Ktorý model Lenovo notebookov je ten najlepší?

notebook

Lenovo sa radí medzi špecialistov na elektroniku so zameraním najmä na počítače a notebooky. Vo svojom portfóliu má skvelé modely, ktoré rozhodne stoja za vyskúšanie. Ak plánujete kúpu jedného aj vy, možno vám tento článok pomôže rozhodnúť sa.

žena za notebookom

Lenovo Yangtian M51

Tento model patrí medzi ľahšie notebooky, ktoré môžete hodiť do kabelky a presúvať z miesta na miesto. Má predinštalovaný Windows 10 a súčasťou jeho výbavy je procesor Intel Core i56200u a 2 GB grafická karta, ktorá zaisťuje plynulý chod. Pri používaní tak nedochádza k žiadnemu sekaniu alebo padaniu systému.

RAM pamäť poskytuje 4 GB a pamäť počítača dosahuje príjemných 500 GB. Ukladajte si naň všetky videá, dokumenty, fotografie, filmy či seriály.

Lenovo Zhaoyang K20Mur80

Ďalší model je malý a kompaktný. Poskytuje len 12,5 palcovú obrazovku, no nedajte sa zmiasť. Aj napriek menším rozmerom má procesor Intel Core i7 5500u. Nechýba ani SSD s kapacitou príjemných 256 GB. Na toto úložisko môžete uložiť desiatky dokumentov či osobných súborov.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH05

V prípade, že patríte medzi milovníkov hrania hier, pri tomto modeli si prídete rozhodne na svoje. Na trhu sa predáva za príjemnú cenu - 920 €. Za to všetko, čo vám však poskytuje, sa doň rozhodne oplatí investovať. Šikovný herný notebook má ľahkú konštrukciu, no pritom pomerne veľké rozmery. Pri prenášaní z miesta na miesto by vám mohol robiť problémy. Displej má uhlopriečku až 15,6".

Vnútro notebooku tvoíá procesor AMD Ryzen 7 4800H a rýchly SSD disk s kapacitou až 512 GB. Samozrejmosťou je aj podsvietenie klávesnice a numerická časť. Písanie dokumentov či hranie hier je tak omnoho jednoduchšie.

práca na notebooku

Lenovo Legion 5-17IMH05H

Model Lenovo Legion 5-17IMH05H je zlatou strednou cestou pre každého, kto potrebuje výkonný notebook so štýlovým dizajnom. Vnútro tvorí šesťjadrový procesor, ktorý v kombinácií s grafikou NVIDIA RTX 2060 poskytuje ten najplynulejší chod. Samozrejmosťou je podsvietená klávesnica a numerická časť.

Ak hľadáte kompaktný notebook, pri Lenovo Legion 5-17IMH05H si na svoje neprídete. Má totižto veľký displej, ktorý má uhlopriečku až 17". Nechýba ani výkonné chladenie.

Lenovo ThinkPad X395

Lenovo ThinkPad X395 patrí k štýlovým menším notebookom. Jeho klávesnica neposkytuje numerickú časť a uhlopriečka je príjemných 13,3". O plynulosť chodu sa stará SSD úložisko s veľkosťou 512 GB a operačná pamäť s veľkosťou 16 GB. Nechýba podsvietená klávesnica, čítačka pamäťových kariet, čítačka odtlačkov prstov a operačný systém Windows.

Lenovo sa taktiež stará o bezpečnosť svojich používateľov. Preto vám pri tomto modeli poskytuje dedikovaný čip Trusted Platform Module, ktorý šifruje všetky vaše dáta.

Obľúbené série

Ak vás ani jeden zo spomenutých notebookov nezaujal, vyskúšajte jednu z týchto sérií. Určite si v nej nejaký nájdete:

  • Lenovo THINKPAD
  • E séria
  • S séria
  • X séria
  • X1 séria
  • L séria
  • Lenovo Legion
práca na notebooku

Zhrnutie

Lenovo patrí medzi veľmi obľúbené značky. Je známy svojou kvalitou, skvelými službami a príjemnými cenami. V prípade, že by ste mali o jeden z jeho notebookov záujem, rozhodne naň stavte. Kúpu neoľutujete.

Často kladené otázky

Aký je vhodný notebook od spoločnosti Lenovo pre hráčov hier?

Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH05 je vynikajúcim notebookom pre milovníkov hier s AMD Ryzen 7 4800H procesorom, 512 GB SSD diskom, podsvietenou klávesnicou a numerickou časťou. Jeho cena na trhu je približne 920 €.

Aký lenovský notebook je vhodný pre ľahké prenášanie a každodenné použitie?

Lenovo Yangtian M51 je jeden z ľahších notebookov, ktoré môžete ľahko prenášať. Má predinštalovaný Windows 10, procesor Intel Core i56200u, 2 GB grafickú kartu, 4 GB RAM a 500 GB úložisko.

Aké sú niektoré obľúbené série notebookov od spoločnosti Lenovo?

Medzi obľúbené série notebookov od spoločnosti Lenovo patria Lenovo THINKPAD, E séria, S séria, X séria, X1 séria a L séria.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...