Domáce masky na tvár: 5 rýchlych a účinných receptov, ktoré si zamilujete

čierna maska na tvár

Masky na tvár dokážu hydratovať, rozžiariť a vyživiť. Na trhu nájdeme množstvo rôznych typov, ktoré sú vhodné pre mastnú, suchú alebo zmiešanú pleť. Ešte predtým, ako si nejakú z nich kúpite, by ste mali vyskúšať aspoň jeden recept na domácu masku. Tá je plná vitamínov a všetko, čo obsahuje, poznáte.

Banánová maska na hydratáciu a rozžiarenie

Banány patria k obľúbenému ovociu, ktoré je nielen chutné, ale taktiež nabité vitamínmi. Svojim zložením môže pomôcť nielen zvnútra, ale aj zvonka.

V prípade, že máte suchú pokožku, ktorú je potrebné hydratovať, alebo ju chcete len rozžiariť, pripravte si túto masku aj vy.

Budete potrebovať:

  • jeden banán
  • lyžičku medu
  • lyžičku citrónu

Postup:

V miske si rozpučte banán a zmiešajte ho s medom a citrónom. Zmes si naneste na pleť a nechajte pôsobiť aspoň 15 - 20 minút. Následne masku zmyte vlažnou vodou a pleť nakrémujte.

Maska vám dokáže poskytnúť nielen hydratáciu, vďaka banánom a medu, ale taktiež vás vie zbaviť pigmentových škvŕn, o čo sa postará citrón.

žena s maskou na tvár

Jogurtová maska na jemnosť

Jogurt je po banáne ďalšou ingredienciou, ktorá sa v maskách používa pomerne často. Má veľké množstvo živín a zložiek, ktoré sa dokážu postarať ako o mladšiu, tak aj o staršiu pokožku. Ak túžite po jemnej, hydratovanej a pružnej pleti, vyskúšajte túto masku.

Budete potrebovať:

  • smotanový jogurt
  • jednu lyžicu zeleného čaju (najlepšie sypaného)
  • jednu lyžicu medu

Postup:

Postup je veľmi jednoduchý. Do jogurtu pridajte lyžicu výluhu zeleného čaju. Sypaný je lepší, pretože je silnejší a obsahuje viac antioxidantov, ktoré sú pre pokožku dôležité. Do zmesi pridajte lyžicu medu, premiešajte a naneste na tvár. Nechajte pôsobiť aspoň 15 minút a zmyte vlažnou vodou.

Medovo-kávová maska ako domáci peeling

V prípade, že by ste hľadali okrem masky aj peeling, tento recept je pre vás ako stvorený. Hydratuje, vyživí a pritom vás zbaví odumretých kúskov kože. Ako si pripraviť túto masku?

Budete potrebovať:

  • pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • lyžicu medu
  • pol lyžice mletej kávy

Postup:

V miske zmiešajte všetky ingrediencie a vytvorte hustú zmes, ktorá sa podobá skôr suchšiemu peelingu ako mokrej maske. Zmes naneste na tvár, nechajte pôsobiť zopár minút a následne zmyte vlažnou vodou.

Po umytí nezabudnite na hydratačný krém. Maska môže jemne vysušiť.

Kurkumová maska proti pigmentovým škvrnám

Rovnako ako citrón, aj kurkuma dokáže veľmi efektívne bojovať proti pigmentovým škvrnám a nedokonalostiam. Ak chcete pleť presvetliť a zbaviť sa všetkých nedokonalostí, vyskúšajte tento recept ešte dnes.

Budete potrebovať

  • pol lyžičky sušenej kurkumy
  • polievková lyžica citrónu

Postup:

V miske obe ingrediencie zmiešajte. Ak sa vám zdá, že je zmes hustá, pridajte pár kvapiek vody. Myslite však na to, že maska sa musí dať na pleť aplikovať. Nemôže byť príliš riedka.

maska na tvár

Vajce a med sú najlepšou kombináciou

Ak by ste sa opýtali svojej mamy alebo babičky, aké masky používali v minulosti, pravdepodobne by vám spomenuli vajce v kombinácií s inými ingredienciami. Niet sa však ani čomu čudovať. Vajce je univerzálnym pomocníkom, ktoré obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov. Ak túžite po hydratovanej a vypnutej pokožke, stavte na tento recept.

Budete potrebovať:

  • jednu lyžicu medu
  • jeden vaječný bielok

Postup:

Obe ingrediencie zmiešajte tak, aby sa dali aplikovať na tvár. Dávajte pozor, aby ste z bielku neurobili sneh. Aplikujte na tvár a nechajte pôsobiť 15 - 20 minút. Následne umyte teplou vodou.

Zhrnutie

Domáce masky vám poskytujú veľké množstvo možností, ako jednotlivé ingrediencie kombinovať. V prípade, že ste doteraz žiadnu nevyskúšali, mali by ste to napraviť.

Často kladené otázky

Ako si pripraviť banánovú masku na hydratáciu a rozžiarenie pleti?

Na prípravu banánovej masky budete potrebovať jeden banán, lyžičku medu a lyžičku citrónu. V miske si rozpučte banán a zmiešajte ho s medom a citrónom. Zmes si naneste na pleť a nechajte pôsobiť aspoň 15 - 20 minút. Následne masku zmyte vlažnou vodou a pleť nakrémujte.

Ako si pripraviť jogurtovú masku na jemnosť pleti?

Na prípravu jogurtovej masky budete potrebovať smotanový jogurt, jednu lyžicu zeleného čaju (najlepšie sypaného) a jednu lyžicu medu. Do jogurtu pridajte lyžicu výluhu zeleného čaju a lyžicu medu, premiešajte a naneste na tvár. Nechajte pôsobiť aspoň 15 minút a zmyte vlažnou vodou.

Ako si pripraviť medovo-kávovú masku ako domáci peeling?

Na prípravu medovo-kávovej masky budete potrebovať pol čajovej lyžičky prášku do pečiva, lyžicu medu a pol lyžice mletej kávy. V miske zmiešajte všetky ingrediencie a vytvorte hustú zmes. Zmes naneste na tvár, nechajte pôsobiť zopár minút a následne zmyte vlažnou vodou. Po umytí nezabudnite na hydratačný krém.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...