6 miest na zemi, ktoré sú preceňované

dom

Niektoré populárne turistické miesta navštevuje obrovské množstvo turistov. Aj napriek tomu vedia sklamať. Vysoké nároky dokážu človeka často sklamať. Aby sme vám pomohli a zabránili niečomu takémuto, prinášame vám zopár miest, kvôli ktorým sú turisti často sklamaní.

Statue of Juliet vo Verone, Taliansko

Podľa legendy vám dotyk ruky alebo pravého prsia Julie prinesie šťastie pri hľadaní skutočnej lásky. Problémom však je, že laždý štvorcový meter okolo sochy je takmer vždy nabitý turistami, čo môže skutočne pokaziť váš dojem z tohto údajne romantického miesta. Socha je však vraj pravidelne poškodená v dôsledku všetkých dotykov od tisícov turistov, ktorí hľadajú lásku.

The Little Mermaid v Kodaň, Dánsko

Doteraz sa Malá morská víla z rozprávky dánskeho autora Hansa Christiana Andersena nachádzala priamo na skale v kodanskom prístave. V súčasnosti nie je také ľahké vidieť túto sochu. V roku 2007 sa totižto predstavitelia Kodane rozhodli presunúť sochu o niekoľko metrov ďalej do prístavu, aby odradili od vandalizmu a zabránili turistom v lezení na ňu.
To, čo ale skutočne sklamalo návštevníkov, je však veľkosť sochy. Pri očakávaní majestátnej pamiatky nájdu sochu morskej panny, ktorá je vysoká iba 1,25 m.

La Scala v Miláne, Taliansko

Pri prehliadke centra mesta a pri hľadaní svetoznámej opery môžete byť sklamaní. Trojposchodový kaštieľ je medzi vynikajúcou talianskou architektúrou takmer neviditeľný. Aj tak, to čo je najdôležitejšie je predstavenie. Kvalita talianskej opery nikdy nesklame.

Nájsť však lístky do opery je ťažké. Vstupenky sú k dispozícií nielen v pokladnici divadla, ale taktiež aj na internete. Miestenku pre najslávnejšie operné predstavenia sa do niekoľkých hodín od začiatku predaja vstupeniek vypredajú.

Chcete ušetriť na ubytovaní?
Stavte na Booking.com!

Berlin TV Tower, Nemecko

Vyhliadková plošina z najvyššej budovy v Berlíne sotva spĺňa očakávania návštevníkov, ktorí čakajú na dlhé rady takmer 2 hodiny a zaplatia 16,50 EUR. Niekedy je cena aj 21,5 EUR v prípade, že chcete preskočiť linkový lístok, ktorý z dôvodu zlej organizácie nefunguje vždy.
Znečistené okná, davy turistov a predražená televízna veža sú pre každého turista obrovským sklamaním.

The Temple Bar v Dubline, Írsko

Hovorí sa, že Temple Bar je pri návšteve Dublinu nevyhnutným miestom. Vo večerných hodinách je vždy dlhý rad a budete musieť počkať hodiny, kým sa dostanete do baru.
Bar je tak zaneprázdnený a plný ľudí, že zamestnanci sotva dokážu vyčistiť stoly a prijímať objednávky. Bar je skutočne len predražený a nadhodnotený a nie je obľúbený medzi miestnymi obyvateľmi.

Pláže v Indonézií, Indií a Thajsku

Počas dovolenky v Thajsku, Indonézii a Indii ľudia väčšinou neopúšťajú svoju hotelovú oblasť a hlavne, radšej navštevujú turistické atrakcie. Ak sa však dostanú mimo turistické oblasti, tieto krajiny sotva poznajú.
Znečistené uličky (hlavne kvôli tomu, že obyvatelia používajú zvieratá), a špinavé more a pláže sú spoločným pohľadom. Najznepokojivejšia vec je, že nielen turisti, ale aj samotní miestni obyvatelia, znečisťujú morské pobrežia.

Často kladené otázky

Aké turistické miesta majú sklamaných turistov?

Niekedy môžu mať návštevníci vysoké očakávania a sklamú sa pri navštívení miest, ako sú Statue of Juliet vo Verone, Taliansko; The Little Mermaid v Kodani, Dánsko; a La Scala v Miláne, Taliansko.

Čo môže byť sklamaním na Statue of Juliet vo Verone?

Problém so Statue of Juliet je, že okolie sochy je takmer vždy preplnené turistmi a oblasť je často poškodená v dôsledku všetkých dotykov od ľudí hľadajúcich lásku.

Prečo je Malá morská víla v Kodani sklamáním pre turistov?

Návštevníci môžu byť sklamaní z veľkosti sochy Malej morskej víly, ktorá je vysoká iba 1,25 m. Mesto tiež presunulo sochu o niekoľko metrov ďalej do prístavu, aby zabránilo vandalizmu a zamedzilo turistom v lezení na ňu.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

cestovanie

Tipy a triky na Booking: Ako si vybrať ubytovanie za výhodné ceny?

Mnoho turistov potvrdí, že Booking.com patrí medzi najobľúbenejšie webové stránky, ktoré sú určené na cestovanie a vybavovanie hotelov či iného...

luxusný hotel

Najluxusnejšie hotely na Booking: Užívajte si vysoký komfort počas každej dovolenky

Platforma Booking.com poskytuje ubytovanie v rôznych hoteloch a moteloch. Niektoré sú luxusné viac, iné zas menej. To, ktorý si zvolíte, sa odvíja...

čln na vode

Booking zaujímavosti: Fakty, o ktorých ste nevedeli

Booking sa radí medzi najpopulárnejšie portály na vybavovanie ubytovania. Počas jednotlivých rokov rozšíril svoju ponuku služieb aj o kúpu leteniek...

mapa a cestovanie

Cestovný checklist: Veci, ktoré vám nesmú pri cestovaní chýbať

Plánovanie dovolenky či výletu je vo väčšine prípadov radostné a plné vzrušenia. Predsa len, pri cestách do zahraničia môžete vidieť novú kultúru a...