Módne faux pas, ktorým by ste sa na spoločenských akciách mali vyhnúť

outfity

Existujú rôzne typy oblečenia, ktoré na človeku vyzerajú dobre, jednoducho sa kombinujú a výsledný efekt je perfektný. Potom sú tu však aj také veci, ktoré by ste zo svojho šatníka mali rozhodne vyhodiť. Vyzerajú totižto veľmi zle.

Poďme sa spolu pozrieť na tieto kúsky. Možno v nich nájdete aj nejaké svoje.

Príliš odhalený chrbát

Topy s prekríženým tvarom alebo príliš odhaleným chrbtom nie sú lahôdkou pre oko. Či už sa na tento trend pozeráte z pohľadu ženy alebo muža, takýto top nedokáže urobiť nikdy dobrý dojem. Vyhnite sa noseniu tohto druhu oblečenia napríklad na spoločenských akciách, kde by to nemuselo vyznieť dobre.

Legíny

Legíny sú celkovo oblečením hodiacim sa len malému množstvu ľudí. Ženy s perfektnými nohami a bez jediného kilogramu navyše v nich možno vyzerajú skvelo, no tam to končí. Legíny dokážu ukázať každú nedokonalosť a gram navyše.

Ak radi nosíte legíny, vymeňte ich za obtiahnuté rifle alebo nejaké nohavice.

Žabky

Na nejaké spoločenské akcie alebo do mesta sa rozhodne nehodia žabky. Tie sú vhodné maximálne na domáce použitie pri bazéne či pri mori. Vyhnite sa však ich kombinovaniu na nejaké spoločenské akcie alebo s formálnym outfitom. Rozhodne sa k tomu nehodia.

Roztrhané rifle

Roztrhané rifle sú možno módnym kúskom číslo jeden. Maximálne však len na bežné nosenie. Do formálneho outfitu sa nehodia a dokážu pokaziť aj dobrý dojem. Ak chcete zapôsobiť, stavte na bežné nohavice bez dier.

Správny výber vône

Aj správny výber vône je niekedy veľmi dôležitý. Ak plánujete schôdzku alebo sa stretávate s niekým na vyššom poste, rozhodne by ste mali staviť na mierny parfum. Vôňa by nemala byť príliš silná, pretože dokáže odpudzovať.

Lacné oblečenie

Mnohí určite radi nakupujú "výhodne". Výhodne s úvodzovkami preto, lebo to výhodný nákup nie je. Sú to len nízke ceny za oblečenie, ktoré sa vôbec nenosí dobre, pretože je z lacného materiálu, alebo sú to oblečenie či topánky, ktoré vyzerajú potom na danom človeku strašne.

V prípade nejakej spoločenskej akcie voľte radšej na originál a investujte do neho peniaze, ako by ste mali utratiť niekoľko eur na lacné kúsky, ktoré sú úplne o ničom a jednoducho vyzerajú strašne. Rovnako je to aj s kvalitou, ktorá nie je vôbec dobrá a po pár týždňoch nosenia, možno aj dňoch, sa vám daná vec pokazí a zničí.

Neprimerané k veku

A následne tu máme ešte jeden typ oblečenia, a to oblečenie neprimerané k veku. Každý z nás starne a určité kúsky si už jednoducho obliecť nemôže. Ak sa chystáte niekam, kde potrebujete zaujať, rozhodne stavte na oblečenie, v ktorom sa cítite dobre a v ktoré sa vám aj hodí. Vyhýbajte sa príliš mladistvým kúskom. Tie by mohli zničiť celý váš imidž.

Často kladené otázky

Aké oblečenie by som mal/mala vyhnúť sa v spoločenskom prostredí?

Je potrebné vyhnúť sa príliš odhaleným topom so skrytým chrbtom, legínam, žabkám a roztrhaným riflám. Tieto kúsky svetrík by neboli vhodné pre spoločenské udalosti alebo formálne príležitosti. Namiesto toho je lepšie siahnuť po obtiahnutých rifliach, bežných nohaviciach bez dier alebo originálnom oblečení, do ktorého sa oplatí investovať.

Čo by som mal/mala zvážiť pri výbere svojho parfumu pre stretnutia alebo schôdzky?

Pri výbere vône pre dôležité stretnutia alebo schôdzky je dôležité zvoliť mierny parfum. Vôňa by nemala byť príliš silná, pretože môže pôsobiť odpudzujúco. Je lepšie sa rozhodnúť pre jemnejšiu a menej nápadnú vôňu, ktorá nebudí negatívne dojmy.

Ako by som mal/mala prispôsobiť svoje oblečenie veku?

Je dôležité sústrediť sa na oblečenie, ktoré je primerané vášmu veku a nepôsobí príliš mladistvo. Voľte oblečenie, v ktorom sa cítite dobre a ktoré vám pristane. Vyhýbajte sa oblečeniu, ktoré by mohlo pokaziť váš celkový imidž alebo pôsobiť nevhodne na vašom veku. Stavte na kúsky, ktoré sú s vaším vekom v súlade a dodajú vám sebavedomie.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...