Ako umyť zvlhčovač vzduchu po dlhej dobe používania?

zvlhčovač

Počasie je v zime suché a chladné. Máte problémy so suchými perami alebo vám dokonca krváca z nosa? Všetko to môže byť spôsobené kvôli suchu. Niet sa preto čomu čudovať, že ľudia používajú zvlhčovače. Používate ich aj vy? Mali by ste vedieť, ako tento prístroj čistiť. Ak ho totižto dlho používate bez čistenia, z pomocníka sa môže stať skryté nebezpečenstvo pre vaše zdravie.

Zvlhčovač, ktorý nie je čistený, je nepriateľom dýchacích ciest a zdravej pokožky. Okrem toho sú tu aj ďalšie zdravotné riziká, ktoré sa s tým spájajú. Ako tento prístroj vyčistiť správne?

aromalampa

V súčasnosti existujú na trhu hlavne tri druhy zvlhčovačov: ultrazvukový zvlhčovač, klasický zvlhčovač a termický odparovací zvlhčovač. Rôzne typy zvlhčovačov majú rôzne spôsoby čistenia.

Čistenie ultrazvukových a elektrických zvlhčovačov

Ultrazvukové zvlhčovače a elektrické zvlhčovače však majú podobné spôsoby čistenia. Ide o priame sprejové zvlhčovače, ktoré sú najbežnejšími na trhu, pretože sa ľahko používajú a majú rýchly zvlhčovací účinok.

  1. Pred čistením odpojte zdroj napájania. Napájací zdroj striedavého prúdu 220 V a zvlhčovač vzduchu USB 5 V musia byť odpojené, aby sa zabránilo nebezpečenstvu úrazu elektrickým prúdom.
  2. Čistenie trupu: Trup zvlhčovača očistite polosuchou utierkou. Dávajte pozor, aby ste trup nenamočili do vody. Pri čistení vonkajšej strany zariadenia nenamáčajte napájacie rozhranie.
  3. Čistenie nádrže na vodu: do nádrže na vodu vložte malé množstvo ryže, pridajte vodu a malé množstvo octu, aby sa ryža mohla v nádobe na vodu dôkladne prevariť. Zaskrutkujte kryt prívodu vody a pretrepte. V procese trepania ryža vytvára silné trenie s vnútornou stenou, ktorá môže odstrániť nečistoty z nádrže na vodu. Vylejte znečistenú vodu a pretrepte ju čistou vodou. Opakujte to niekoľkokrát. Jemne utrite vodu a nečistoty z každej časti vatovým tampónom alebo tyčinkami zabalenými do mäkkej handričky. Na očistenie stupnice na dne nádrže na vodu a na rozhraní hlavného motora a nádrže na vodu použite vatový tampón zafarbený roztokom octu. Nakoniec opláchnite čistou vodou a zvlhčovač sa vyčistí. Pri čistení vodného kameňa zvlhčovača octom by ste mali venovať pozornosť čisteniu vodou najmenej trikrát alebo štyrikrát, aby sa zabránilo znečisteniu vodného telesa octom. Zároveň nepoužívajte silné dráždivé látky, ako napríklad odmasťovacie prostriedky a prací prášok.
  4. Čistenie filtra: namočte ho na jednu hodinu do octu alebo kyseliny citrónovej a potom trikrát alebo štyrikrát umyte čistou vodou.
  5. Po vyčistení musíte počkať, kým rozhranie napájania úplne vyschne, aby ste ho mohli použiť.
vonná sviečka

Tretí typ je klasický zvlhčovač. Nazýva sa aj "čistý" zvlhčovač a v súčanosti je to nový typ zvlhčovača, ktorý dokáže pomocou technológie molekulárneho skríningového odparovania odstrániť ióny vápnika a horčíka z vody. Pri čistení venujte pozornosť čisteniu filtra.

Čistenie zvlhčovača je veľmi dôležité, a preto by ste na to nemali zabúdať. Opakujte čistenie na pravidelnej báze.

Často kladené otázky

Ako často by som mal čistiť zvlhčovač?

Čistenie zvlhčovača je veľmi dôležité, a preto by ste na to nemali zabúdať. Opakujte čistenie na pravidelnej báze.

Ako mám čistiť nádrž na vodu v zvlhčovači?

Do nádrže na vodu vložte malé množstvo ryže, pridajte vodu a malé množstvo octu, aby sa ryža mohla v nádobe na vodu dôkladne prevariť. Zaskrutkujte kryt prívodu vody a pretrepte. V procese trepania ryža vytvára silné trenie s vnútornou stenou, ktorá môže odstrániť nečistoty z nádrže na vodu. Vylejte znečistenú vodu a pretrepte ju čistou vodou. Opakujte to niekoľkokrát.

Čo by som mal použiť na čistenie filtra v zvlhčovači?

Namočte filter na jednu hodinu do octu alebo kyseliny citrónovej a potom trikrát alebo štyrikrát umyte čistou vodou.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

wellness interiér

Wellness dizajn: Interiérový štýl, ktorý vám pomôže dobiť všetku stratenú energiu

Naše domovy sa za posledných pár rokov stali našimi bezpečnými prístavmi. Stále viac ich využívame na oddych a regeneráciu, preto je úplne normálne...

interiérové trendy

Top interiérové trendy, ktoré budú kraľovať roku 2023

Prechod do “bežného života”, ktorý sme mali pred pandémiou koronavírusu, nebol jednoduchý. Vysoké ceny plynu a bývania, globálna neistota a...

organizácia kabátov

Ako si zorganizovať skriňu s kabátmi?

Väčšina domácností je vybavená typickou skriňou na kabáty – jedna krátka tyč, jedna horná polica, trochu priestoru na podlahe a štandardné dvierka,...

home office

Home office: Tipy, ktoré vám pomôžu lepšie sa sústrediť na prácu

Home office alebo práca z domu sa od roku 2020 stala bežnou súčasťou nášho pracovného života. Mnohé firmy sa síce po uvoľnení opatrení vrátili do...