Jesenné trendy 2020: Čo vám nesmie chýbať v šatníku?

jesenný outfit

Leto sa pomaly, ale isto končí a nahrádza ho pochmúrna, studená jeseň. Toto obdobie pre mnohých značí nielen začiatok školy, ale taktiež preorganizovanie celého šatníka. Ak plánujete nákup nových kúskov, máte sa na čo tešiť. Jeseň 2020 bude naozaj štýlová.

Trendy sa každým ročným obdobím menia. Odrážajú charakteristické vlastnosti, ktoré daná sezóna má. Jeseň je známa tmavšími farbami, chladnejším počasím a prípravou na zimu. Čo si teda vybrať z ponuky obchodov pri ich najbližšej návšteve?

1. Nebojte sa farieb

žltý outfit

Aj vy koncom leta odkladáte všetky farebné kúsky a nahrádzate ich tmavým oblečením? Tento rok to robiť rozhodne nemusíte. Jeseň 2020 so sebou prináša svetlé a pestré farby. Pripravte sa na nálož horčicovej, červenej, modrej či zelenej.

Pri kombinovaní si však dávajte pozor. Jedna pestrá farba úplne stačí. Vrchnú aj spodnú časť preto laďte do jedného odtieňa. Topánky vyberajte v neutrálnej farbe. Najlepšia je čierna alebo tmavohnedá. Do modrého outfitu sa perfektne hodí biela.

2. Koža všade, kam sa pozriete

žena v kabáte

Kožené bundy či kabáty budú túto jeseň must-have kúskom. Pri výbere farby zostaňte pri klasike a zvoľte hnedú alebo čiernu. Dĺžka kabáta môže byť pokojne až po kolená. Dosiahnete tým elegantný look vhodný do práce či na spoločenské akcie.

Samozrejme, všetky kúsky vyberajte v umelej koži. Tá je dnes veľmi obľúbená a vyzerá realisticky. Vydrží niekoľko rokov.

A s čím kabát alebo bundu skombinovať? To záleží len na vás. Vybrať si môžete šaty s lodičkami alebo elegantné nohavice. Poprípade stavte na športový outfit a kožu skombinujte s rifľami a jednoduchým tričkom.

3. Nude odtiene

moderný outfit

Popri pestrých farbách sa však stále udržia obľúbené "nude" odtiene ako napríklad hnedá, béžová alebo púdrová ružová. Tento trend sa vracia už približne tretiu jeseň. Človek v ňom vyzerá štýlovo a moderne.

Oblečenie v nude odtieňoch je nadčasové. Nikdy ním nič nepokazíte. Vhodné je do mesta, práce či školy.

4. Maxi kabáty

žltý maxi kabát

Počuli ste už niekedy slovné spojenie maxi kabáty? V prípade, že áno, a jeden doma máte, ste pripravení na jeseň. Ak je vaša odpoveď nie, mali by ste si rozhodne jeden zaobstarať. Najlepšie v žltej farbe.

Maxi kabáty sú obľúbeným kúskom nielen počas jesene, ale taktiež zimy. Dokážu sa skombinovať so všetkým, sú dlhé a poskytujú dostatok miesta na niekoľko vrstiev.

Pokojne si pod ne oblečte tričko alebo hrubší sveter.

5. Tigria potlač

Presuňme sa späť o približne 10 rokov dozadu. Tigria potlač bola v tomto období všade. Ľudia ju milovali na tričkách, bundách, kabátoch, kabelkách aj topánkach. Po krátkom čase však ľuďom začal prekážať. Bol totižto úplne všade.

Tak rýchlo ako tiger do módy prišiel, aj odišiel. Roky sme ho nevideli na žiadnom oblečení či doplnkoch. V roku 2020 sa však trend pomaly vracal a počas tejto jesene udrie najsilnejšie.

Ak sa vám teda v minulosti tigria potlač páčila, rozhodne si jeden kúsok zaobstarajte. Najlepšie spravíte, ak to bude kabát alebo doplnok vo forme kabelky.

6. Jednotlivé trendy kombinujte

Jednotlivé spomenuté trendy sa nebojte medzi sebou kombinovať. Najlepšie urobíte ak pudrovú modrú, tzv. baby blue, skombinujete s nude farbami ako napríklad hnedá alebo béžová.

Táto kombinácia je zaujímavá a nestarnúca. Rozhodne nespravíte krok vedľa.

Zhrnutie

Trendy prichádzajú a odchádzajú. Niektoré s nami vydržia jednu sezónu, iné dlhšie. Je dobré inšpirovať sa nimi, no pri nakupovaní oblečenia myslite vždy na svoj štýl. Nezabúdajte taktiež na to, že v oblečení sa musíte cítiť dobre.

Často kladené otázky

Aké farby budú trendy na jeseň 2020?

Jeseň 2020 prináša svetlé a pestré farby, ako sú horčicová, červená, modrá či zelená. Aj napriek tmavším farbám, ktoré sú pre jeseň typické, tohtoročné trendy stavajú na svetlejších odtieňoch.

Aké kožené kúsky budú v móde túto jeseň?

Kožené bundy a kabáty budú must-have kúskom na jeseň 2020. Zvoľte klasické farby ako hnedú alebo čiernu, a dĺžku kabáta môžete mať aj po kolená pre elegantný vzhľad. Pri vyberaní kúskov dajte prednosť umelej koži, ktorá je dnes veľmi obľúbená a vyzerá realisticky.

Aká potlač bude obľúbená počas jesene 2020?

Tigria potlač sa vracia do módy a počas tejto jesene bude veľmi populárna. Môžete si ju zaobstarať na kabátoch, doplnkoch vo forme kabelky, ale aj na oblečení a topánkach. Je ideálna na oživenie vašeho jesenného šatníka.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...