Toto sa stane s vaším telom, ak budete pravidelne jesť cottage cheese

cottage cheese

Určite ste už počuli, ako je cottage cheese zdravý. V obchodoch ho nájdete za skvelé ceny a je dobrý nielen na raňajky, ale takisto aj na večeru či desiaatu. Okrem toho, že vďaka vápniku, ktorý obsahuje, sú vaše kosti zdravé, má aj ďalšie množstvo výhod, o ktorých by ste mali vedieť.

Vedeli ste, že cottage cheese je skvelý na zrýchlenie vášho metabolizmu alebo že udržuje hladinu cukru vo vašej krvi? Chutný cottage chceese má naozaj skvelé výhody a takisto množstvo využitia, o ktorom by ste mali vedieť.

Zrýchlite si metabolizmus

Vitamíny skupiny B, ktoré sa v tomto produkte nachádzajú vo veľkom zastúpení, urýchľujú metabolizmus. Vitamín B12 zvyšuje účinnosť mozgu a pomáha telu tráviť železo omnoho lepšie. Riboflavín premieňa sacharidy na energiu a kyselina pantoténová zas zlepšuje metabolizmus bielkovín, tukov, sacharidov a aminokyselín v tele.

Vaše svaly budú vo forme

Cottage cheese obsahuje proteín, ktorý sa nazýva aj kazeín. Ten sa pomaly trávi a pomáha tak zvyšovať svalovú hmotu. To je dôvod, prečo mnoho športovcov tento syr konzumuje najmä pred spaním. Aminokyseliny sa dostanú do krvi a svaly dostanú z neho zdravé množstvo živín.
Okrem toho, tento syr vás udrží veľmi dlho plných a energických. Je takisto skvelým, pre vegetariánov, ktorí stále mliečne výrobky jedia, pretože obsahujú odporúčané denné množstvo bielkovín.

Jednoduchšie schudnete

V štúdií z roku 2015 sa zistilo, že cottage cheese vám môže pomôcť schudnúť, a to aj vtedy, ak pravidelne nevykonávate náročné tréningy. Boli totižto študované dve skupiny ľudí. Ľudia, ktorí jedli tvaroh bez toho, aby robili nejaké fyzické cvičenie a naopak, ľudia, ktorí mali rovnakú diétu, no cvičili. Členom obidvoch experimentálnych skupín sa podarilo schudnúť, a práve preto je cottage skvelý pre ľudí, ktorí chcú niečo schudnúť.

Ženské zdravie sa zlepší

Jedenie cottage syru je skvelé najmä vďaka tomu, že obsahuje bielkoviny, vápnik a vitamín D. Konzumácia tohto syru je však skvelá najmä pre zdravie žien, pretože pomáha stabilizovať menštruáciu a udržujete hormóny vyrovnané. Pravidelnou konzumáciou tohto syru dokážete dokonca znížiť riziko rakoviny prsníka. Vysoká hladina vitamínu D a vápnika je skvelá takisto pre zníženie rizika vzniku rakoviny pre ženy, ktoré prechádzajú menopauzou.

cottage

Vaše kosti budú omnoho silnejšie

Počas mnohých rokov sme zistili, že výrobky, ktoré majú vysoký obsah vápnika, sú skvelé pre naše kosti a takisto aj zuby. Navyše, vápnik, ktorý dostaneme z potravy, je trávený rovnako ako vápnik, ktorý získame z rôznych suplementov.
Cottage cheese obsahuje 28% denného odporúčaného množstva vápnika. Má tiež pozitívny vplyv na metabolizmus a hrúbku kostného tkaniva.
Maximálny účinok vápnika môžete získať najmä vtedy, ak budete mliečne výrobky konzumovať už od detstva. Malé deti by mali jesť tvaroh, syry či iné mliečne potraviny.
Ženy, ktoré jedia potraviny bohaté na vápnik počas tehotenstva znižujú riziko vzniku osteoporózy.

Hladina cukru v krvi sa vám stabilizuje

Cottage cheese obsahuje horčík, ktorý udržuje hladinu cukru v krvi v normále. Je to veľmi prospešné pre ľudí, ktorí majú diabetes typu II, pretože pomáha telu bojovať proti chorobe a minimalizuje jej vplyv na život.
Ak budete jesť cottage cheese každý deň, mali by ste brať do úvahy obsah tuku. Výrobok by nemal mať viac ako 1,5% tuku.

Ak teda túžite byť zdraví a fit, určite by ste na cottage cheese mali staviť. Okrem toho, že je veľmi zdravý, je aj chutný a hodí sa do veľkého množstva receptov.

Často kladené otázky

Ako môže cottage cheese pomôcť zrýchliť metabolizmus?

Vitamíny skupiny B, ktoré sa v cottage cheese nachádzajú vo veľkom zastúpení, urýchľujú metabolizmus. Vitamín B12 zvyšuje účinnosť mozgu a pomáha telu tráviť železo omnoho lepšie. Riboflavín premieňa sacharidy na energiu a kyselina pantoténová zlepšuje metabolizmus bielkovín, tukov, sacharidov a aminokyselín v tele.

Aké sú výhody konzumácie cottage cheese pre športovcov?

Cottage cheese obsahuje proteín kazeín, ktorý sa pomaly trávi a pomáha tak zvyšovať svalovú hmotu. To je dôvod, prečo mnoho športovcov tento syr konzumuje najmä pred spaním. Aminokyseliny sa dostanú do krvi a svaly dostanú z neho zdravé množstvo živín. Okrem toho, tento syr vás udrží veľmi dlho plných a energických.

Aké sú zdravotné prínosy cottage cheese pre ženy?

Jedenie cottage syru je skvelé najmä vďaka tomu, že obsahuje bielkoviny, vápnik a vitamín D. Konzumácia tohto syru je však skvelá najmä pre zdravie žien, pretože pomáha stabilizovať menštruáciu a udržujete hormóny vyrovnané. Pravidelnou konzumáciou tohto syru dokážete dokonca znížiť riziko rakoviny prsníka. Vysoká hladina vitamínu D a vápnika je skvelá takisto pre zníženie rizika vzniku rakoviny pre ženy, ktoré prechádzajú menopauzou.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

kozmetika

Ako nakupovať na Notino.sk: Skúsenosti a rady

Patríte k milovníkom kozmetiky? V tom prípade by ste mali vedieť, že už dávno ju nemusíte nakupovať len v kamenných predajniach. Vaše obľúbené...

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...