Vlašské orechy sú perfektné pre naše telo. Vyskúšajte ich aj vy!

orechy

Vlašské orechy sú plné užitočných výživných látok a môžu mať na vaše telo úžasné pozitívne účinky. Môžu znižovať riziká niektorých zdravotných problémov, ako je cukrovka a srdcové choroby, pomáhajú predchádzať rakovine a dokonca zlepšujú reprodukčné zdravie mužov.

Máte radi orechy? V tom prípade by ste ich mali konzumovať vo vysokej miere! Majú perfektné účinky na telo a prinášajú skvelé zmeny. My vám v dnešnom článku odhalíme tie najlepšie výhody vlašských orechov.

orechy

Zdravé srdce

Vysoká hladina cholesterolu v krvi môže spôsobiť problémy so srdcom. Vlašské orechy obsahujú určité mastné kyseliny, ktoré pomáhajú znižovať hladinu LDL cholesterolu a triglyceridov, ktoré sú škodlivé pre vaše telo. Niektoré štúdie tiež ukazujú, že vlašské orechy môžu pomôcť znížiť krvný tlak. To pomáha znižovať riziko infarktu, mozgovej príhody a kardiovaskulárnych chorôb.

Pomáhajú vám schudnúť

Štúdia z roku 2010 zistila, že pravidelná konzumácia orechov súvisí s energetickým výdajom pri odpočinku. Ukázalo sa tiež, že ľudia, ktorí mali vo svojej strave orechy, schudli viac ako tí, ktorí to neurobili. Vlašské orechy môžu dokonca pomôcť znížiť vašu chuť do jedla.

Silné kosti

Nielen vápnik je pre kosti dôležitý. Vlašské orechy sú skvelým zdrojom medi, ktorá je taktiež veľmi dôležitá v našom tele. Nedostatočné množstvo môže zvýšiť riziko vzniku osteoporózy. Tento stav spôsobuje, že vaše kosti sú tenšie a menej husté, kvôli čomu sa omnoho jednoduchšie zlomia.

Ďalším minerálom nachádzajúcim sa v vlašských orechoch je horčík. Ten je pre kosti tiež dôležitý, pretože im pomáha vstrebávať vápnik potrebný na tvorbu kostí.

Redukujú výskyt rakoviny

Pravidelná konzumácia vlašských orechov môže znížiť riziko rakoviny prsníka, prostaty, hrubého čreva a konečníka. Vlašské orechy obsahujú polyfenol ellagitanníny. Tieto zlúčeniny môžu mať protizápalový účinok. Môžu tiež blokovať hormonálne receptory vo vašom tele, čo môže znižovať riziko rakoviny spojenej s hormónmi, napríklad rakoviny prsníka a prostaty.

vlašské orechy

Zlepšujú pleť

Viete, aké vitamíny obsahujú orechy? Vitamíny E a F. Tieto vitamíny sú veľmi dôležité pre zdravú a peknú pleť. Pomáhajú vám ju chrániť pred voľnými radikálmi, ktoré môžu poškodiť vaše telo. Taktiež pomáhajú predchádzať vráskam a suchej pokožke.

Zlepšujú reprodukčné zdravie pánov

Ak jete nezdravú stravu bohatú na rafinované sacharidy, môžete si spôsobiť problém spojený so zníženou funkciou spermií. Vlašské orechy sú bohaté na antioxidanty, ktoré môžu zlepšiť kvalitu spermií. Môžu tiež chrániť spermie od poškodenia oxidačným stresom.

Zlepšujú mozgovú funkciu

Vlašské orechy môžu pomôcť zlepšiť vašu pamäť a schopnosti učiť sa. Môžu tiež pomôcť predchádzať kognitívnym poklesom a neurodegeneratívnym ochoreniam. Obsahujú polyfenolické zlúčeniny, ktoré môžu znížiť oxidačné poškodenie a zápal v mozgu.

Často kladené otázky

Aké sú hlavné zdravotné výhody konzumácie vlašských orechov?

Vlašské orechy prispievajú k zdravému srdcu, pomáhajú pri chudnutí, posilňujú kosti, znižujú riziko rakoviny, zlepšujú pleť, podporujú reprodukčné zdravie mužov a zlepšujú mozgovú funkciu.

Prečo sú vlašské orechy dobré pre srdce?

Vlašské orechy obsahujú mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu LDL cholesterolu a triglyceridov v krvi, čím znižujú riziko srdcových problémov ako infarkt, mozgovú príhodu a kardiovaskulárne choroby.

Ako vlašské orechy pomáhajú zlepšiť pleť?

Orechy obsahujú vitamíny E a F, ktoré sú dôležité pre zdravú a peknú pleť. Tieto vitamíny chránia pleť pred voľnými radikálmi, ktoré môžu poškodiť telo, a pomáhajú predchádzať vráskam a suchej pokožke.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...