Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

nákupná taška

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých zákazníkov. Veľkým plusom je taktiež rýchle doručenie, jednoduché podmienky výmeny a profesionálny zákaznícky servis. Okrem základných informácií, ktoré o obchode About You vie snáď každý, sa s ním spája aj niekoľko zaujímavostí. Ktoré to sú?

Základné informácie o About You v kocke

About You je nemecký online predajca módy so sídlom v Hamburgu. Spoločnosť bola založená v roku 2014 ako dcérska spoločnosť Otto Group. Okrem Nemecka je tento maloobchodný predajca aktívny v ďalších 24 európskych krajinách, pričom okrem veľkých a známych značiek, ako napríklad Adidas či Nike, predáva aj svoje vlastné značky.

About You sa zameriava predovšetkým na personalizáciu a influencer marketing. V roku 2018 bola spoločnosť piatym najväčším online predajcom módy v Nemecku. Okrem toho ide taktiež o prvú nekótovanú hamburskú digitálnu startupovú spoločnosť s hodnotou viac ako jednej miliardy dolárov.

E-shop About You sa stal fenoménom, ktorý milujú ľudia po celej Európe. Kvalitné kúsky za skvelé ceny a široká ponuka značiek dávajú istotu, že si v jeho ponuke príde na svoje úplne každý.

nakupovanie oblečenia

História internetového obchodu About You

Internetový obchod About You bol v Nemecku, kde vznikol, spustený 5. mája 2014. Spoločnosť vznikla z projektu Collins financovaného a kontrolovaného spoločnosťou Otto Group, ktorá do projektu investovala milióny eur.

Zakladateľmi About You sú Benjamin Otto, Tarek Müller, Sebastian Betz a Hannes Wiese. Benjamin Otto je pritom synom predsedu Otto Group, ktorým je Michael Otto. Spojenie s Ottou Group však majú aj ostatní zakladatelia. Hannes Wiese bol bývalým vedúcim oddelenia stratégie skupiny Otto, zatiaľ čo Betz a Müller boli nezávislí podnikatelia, ktorých spoločnosti v minulosti odkúpila skupina Otto.

Po spustení internetového obchodu About You v Nemecku sa spoločnosť vďaka veľkému úspechu začala rýchlo rozširovať do okolitých krajín. V Rakúsku a Švajčiarsku sa e-shop spustil v roku 2015, v Holandsku a Belgicku v roku 2017, v Poľsku a Českej republike v roku 2018, v Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku v roku 2019, v Slovinsku, Estónsku, Lotyšsku, Litve, Chorvátsku a v mnohých ďalších krajinách v roku 2020 a v Španielsku, Taliansku, Grécku a Portugalsku v roku 2021.

Počas rokov pôsobenia na trhu sa v spoločnosti udialo niekoľko zmien. Napríklad v roku 2016 kúpili menšinový podiel v About You investičné spoločnosti Seen Ventures (dcérska spoločnosť nemeckej mediálnej spoločnosti ProSiebenSat.1 Media) a German Media Pool.

V júli 2018 zas získala v About You podiel dánska spoločnosť Heartland A/S, ktorá je materskou spoločnosťou odevnej spoločnosti Bestseller. Vďaka tomuto kroku bol e-shop About You ocenený na viac ako jednu miliardu dolárov, čím sa stal unikátom v oblasti online predaja so sídlom v Hamburgu.

Rozšírenie internetového obchodu About You

Po úspešnom štarte v Nemecku začala spoločnosť About You takmer okamžite s expanziou. Najprv sa orientovala na krajiny susediace s Nemeckom, neskôr začala pôsobiť aj v ďalších krajinách Európy. V súčasnosti je obchod About You dostupný v 25 krajinách:

  • Od roku 2014: Nemecko
  • Od roku 2015: Rakúsko, Švajčiarsko
  • Od roku 2017: Belgicko, Holandsko
  • Od roku 2018: Poľsko, Česko
  • Od roku 2019: Slovensko, Maďarsko, Rumunsko
  • Od roku 2020: Slovinsko, Estónsko, Lotyšsko, Litva, Írsko, Francúzsko, Chorvátsko, Bulharsko, Dánsko, Fínsko, Švédsko
  • Od roku 2021: Španielsko, Taliansko, Grécko, Portugalsko

Charakteristické znaky internetového obchodu About You

Internetový obchod About You je charakteristický medzikanálovým marketingovým prístupom. To v praxi znamená, že okrem nakupovania prostredníctvom webového rozhrania si môžete vyberať odevy, obuv a príslušenstvo aj prostredníctvom aplikácie. Podľa viacerých údajov je aplikácia najdôležitejším kanálom pre spoločnosť, ktorý generuje vyše 75 % príjmov spoločnosti.

Obchod About You ponúka svojim zákazníkom viac ako 1 500 značiek z celého sveta. Okrem nich môžu zákazníci nakupovať aj limitované kolekcie, ktoré sú dostupné len v určitom časovom úseku. Ak by ste ich chceli nakupovať výhodne aj vy, prezrite si všetky zľavové kódy na About You a ušetrite desiatky eur.

Cieľovou zákazníckou základňou sú ženy a muži vo veku od 18 do 49 rokov. V roku 2019 sa však spoločnosť začala zameriavať aj deti. Svoju ponuku rozšírila o detské oblečenie.

Spoločnosť About You má aj svoje vlastné značky. K nim sa radí napríklad značka Edited, ktorá sa predáva ako v e-shope, tak aj v niekoľkých exkluzívnych kamenných predajniach v Nemecku a Rakúsku a u viac ako 100 maloobchodných partnerov v Nemecku, Holandsku, Belgicku, Švajčiarsku, Rakúsku, Dánsku a Českej republike. V e-shope aj kamenných predajniach si môžete zaobstarať About You šaty, nohavice, sukne a veľa ďalšieho za skvelé ceny.

About You si zakladá na kvalitnom influencer marketingu. V súčasnosti spolupracuje rovno s niekoľkými influencermi z rôznych krajín, ktorí prezentujú oblečenie z ponuky a rozširujú tak zákaznícku základňu obchodu. Vybraní influenceri môžu mať dokonca aj svoje vlastné kolekcie.

online nakupovanie

Zaujímavosti o internetovom obchode About You

S internetovým obchodom About You sa spája množstvo zaujímavostí, ako napríklad:

  • Jeden zo zakladateľov About You, Tarek Müller, je známym podnikateľom, ktorý v oblasti obchodu funguje už dlhé roky. Celú svoju “kariéru” začal už ako 13-ročný, keď vytvoril svoju prvú webovú stránku, ktorá dodnes generuje príjem.
  • Tri roky po založení ocenili investori About You na viac ako 300 miliónov eur.
  • Otto Group, materská spoločnosť About You, síce stále vlastní najväčší podiel spoločnosti, no v súčasnosti je to menej ako 50 %.
  • Od novembra 2017 poskytuje spoločnosť About You svoje vlastné systémy elektronického obchodu a vývojárske služby s názvom About You Cloud ako licencovaný produkt ďalším online predajcom.
  • Od roku 2017 organizuje spoločnosť About You odovzdávanie cien About You Awards, ktoré oceňuje populárnych influencerov. Šou sa vysiela na televízii ProSieben, ktorá je druhou najväčšou nemeckou súkromnou televíznou spoločnosťou.
  • Spoločnosť About You mala aj niekoľko televíznych programov. K nim sa radí All About You – das Fashion Duell z apríla 2019, ktorej oficiálnym sponzorom bola televízna spoločnosť ProSieben. Druhým programom bol Style your Star – It's About You, ktorý sa na obrazovkách objavoval od 29. júna do 31. augusta 2019.
  • V rokoch 2015 až 2018 získala spoločnosť About You ocenenie Shop Award od B2B časopisu Internet World Business za najlepší nemecký internetový obchod.

Často kladené otázky

Aký je pôvod a história internetového obchodu About You?

About You je nemecký online predajca módy so sídlom v Hamburgu, založený v roku 2014 ako dcérska spoločnosť Otto Group. V roku 2018 sa stal piatym najväčším online predajcom módy v Nemecku a prvou nekótovanou hamburskou digitálnou startupovou spoločnosťou s hodnotou viac ako jednej miliardy dolárov. E-shop About You bol spustený v Nemecku v roku 2014 a následne sa rozšíril do 24 ďalších európskych krajín.

Aké sú charakteristické znaky internetového obchodu About You?

About You sa zameriava na personalizáciu a influencer marketing. Ponúka viac ako 1 500 značiek z oblasti odevov, obuvi a príslušenstva. Jednou z jeho hlavných charakteristík je medzikanálový marketingový prístup, ktorý zahŕňa nakupovanie prostredníctvom webového rozhrania aj mobilnej aplikácie. Aplikácia generuje vyše 75 % príjmov spoločnosti.

V ktorých krajinách pôsobí internetový obchod About You?

Internetový obchod About You je dostupný v 25 krajinách Európy vrátane Nemecka, Rakúska, Švajčiarska, Belgicka, Holandska, Poľska, Česka, Slovenska, Maďarska, Rumunska, Slovinska, Estónska, Lotyšska, Litvy, Írska, Francúzska, Chorvátska, Bulharska, Dánska, Fínska, Švédska, Španielska, Talianska, Grécka a Portugalska.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...

módne trendy 2021

Najväčšie letné trendy 2021: Čo vám nesmie chýbať?

Trendy sa neustále menia, a to, čo bolo moderné pred pár týždňami, je dnes už dávno preč. Udržať krok s módnymi špecialistami je niekedy náročné,...