Ako zachrániť svoje bluetooth slúchadlá zničené od vody?

airpods

Bluetooth slúchadlá sú v dnešnej dobe úplne bežnou vecou, ktorú používame. Vďaka tomu, že nemajú káble, sa veľmi jednoducho používajú a sú veľmi praktické. Vhodné sú ako na bežné nosenie, tak aj na cvičenie alebo na cestovanie. Čo však robiť, keď sa vaše bluetooth slúchadlá dostanú do kontaktu s vodou?

airpods

Ako opraviť poškodené slúchadlá?

Aj napriek tomu, že bluetooth slúchadlá sú veľmi praktické, majú jednu nevýhodu. Väčšina nie je vodeodolná. A práve preto, ak sa vám stalo, že sa slúchadlá dostali do kontaktu s vodou, máme pre vás návod, ako ich opraviť.

  1. Ak vám slúchadlá padli do vody spolu s krabičkou, v ktorej sú a nabíjajú sa, je dôležité vytiahnuť ich a tak ako samotné slúchadlá, aj krabičku utrieť. Najlepšie urobíte, ak stavíte na niečo, čo je zo savého materiálu. Vody sa tak zbavíte omnoho rýchlejšie a efektívnejšie.
  2. Následne výrobok dajte na dobre vetrané miesto. Vyhýbajte sa sušeniu s fénom. Teplý vzduch by ich mohol poškodiť. Slúchadlá však rozhodne nedávajte do nabíjacej krabičky.
  3. Po pár hodinách vložte ako slúchadlá, tak aj krabičku do vrecka, do ktorého dáte aj niečo, čo saje vodu. Napríklad ryža. Na trhu nájdete aj rôzne výrobky, ktoré pracujú ako vysušovadlo a postarajú sa o vaše slúchadlá.
  4. Slúchadlá by už následne mali pracovať dobre.
  5. Ak sa stane, že slúchadlá dobre nepracujú, rozhodne ich vezmite odborníkovi, ktorý sa vám na to pozrie.

Často kladené otázky

Ako postupovať pri oprave bluetooth slúchadiel, ktoré prišli do kontaktu s vodou?

V prvom rade je potrebné utrieť slúchadlá aj nabíjaciu krabičku. Postavte ich na savý materiál a nechajte ich na dobre vetranom mieste vyschnúť. Určite sa vyhnite použitiu fénom. Po niekoľkých hodinách slúchadlá a krabičku umiestnite do vrecka s ryžou alebo iným savým materiálom na vysušenie. V prípade, že slúchadlá stále nefungujú správne, je lepšie ich odovzdať odborníkovi na opravu.

Prečo sa neodporúča sušiť bluetooth slúchadlá fénom?

Teplý vzduch z fénom môže slúchadlá ďalej poškodiť, preto je lepšie ich nechať vyschnúť na dobre vetranom mieste a potom použiť savy materiál, ako ryžu, na vysušenie vlhkosti.

Aký je najlepší spôsob vysušenia bluetooth slúchadiel, ktoré prišli do kontaktu s vodou?

Najlepší spôsob je postaviť slúchadlá a nabíjaciu krabičku na savý materiál na dobre vetranom mieste. Po niekoľkých hodinách ich vložte do vrecka s ryžou alebo iným savým materiálom, ktorý pomôže vysušiť zvyšnú vlhkosť. Následne by mali slúchadlá opäť fungovať správne.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...