Oblečenie bude vďaka týmto trikom ako nové! Stavte na týchto pár rád a ušetrite

šatník

Niekedy aj malá vec, ako napríklad niečo roztrhnuté alebo zašpinené, dokáže pokaziť náladu. Špinavý fľak na drahej blúzke, scvrknutý sveter alebo vyblednuté džínsy. Všetko však ide vrátiť späť, ak viete, ako na to. Dnes sme si pre vás pripravili článok plný rád, vďaka ktorým sa zbavíte všetkých týchto problémov raz a navždy.

Odstránenie nečistôt zo semišu

Semiš je síce krásny a veľmi príjemný materiál, no je potrebné mať veľmi veľa nervov pri jeho čistení. Možno ste sa niekedy snažili takéto oblečenie či topánky vyčistiť a nešlo vám to. Niekedy ste si možno špinu rozniesli ešte na väčšiu plochu. Vyčistenie však nie je tak ťažké, ako na prvý pohľad vyzerá.

Na to, by ste takýto materiál vyčistili, potrebujete drôtenku, ktorá sa dnes nachádza snáď v každej domácnosti. Následne jemne pretierajte miesto s nečistotami. Presne toto isté robte na všetkých častiach, ktoré sú pokryté nečistotami.
Bežná špongia by mohla absorbovať zvyšky vody a topánky by boli len vlhké, no stále špinavé.

Odopínanie zipsu na nohaviciach

Odpína sa vám neustále zips na nohaviciach? Máme pre vás veľmi jednoduché riešenie, ako na to! Stačí, aby ste drážky zipsu nalakovali priesvitným lakom alebo zasprejovali lakom na vlasy. Zips sa tak nebude otvárať.

rifle

Smrad z topánok

Často sa stáva, že topánky, v ktorých športujeme alebo tie, ktoré máme na sebe aj niekoľko hodín vkuse, začnú nepríjemne zapáchať. Tento zápach je spôsobený baktériami, ktoré sa začnú nepríjemne šíriť až von. Ak nemáte možnosť nechať topánky na balkóne alebo niekde vonku, stačí ich dať do vrecka do mrazničky a nechajte ich tam 12-24 hodín.

Odstránenie bielych škvŕn od dezodorantu z tmavého oblečenia

Určite sa aj vám stalo, že namiesto toho, aby vám dezodorant pomohol a zbavil vás nejakých nežiadúcich škvŕn, spravil presný opak. Biele škvrny nie sú práve tým najlepším, čo môžete na oblečení mať, a preto existuje aj spôsob, ako sa ich zbaviť.

Keď najbližšie budete používať dezodorant, jednoducho tieto biele miesta utrite vlhčenými utierkami. Idú dolu veľmi jednoducho.

Vyblednuté oblečenie

Asi najhorším zážitkom je to, keď z práčky alebo zo skrine vytiahnete tričko alebo iné oblečenie, ktoré je vyblednuté a nemá peknú farbu. Ako proti niečomu takémuto bojovať?

Farebné oblečenie môže vyzerať vyblednuto po niekoľkých cykloch v práčke, a preto, ak chcete, aby sa svetlá farba udržala dlhšie, môžete použiť bežnú soľ alebo biely ocot. Ocot je skvelý pre syntetické tkaniny, zatiaľ čo pridaním 2-3 lyžíc soli do pracieho prášku, obnoví farby prírodných tkanín.

nakupovanie

Pichľavý sveter

Ako sa zbaviť nepríjemného pichľavého pocitu zo svetra? Ide to omnoho jednoduchšie, ako by ste si možno na začiatku mysleli!

Vlnené svetre sú veľmi obľúbeným kúskom oblečenia, ktoré však mnohokrát spôsobujú nepríjemnosti a vyžadujú si jemnú starostlivosť. Ak však umiestnite zložený sveter do plastového vrecka a následne do mrazničky, bude pichať a svrbieť omnoho menej. Nízke teploty navyše zabíjajú aj mole, čiže ak by ste s nimi mali čo i len trochu problém, aj tento je vyriešený. V mrazničke nechajte sveter 10 hodín.

Navrátenie bielej farby

Biela farba je mnohokrát veľmi ťažká pre udržanie. Nie je to však nemožné! Kyselina boritá je presne to, čo vám pomôže zbaviť sa žltých škvŕn na oblečení a priviesť späť snehobielu farbu, ktorú ste predtým na oblečení mali, no mnohým umývaním sa akoby vytratila. Na vyčistenie budete potrebovať 20 gramov kyseliny, ktorú zmiešate so 10 litrami vody. Pre silne znečistené oblečenie namiešajte 60 g kyseliny s 4 litrami vody. Oblečenie namočte do zmesi na dve hodiny. Táto metóda by sa však nemala opakovať príliš často.

Často kladené otázky

Ako odstrániť nečistoty zo semišu?

Na odstránenie nečistôt zo semišu potrebujete drôtenku, ktorou jemne pretierate miesto s nečistotami. Robte to isté na všetkých častiach, ktoré sú pokryté nečistotami. Bežná špongia by mohla absorbovať zvyšky vody a topánky by boli len vlhké, ale stále špinavé.

Ako zabrániť neustálemu odpínaniu zipsu na nohaviciach?

Stačí, aby ste drážky zipsu nalakovali priesvitným lakom alebo zasprejovali lakom na vlasy. Zips sa tak nebude otvárať.

Ako sa zbaviť smradu z topánok?

Stačí dať topánky do vrecka do mrazničky a nechajte ich tam 12-24 hodín. Tento spôsob eliminuje baktérie a tým aj nepríjemný zápach.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...