Ako správne nabíjať baterku po prvýkrát?

nabíjanie telefónu

V minulosti sme museli nabíjať nové batérie špeciálnym spôsobom, počas ktorých sme ich nechávali aj 24 hodín zapojené v elektrickej sieti. Dnes to už síce potrebné nie je, no nové batérie musia mať špeciálnu starostlivosť. Vďaka nej si zabezpečíte, že vám mobil alebo notebook vydrží roky používania bez výmeny batérie. Ako na to?

nabíjanie iPhone

Kedy novú batériu nabiť prvýkrát?

Prvé tri razy, kedy budete batériu nabíjať, je potrebné, aby bola vybitá na 10 - 20 %. Následne ju nabite úplne doplna. Po dosiahnutí 100 % ju nechajte v elektrickej zástrčke ešte aspoň hodinu.

Môže sa na prvé nabíjanie používať bezdrôtová nabíjačka?

Veľké množstvo mobilných telefónov v súčastnosti poskytuje možnosť nabíjania bezdrôtovo. Stačí, ak doma máte bezdrôtovú nabíjačku. Je však vhodné nabíjať nové mobily takýmto spôsobom?

Pravdou je, že by sa im nemalo stať nič. Aj napriek tomu je však dobré, ak na mobil použijete pôvodnú, klasickú káblovú nabíjačku.

Je potrebné nabíjať novú batériu 8 - 12 hodín?

Prvé nabíjanie starých batérií trvalo 12, niekedy až 24 hodín. Dnes už nič také robiť nemusíte. Batérie, ktoré sa využívajú v notebookoch a mobiloch sú lítiové alebo polymérové lítiové batérie, ktoré je potrebné nabíjať aj na prvýkrát tak, akoby ste mobil nabíjali už desiaty či dvadsiatykrát.

Bežná doba nabíjania sa líši od modelu, ktorý máte. Zväčša je sú to 3 - 4 hodiny.

nabíjanie telefónu

Kedy je potrebné mobilný telefón nabíjať, aby batéria vydržala čo najdlhšie?

Batériu mobilného telefónu by ste mali nabíjať vtedy, keď energia klesne na 20 - 30 %. V prípade, že je mobil vypnutý z dôvodu nedostatku energie, batériu by ste mali čo najrýchlejšie dobiť.

Okrem toho, snažte sa vyhnúť nabíjaniu počas spánku. Napätie v noci môže byť nestabilné, čo je problém pre batériu, ktorá by sa mohla za veľmi krátky čas opotrebovať.

Často kladené otázky

Kedy novú batériu nabiť prvýkrát a ako na to?

Prvé tri razy, kedy budete batériu nabíjať, je potrebné, aby bola vybitá na 10 - 20 %. Následne ju nabite úplne doplna. Po dosiahnutí 100 % ju nechajte v elektrickej zástrčke ešte aspoň hodinu.

Môže sa na prvé nabíjanie používať bezdrôtová nabíjačka?

Pravdou je, že by sa batérii nemalo stať nič, aj keď použijete bezdrôtovú nabíjačku na prvé nabíjanie. Avšak, je vhodné použiť pôvodnú, klasickú káblovú nabíjačku pre lepšiu starostlivosť o batériu.

Je potrebné nabíjať novú batériu 8 - 12 hodín?

Nie, dnes už nič také robiť nemusíte. Lítiové alebo polymérové lítiové batérie, ktoré sa využívajú v notebookoch a mobiloch, je potrebné nabíjať aj na prvýkrát tak, akoby ste mobil nabíjali už desiaty či dvadsiatykrát. Bežná doba nabíjania sa líši od modelu, ktorý máte, zväčša je to 3 - 4 hodiny.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....