Najlepšie slúchadlá cez hlavu: Do ktorých zainvestovať?

slúchadlá cez hlavu

Či už milujete dobrú hudbu, alebo radi počúvate podcasty, kvalitné a dobré slúchadlá by vám rozhodne nemali chýbať. Možností je v súčasnosti nespočetne veľa. Okrem klasických do uší si môžete vybrať aj modely cez hlavu. Tie sú charakteristické tým, že sú pohodlné, vyzerajú moderne a poskytujú vysokokvalitný zvuk. Vďaka tomu, že majú väčšiu konštrukciu ako bezdrôtové slúchadlá do uší, dokážu tiež zaistiť dobré tlmenie okolitého hluku.

Slúchadlá cez uši sú pohodlné a môžete ich používať aj niekoľko hodín. Podľa odborníkov je tiež menej pravdepodobné, že by vám zničili sluch, pretože sú vo väčšej vzdialenosti od citlivých ušných bubienkov. Plus, rozhodujúcu úlohu má aj polstrovanie, ktoré dokáže tlmiť zvuky v okolí, takže hudbu nemusíte počúvať tak hlasno.

Široká ponuka slúchadiel cez hlavu vyzerá síce ako veľká výhoda, pretože si môžete nájsť model, ktorý bude kombinovať skvelé vlastnosti a moderný dizajn presne podľa vašich predstáv, no stovka rôznych výrobkov dokáže nákup skomplikovať. Ak by ste nevedeli, ktoré slúchadlá si zvoliť, vybrali sme pre vás tie najlepšie, ktoré aktuálne na trhu nájdete. Poďme sa na ne pozrieť.

Ako si vybrať slúchadlá cez hlavu?

Ešte predtým, ako sa pustíme do zoznamu slúchadiel cez hlavu si povieme, aké všetky parametre by ste mali pri výbere sledovať.

  • Hmotnosť – slúchadlá cez hlavu by nemali byť príliš ťažké, aby sa vám dobre nosili a po čase na hlave neoťaželi. Ak si neviete hmotnosť slúchadiel na hlave predstaviť, jednoducho zájdite do obchodu a výrobok si vyskúšajte.
  • Výdrž batérie – tento parameter sledujte, ak slúchadlá nemajú klasický kábel. Väčšina modelov však dnes disponuje kombináciou bluetooth a kábla. Ak by sa vám teda vybili, stačí do nich len zapojiť kábel a počúvať ďalej.
  • Komfort – nie každé slúchadlá vám budú sedieť. Všetko sa odvíja od proporcií vašej hlavy. Ak si chcete byť istí, vami vybraný model si najprv vyskúšajte a až potom doň zainvestujte.
  • Dizajn – ide o dôležitý parameter, pretože, na rozdiel od slúchadiel do uší, si tieto slúchadlá všimne úplne každý. Vyberajte si podľa vášho štýlu alebo toho, čo sa vám najviac páči. Niektoré slúchadlá, napríklad Apple Airpods Max sú charakteristické skôr jednoduchým prevedením. Iné, napríklad Sennheiser HD 800, zaujmú každého okoloidúceho. Okrem toho, že sú masívne, sú aj výrazné.
  • Cena – pred výberom si zadajte určitý rozpočet alebo limit, ktorý nechcete presiahnuť. Podľa toho sa následne pri nákupe orientujte.

Keď viete, na čo pri výbere slúchadiel cez hlavu pozerať, môžete sa pustiť do jednotlivých modelov, ktoré sa v súčasnosti radia k tým najlepším.

slúchadlá

Sony WH-1000XM5

Tieto novovydané slúchadlá Sony ANC cez hlavu nahrádzajú predchádzajúci model a zastávajú prvú pozíciu medzi najlepšími slúchadlami, ktoré si v dnešnej dobe môžete kúpiť.

Či už sa vám nový ľahší dizajn páči alebo by ste prijali niečo masívnejšie, ide o skutočne pohodlné slúchadlá disponujúce skvelými funkciami, ktoré potešia nejedného používateľa. Napríklad, hudba prestane hrať, keď ich odstránite z hlavy alebo sa pozastaví, keď slúchadlá začujú, že vediete s niekým konverzáciu. Model slúchadiel značky Sony dokáže presne predvídať, čo od neho chcete, a to bez toho, aby ste sa sami museli dotknúť tlačidla na náušníku alebo telefónu.

S týmito inteligentnými funkciami ste sa mohli stretnúť aj v predchádzajúcich modeloch, no značka Sony ich v modeli WH-1000XM5 vylepšila, vďaka čomu sa používajú oveľa lepšie a ľahšie. Samozrejmosťou je aj potlačenie okolitého šumu a vysoká kvalita zvuku.

Sony WH-1000XM5 sa vám určite zapáčia a, aj napriek vyššej cene, sú tou najlepšou voľbou pre každého, kto hľadá bezdrôtové slúchadlá s minimalistickým dizajnom.

Beyerdynamic DT 1990 Pro

Značka Beyerdynamic nie je tak známa, ako značka Sony, no aj napriek tomu má za sebou pomerne dlhú históriu, počas ktorej vyrobila kvalitné slúchadlá vhodné pre každého milovníka hudby. Vo svojej ponuke má okrem slúchadiel cez hlavu aj tie do uší. Modely DT770, DT880 a DT990 si mnohí obľúbili pre ich vynikajúcu konštrukciu a kvalitu zvuku.

Beyerdynamic DT 1990 Pro je výborným riešením pre každého, kto chce slúchadlá poskytujúce vysokú kvalitu zvuku. Ide o otvorenú verziu slúchadiel Beyerdynamic DT 1770 Pro, ktoré si v minulom roku obľúbilo veľké množstvo používateľov. Obe slúchadlá majú rovnakú cenu (približne 430 eur), takže je na vás, ktorú možnosť si vyberiete. Najväčší rozdiel medzi nimi je nie v cene, ale vo zvuku, ktorý vám poskytujú.

Keďže DT 1990 Pro sú otvorené, sú určené na použitie doma alebo v štúdiu na seriózne analytické počúvanie. Počas nášho testovania sme zistili, že dizajn s otvorenou zadnou časťou znamená, že sa dovnútra dostane aj vonkajší zvuk. Ak však sedíte v pokoji a v tichu, nemusí to byť žiaden problém. Nehovoriac o tom, že DT 1990 Pro vám poskytuje širokú zvukovú scénu, vďaka čomu dokáže každý poslucháč presne určiť aké hudobné nástroje v piesni práve hrajú.

Myslíme si, že DT 1990 Pro sú lepšie ako Beyerdynamic DT 1770 Pro, ale len v prípade, že okolo seba nemáte príliš veľa hluku. Ak by ste chceli slúchadlá používať na cestovanie alebo na rušných miestach, mali by ste zvoliť skôr druhú možnosť – Beyerdynamic DT 1770 Pro, ktoré vám poskytujú perfektné filtrovanie okolitého ruchu.

slúchadlá cez hlavu

Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM3 nielenže skvelo znejú a poskytujú vynikajúce potlačenie hluku, ale toto všetko zvládajú bezdrôtovo. Iné slúchadlá na uši v našom zozname môžu ponúkať vynikajúcu kvalitu zvuku, ale WH-1000XM4 dokáže ponúknuť najlepšiu rovnováhu medzi funkciami a výkonom.

Aj keď sa na prvý pohľad výrazne nelíšia od slúchadiel od Sony, ktoré prišli pred nimi, XM4 obsahujú množstvo nových funkcií, ako je viacbodové párovanie, DSEE Extreme upscaling, konverzačné povedomie a automatické prehrávanie/pauza pomocou vstavaného senzora.

Vďaka tomu, že toto všetko získate bez vysokej cenovej prirážky oproti konkurencii, bezdrôtové slúchadlá Sony WH-1000XM4 zostávajú skvelou všestrannou voľbou pre poslucháčov hudby na cestách.

Sennheiser HD 800

Tieto slúchadlá mohli byť ľahko na prvom mieste nášho zoznamu, ak by nestáli viac ako 1 500 eur. Sennheiser HD 800 sú jedny z najlepšie znejúcich párov slúchadiel cez hlavu, ktoré milujú používatelia po celom svete.

Používanie týchto slúchadiel je radosť. Keď ich spárujete s kvalitným hardvérom, znejú vynikajúco a vyvážene vo všetkých smeroch. Zvuk je neuveriteľne detailný, skvelo sa nosia, netlačia ani pri dlhom počúvaní a sú také dobré, že ich vymeníte za všetky audio zariadenia, ktoré máte doma.

Nanešťastie sú tiež mimoriadne drahé a vyžadujú zvukové vybavenie vyššej kategórie, do ktorého by bežný spotrebiteľ investoval úplne zbytočne. Ak ale máte systém na ich riadenie a veľký rozpočet, ide o slúchadlá, ktoré si musíte kúpiť.

Audeze LCD-1

Otvorené slúchadlá LCD-1 od spoločnosti Audeze prekvapili nielen kvalitou zvuku, ale takisto cenou. Pokiaľ ste teda pripravení počúvať hudbu v izolácii a ďalej od väčších okolitých ruchov, sú pre vás výborným riešením.

V našich testoch sme zistili, že bez ohľadu na umelca alebo žáner bol výkon slúchadiel viac ako výborný. Vo svojich obľúbených pesničkách môžete vďaka nim počuť doteraz neobjavené detaily.

slúchadlá Apple

Bowers & Wilkins PX7 Wireless Headphones

Ak hľadáte špičkové bezdrôtové slúchadlá s potlačením hluku a neodradí vás cenovka 320 eur, Bowers & Wilkins PX7 stoja za zváženie.

Po čase strávenom s týmito slúchadlami cez uši si myslíme, že sofistikované potlačenie hluku, vylepšená kvalita zvuku a lepšia estetika predstavujú kombináciu, ktorá z nich robí prémiový výrobok pre každého milovníka hudby. 

Výšky sú ostré, stredy vylepšené a basy sú výrazné, no zároveň poddajné, vďaka čomu sú všetci okrem zarytých basových fanúšikov veľmi spokojní. Okrem toho, Bowers & Wilkins PX7 obsahujú aptX Adaptive pre lepšiu stabilitu a latenciu medzi slúchadlami a vaším zariadením, ako aj vysokokvalitné (24-bitové) streamovanie aptX HD. Plusom je aj slušná výdrž batérie, ktorá dosahuje až 30 hodín.

Sennheiser HD 560S

Ak chcete mať možnosť nahliadnuť hlboko do detailov hudby alebo robiť A/B porovnania s absolútnou istotou, toto sú slúchadlá, ktoré vám nesmú chýbať. Na druhej strane, ak sa chcete baviť a nabiť energiou, nie sú úplne ideálne.

Sennheiser HD560S poskytujú vysokú kvalitu zvuku a zvuková kulisa, ktorú opisujú, je vo všetkých smeroch veľká. Úrovne detailov – či už ide o zafarbenie nástrojov, vokálnu techniku alebo akýkoľvek iný aspekt nahrávky – sú vysoké a HD560S si zachováva rovnomerné, neutrálne vyváženie od úplného spodku frekvenčného rozsahu až po úplný vrchol. Ale amatérskym nahrávkam nelichotia, a to znamená, že môžu byť problematické v prípade zle nahratého alebo zmiešaného zvuku.

Philips PH805

Za sumu približne 100 eur predstavujú slúchadlá Philips PH805 kompromis medzi cenou a kvalitou. Ide o bezdrôtové slúchadlá cez uši, ktoré využívajú Bluetooth 5 na pripojenie, ktoré umožňuje prehrávanie zvuku vo vyššom rozlíšení.

Philips PH805 využívajú jednu lítium-iónovú batériu, ktorá poskytuje až 30 hodín prehrávania na jedno nabitie, majú aktívne potlačenie hluku a umožňujú počúvanie hudby prostredníctvom niekoľkých mikrofónov na každom slúchadle.

Kvalita konštrukcie je robustná a pevná. Zvuk je vzhľadom na cenu veľmi pôsobivý, s dobre kontrolovanými nízkymi frekvenciami, skvelými výškami a detailnými stredmi, ktoré dávajú vokálom skutočný charakter.

čierne slúchadlá

Sennheiser Momentum Wireless (2019)

Slúchadlá cez hlavu Sennheiser znejú fantasticky, poskytujú vysokú úroveň detailov, výborné basy a prirodzene znejúce výšky.

Prispôsobiteľné potlačenie hluku je skvelý doplnok, ale zistili sme, že nedosahuje štandardy, ktoré poskytujú slúchadlá v rovnakej triede. Výdrž batérie tiež nekonkuruje napríklad lacnejším Sony WH-1000XM4.

Prečo si teda kúpiť Sennheiser Momentum Wireless (2019)? Pre ich kvalitný zvuk, zaujímavý dizajn a prémiové materiály Momentum Wireless, ktoré boli použité na ich výrobu.

Apple Airpods Max

Apple Airpods Max boli dlho najočakávanejšími slúchadlami, o ktorých sa hovorilo približne dva roky pred ich uvedením na trh. Slúchadlá majú aktívne potlačenie hluku, vynikajúcu kvalitu zvuku a dizajn, ktorý ich odlišuje od väčšiny slúchadiel.

Aj keď ich výnimočný zvukový výkon a ANC zapôsobia na nejedného zákazníka, ich mínusom pre mnohých je vysoká cena, nepraktické prenosné puzdro a chýbajúca podpora kodekov Hi-Res Audio.

Slúchadlá sú priamo zamerané hlavne na členov ekosystému Apple (užívateľov, ktorí majú väčšinu výrobkov od Apple), ktorým nevadí investovať do výrobku niekoľko stoviek eur. Pre používateľov Androidu s veľkou pravdepodobnosťou nebudú príťažlivé, pretože im pri spárovaní s takýmto zariadením chýba množstvo funkcií.

zdroj: techradar.com

Často kladené otázky

Aké sú výhody slúchadiel cez hlavu?

Slúchadlá cez hlavu sú pohodlné, vyzerajú moderne a poskytujú vysokokvalitný zvuk. Taktiež sú vo väčšej vzdialenosti od citlivých ušných bubienkov, čo znižuje pravdepodobnosť poškodenia sluchu. Polstrovanie na slúchadlách tiež tlmení okolité zvuky, takže hudbu nemusíte počúvať tak hlasno.

Na čo by som mal pri výbere slúchadiel cez hlavu dbať?

Pri výbere slúchadiel cez hlavu by ste mali sledovať parametre ako hmotnosť, výdrž batérie, komfort, dizajn a cenový rozpočet. Tiež odporúčame vyskúšať si vami vybraný model, aby ste overili, či vám bude sedieť na hlave.

Aké sú najlepšie slúchadlá cez hlavu na trhu?

Medzi najlepšie slúchadlá cez hlavu na trhu patrí napríklad model Sony WH-1000XM5, ktorý sa vyznačuje inteligentnými funkciami, vysokou kvalitou zvuku a potlačením okolitého šumu. Ďalším odporúčaným modelom sú Beyerdynamic DT 1990 Pro, ktoré ponúkajú vynikajúcu konštrukciu a kvalitu zvuku.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...