ste si kúpili jednodielne plavky, robíte dobre. Za posledné dva roky sa stali veľmi obľúbenými a u vás doma by rozhodne chýbať nemali.

Často kladené otázky

Sú jednodielne plavky stále v trende?

Áno, jednodielne plavky sú na výslní už druhú sezónu po sebe a očakáva sa, že ich obľuba bude pretrvávať aj v budúcom roku. Ich obrovskou výhodou je veľký výber strihov a farieb, vďaka čomu si môže žena vybrať model, ktorý jej najviac vyhovuje a pristane.

Aké sú tipy pri výbere jednodielnych plaviek pre ženy s väčším poprsím či chrbtom?

Pre ženy s väčším poprsím je dôležité pri výbere jednodielnych plaviek sledovať pevnosť materiálu v oblasti dekoltu alebo hľadať modely s kosticami, ktoré poskytnú potrebnú oporu. Pre ženy s väčším alebo svalnatejším chrbtom je vhodné zvoliť hrubšie a pevnejšie ramienka, ktoré môžu byť rovné alebo prekrížené, a vyhnúť sa viazaniu okolo krku.

Ako si môžu ženy s chlapčenskou postavou vybrať vhodné jednodielne plavky?

Pre ženy s chlapčenskou postavou, teda so žiadnym pásom a plochým hrudníkom, je výber z jednodielnych plaviek veľmi široký. Môžu si dovoliť experimentovať a zvoliť výrazné prevedenia alebo zaujímavé strihy. Dôležité je pritom hľadať modely, ktoré im pridajú na ženskosti a vytvarujú opticky pás.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...