Čo je to baggy look a prečo je dnes taký obľúbený?

outfity

V dnešnej dobe nájdeme naozaj obrovské množstvo štýlov. Výber tak máte naozaj široký a je len na vás, ktorý si vyberiete. Od elegancie až k športovým štýlom. Jedným z tých novších je baggy look. Aký to je a prečo je taký obľúbený?

Čo to je?

Určite poznáte aj vy ten štýl, ktorý je plný voľných strihov, vrstvenia a pohodlnosti. Presne to je baggy look. Stačí si predstaviť oversized veci, ktoré sú skombinované s ďalšími omnoho väčšími kúskami. Takéto oblečenie vám poskytuje veľkú pohodlnosť a komfort.

Baggy look alebo baggy style je veľmi dôležité správne skombinovať. Ak ho totižto neskombinujete správne, mohlo by sa stať, že by ste vyzerali ako jedno veľké vrece.

Tento štýl si nezamilovali len známe celebrity, ale taktiež bežní ľudia a mnohí influenceri. Kombinujte zaujímavé kúsky aj vy a stavte na pohodlnosť spolu so štýlovosťou.

Mnohé outfity a štýly nie sú príliš pohodlné. Aj napriek tomu ich milujeme a nosíme. Prečo? Pretože sú trendy. Pri baggy looku si nemusíte vyberať medzi pohodlím a štýlovosťou. Ponúka obe. Práve to je jeden z dôvodov, prečo je tak obľúbený. 

Zemité a tmavšie farby

Baggy style je skôr o zemitých a tmavších farbách. Kombinujú sa najčastejšie čierne, hnedé alebo ťavie kúsky. Väčšinou sa nekombinujú vzory alebo príliš výrazné farby. Základom tohto štýlu je kombinácia farieb tón v tóne. Práve preto sú najlepšie rovnaké farby.

Nie sú to však len takéto tmavé farby. Kombinovať môžete aj rôzne neónové alebo príjemné teplé farby ako červená, ružová, oranžová či žltá. Treba však skombinovať tieto farby správne. Treba natrafiť na také kúsky, ktoré vedia splniť kritériá tohto štýlu a následne musia byť tón v tóne.

Baggy style je skvelý najmä vďaka tomu, že v ňom môžete kombinovať veľké kúsky s tými obtiahnutými. Pravidlá tu takmer žiadne neexistujú, jediné čo je potrebné urobiť je správnu kombináciu.

Väčšie než oversized

Určite poznáte oversized trend. Tento trend je známy veľkými kúskami, ktoré sú o niečo väčšie ako tie vaše, ktoré bežne nosíte. Ak to však porovnáte s baggy štýlom, nájdete rozdiel. Kúsky v tomto štýle sú ešte väčšie a kombinujú sa navzájom.

Na sebe nemusíte mať len priliehavé oblečenie, aby ste vyzerali dobre. Baggy style je vaša cesta, ako vyjadriť svoj názor. Ideálna kombinácia je rifľovina v rovnakej farbe a štýle.

Športový aj elegantný

Baggy style je ako elegantný tak aj športový. Je to veľmi vkusný stýl, ktorý sa nosí takmer všade na svete. Hodí sa každej vekovej kategórií, ktorá ho nosí s hrdosťou a radosťou. Známe značky ako Nike alebo Adidas poskytujú rôzne veľké kúsky, ktoré sa dajú skvelo kombinovať v tomto štýle.

Často kladené otázky

Čo je baggy look a prečo je tak obľúbený?

Baggy look je štýl založený na voľných strihoch, vrstvení a pohodlnosti. Pozostáva z oversized vecí kombinovaných s ďalšími omnoho väčšími kúskami. Je obľúbený, pretože ponúka rovnováhu medzi štýlom a pohodlím, bez nutnosti obetovať jeden za druhý. Tento štýl si zamilovali známe celebrity, bežní ľudia aj mnohí influenceri.

Aké farby sú typické pre baggy look?

Baggy look je založený skôr na zemitých a tmavších farbách, ako sú čierna, hnedá alebo ťava. Vzory a príliš výrazné farby sa nekombinujú tak často. Základom tohto štýlu je kombinácia farieb tón v tóne. Práve preto sú najlepšie rovnaké farby. Avšak môžete kombinovať aj neónové alebo príjemné teplé farby, ak ako červená, ružová, oranžová či žltá, ak na to správne natrafíte a správne ich skombinujete.

Čím sa odlíšuje baggy style od oversized trendu?

Oversized trend sa vyznačuje veľkými kúskami oblečenia, ktoré sú o niečo väčšie, než tie, ktoré bežne nosíte. Na druhej strane, kúsky v baggy štýle sú ešte väčšie a kombinujú sa navzájom. Tento štýl dokazuje, že nemusíte mať na sebe len priliehavé oblečenie, aby ste vyzerali dobre, a umožňuje vám vyjadriť svoj názor prostredníctvom svojho šatníka.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...