Snažíte sa o to, aby vaše vyzerali dobre a zdravo? Máme pre vás pár tipov, ktoré vám aj vašim vlasom pomôžu!

dlhé hnedé vlasy

Ktorá žena by netúžila po krásnych vlasoch, ktoré sa lesknú a nie sú zničené? Asi žiadna. Všetky totižto svoju korunu krásy chcú mať čo najkrajšiu a snažia sa o ňu starať čo najlepšie. Niekedy je však starostlivosť o niečo komplikovanejšia, a preto je dôležité vedieť, kde robíte chybu.

Ak si myslíte, že ľudia, ktorí sa nestarajú o svoje vlasy, ich nemajú pekné, nie je to tak úplne pravda. Presný opak, keď sa o vlasy staráte príliš, môže takisto spôsobiť to, že vlasy budú preťažené od vašej starostlivosti a nebudú také pekné, ako by ste očakávali. Ako sa teda starať o svoje vlasy?

žena s blond vlasmi

Nečešte si vlasy niekoľkokrát do dňa

TO, že si budete vlasy česať niekoľkokrát do dňa ich len oslabí a poškodí. Mýtus o tom, že si vlasy treba česať aspoň niekoľkokrát začala pred niekoľkými rokmi, kedy ešte neexistovali kvalitné výrobky a ľudia si museli na vlasy dávať pozor trochu viac. Pomocou česania si ich aj čistili. Už len táto informácia vás môže doviesť k tomu, že tento mýtus vznikol veľmi, veľmi dávno.
Na to, aby boli vaše vlasy pekné a kvalitné stačí, ak ich budete česať raz, maximálne dvakrát do dňa. Češte ich kefou a nie hrebeňom, tá je totižto omnoho šetrnejšia.
Dobre urobíte aj vtedy, keď si pred umývaním vlasy zľahka prečešete. Budú sa vám jednoduchšie umývať a šampón sa dostane všade.

Voda nesmie byť horúca a ani studená

Všetci dobre vieme, že horúca voda nerobí našim vlasom dobre. Vlasy sú krehké a môžu sa veľmi jednoducho zničiť. Mnohí ľudia však stále veria mýtu, ktorý hovorí, že studená voda má za následok krásne a lesklé vlasy. Pravda to však nie je. Ak chcete hladké a lesklé vlasy, je potrebné používať rôzne olejčeky, profesionálnu starostlivosť a takisto raz za čas aj kondicionéry.
Pri umývaní vlasov by mala byť voda vlažná.

Neumývajte celú dĺžku vlasov

Neumývajte si úplne celú dĺžku vlasov. Stačí, ak šampón aplikujete na korienky a na konce. Po prvé, čím dlhšie sú vaše vlasy, tým viac šampónu musíte minúť a tým horšie sa vám s nimi bude pracovať. Po druhé, na vašich vlasoch, s výnimkou korienkov, je len prach, ktorý sa dá veľmi jednoducho zmyť vodou zmiešanou so šampónom, ktorá tečie nadol, pri umývaní vašich korienkov.

Vypadávanie vlasov je úplne normálne

A to platí aj v prípade, keď si vlasy umývate v sprche. Životný cyklus vlasov pozostáva z niekoľkých etáp a poslednou je tá, kedy vlas vypadne. Vlasy, ktoré stratíte pri sprchovaní alebo počas bežného dňa sú tie, ktorých sa chce telo zbaviť, aby mohli narásť ďalšie. V priemere počas dňa stratíme 100 - 150 vlasov.

krátke blond vlasy

Kvalita vašej kefy je veľmi dôležitá

Ak nemáte možnosť kupovať si rôzne druhy kefy, ktoré by boli vhodné na každú situáciu, mali by ste si zvoliť jednu kefu, ktorá je vhodná pre každodenné používanie a vydrží dlhšie. Je dobré, ak do nej zainvestujete.

Masky na vlasy neovplyvnia rýchlosť rastu

Ak sa vám zdá, že po používaní vlasových masiek vám vlasy rýchlejšie rastú, naozaj sa vám to len zdá a nie je to pravda. Vlasy sú však po použití masiek zdravšie, krajšie a lesklejšie, čo znamená, že je dobré používať ich.
Ich používanie však nijako nepreháňajte. Vlasy potrebujú aj oddych.

Domáce masky sú jedny z najlepších

Mnohí si myslia, že vlasové masky, ktoré si kúpite v obchodoch sú omnoho lepšie ako tie, ktoré si urobíte doma. Pravda to však nie je, pretože mnohé kupované masky sú príliš parfumované, čo pre vlasy nie je výhrou.
Pripravujte si masky doma za pomoci kvalitných surovín, ktoré poznáte.

Často kladené otázky

Ako často by som si mala česať vlasy?

Na to, aby boli vaše vlasy pekné a kvalitné stačí, ak ich budete česať raz, maximálne dvakrát do dňa. Češte ich kefou a nie hrebeňom, tá je totižto omnoho šetrnejšia.

Akú teplotu vody by som mala použiť pri umývaní vlasov?

Pri umývaní vlasov by mala byť voda vlažná. Horúca voda môže poškodiť vlasy, ale aj studená voda nemá účinok na dosiahnutie krásnych a lesklých vlasov, ako sa niekedy mylne predpokladá.

Je normálne, že vlasy vypadávajú počas dňa alebo pri sprchovaní?

Áno, vypadávanie vlasov je úplne normálne. V priemere počas dňa stratíme 100 - 150 vlasov. Vlasy, ktoré stratíte pri sprchovaní alebo počas bežného dňa sú tie, ktorých sa chce telo zbaviť, aby mohli narásť ďalšie.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...