Najväčšie letné trendy 2021: Čo vám nesmie chýbať?

módne trendy 2021

Trendy sa neustále menia, a to, čo bolo moderné pred pár týždňami, je dnes už dávno preč. Udržať krok s módnymi špecialistami je niekedy náročné, no ide to. Dôležité je, aby ste vystihli presne tie trendy, ktoré vydržia dlhšie, ako len jeden týždeň alebo mesiac. Investujte do nadčasových kúskov. V dnešnom článku vám prinášame zhrnutie najväčších trendov na rok 2021.

Teploty už síce dosahujú vysoké čísla, no ešte stále máte čas vymyslieť, čo si toto leto oblečiete, a ako si upracete svoj šatník. Výber je široký a na svoje si príde úplne každý. Nehľadiac na to, aký štýl oblečenia preferujete.

Trendy, ktoré dominujú v lete 2021, sú veľmi známe najmä pre milovníkov módy z 80. a 90. rokov: klobúky, náramky priateľstva, hrubé a menšie podpätky a množstvo ďalšieho. Zoznam je naozaj dlhý a obsahuje zmes moderných kúskov a vintage odevov z obdobia Y2K. Úprimne povedané, máte sa na čo tešiť. Po roku, kedy sme väčšinu času strávili vo vnútri svojich domovov, môžete ukázať, čo sa vo vás skrýva.

Poďme sa však pozrieť na kúsky, ktoré budú definovať leto 2021, aby ste sa naň mohli správne pripraviť.

oblečenie

Módne trendy 2021

Móda je hravá a poskytuje tisíce možností, ako skombinovať jednotlivé kúsky. Pozrime sa, čo si pre nás pripravili módni návrhári a módne domy na rok 2021.

Mini sukne

Návrat 90. rokov signalizuje len jedno - minisukne. A je úplne jedno, v akom materiáli. Či už milujete kožu alebo riflovinu, vyberte si presne podľa svojich preferencií. Okrem toho, obchody majú aj množstvo rôznych farieb a vzorov. Je len na vás, čo si oblečiete k jednoduchému, jednofarebnému topu na ramienka.

A ako nosiť mini sukne v roku 2021? Oblečte si k nim jednoduché tričko alebo bielu oversized blúzku, ktorá zvýrazni užší strih sukne. Nezabudnite na mini kabelku a pohodlné sandále.

Masívne rukávy

Masívne rukávy, známe aj ako puff sleeves, odmietajú opustiť obchody a neustále sa vracajú. Sú zábavné a vyzerajú veľmi dobre. Najlepšie sa kombinujú s obtiahnutými puzdrovými šatami, ktoré ich zvýrazňujú. Ak ste si tento trend minulý rok kúpili, pokojne ho zo šatníka vytiahnite. Je stále moderný.

A s čím kombinovať masívne rukávy? Aj keď topy a šaty s veľkými rukávmi dokážu zaujať samé o sebe, neváhajte a skombinujte ich s ďalšími zaujímavými kúskami, ktoré ich zvýraznia. Pridajte napríklad pár výrazných náušníc, zvoľte šnurovacie sandále alebo siahnite po doplnkoch s mašľou. Nech už ich budete nosiť akokoľvek, heslo tejto sezóny znie "čím väčšie rukávy, tým lepšie".

Pripravte sa na leto s kvalitným oblečením z AboutYou.sk za skvelé ceny.

Holý chrbát

Jeden z najsexi trendov tohto leta sú holé chrbty, ktoré sú dokonalým spôsobom, ako ukázať trochu (alebo veľa) kože pre tých, ktorí sú radšej že niečo elegantnejšie a formálnejšie. Zvoľte jemnú, vejárovitú látku, ktorá pôsobí nesmelo, alebo upustite uzdu svojej fantázie a siahnite hneď po obtiahnutých kúskoch.

A ak by ste sa odhaleného chrbta báli, jednoducho vyskúšajte výrezy na iných miestach, ako napríklad na boku alebo tesne pod prsiami. Tieto vykrojené časti dokážu zvýrazniť vašu postavu a opticky vás zbaviť prebytočných kíl.

Čo nosiť s takýmito kúskami? Vyberte si niečo jednoduché, v rovnakom farebnom odtieni. Nechajte, aby šaty alebo tričko s odhaleným chrbtom zožalo všetko slávu.

Crop topy

Nič nekričí "leto" viac ako crop topy . Navrstvite bandeau štýl pod sako, aby ste sa cítili štýlovo a pritom pohodlne, alebo vyskúšajte bralette štýl s potlačou (inšpirácia od Alberta Ferreti, Jacquemus, Versace, Dior), ktorý sa bude hodiť hlavne vtedy, keď pôjdete na výlet k moru. Prípadne si môžete dopriať niečo "extra" s výraznými nadýchanými rukávmi a zdobením (inšpirácia od Isabel Marant, Versace) vhodné na dlhé letné večery. Na crop topoch sa vám bude najviac páčiť to, že sa dajú nosiť na množstvo rôznych spôsobov, vďaka čomu si tento trend môžete prispôsobiť podľa seba.

Čo nosiť s takýmito kúskami? Ku crop topu si oblečte čokoľvek, čo máte radi. Pre športový outfit si k nim dajte trendy cyklistické šortky. Pre elegantnejší si vyberte formálne nohavice alebo sukňu do tvaru písmena A.

žena a časopis

Metalické odtiene a trblietky

Tí, ktorí vo svojom šatníku túžia po troche "blikania", sa určite potešia, keď zistia, že najnovšie trendy sa nesú v znamení metalických a trblietavých kúskov. Spýtajte sa Ariany Grande alebo Kourtney Kardashian, ktoré už na tento večierkový trend stavili. Predstavte si metalické strieborné šaty s výrezmi okolo brucha (inšpirácia od Paco Rabanne, Balmain), výrazné overaly (inšpirácia od Isabel Marant) a trblietavé nohavicové kostýmy (inšpirácia od Louis Vuitton).

Pastel

Pri nákupoch na novú sezónu hľadajú dizajnéri inšpiráciu v zmrzlinárňach. A to doslova. Jemné sorbetové odtiene vnášajú trochu sladkosti do všetkého, od maxi šiat (inšpirácia od Alberta Ferreti, Fendi) až po nohavicové kostýmy (inšpirácia od Isabel Marant) a dokonca aj kostýmy pre mužov (inšpirácia od BOSS). Tento trend sa dostal už aj na červený koberec, mala ho napríklad predstaviteľka Nicoly Coughlan z Bridgertonu na Zlatých glóbusoch 2021. Vo svojej pastelovo žltej róbe od Molly Goddard. Na pastelový odtieň stavila tiež Vanessa Kirby z filmu The Crown, ktorá sa na tohtoročných Oscaroch predviedla v príjemnej ružovej farbe.

Vlasové trendy 2021

Túžite po zmene účesu? Máme pre vás zoznam vlasových trendov, ktoré by ste nemali prehliadnuť. Poďme sa na ne spoločne pozrieť!

Nová hnedá

Toto leto prináša nový pohľad na hnedú farbu. Ten sa bude páčiť najmä hnedovláskam, ktoré by chceli niečo zaujímavejšie. Najnovšie trendy diktujú teplejšie tóny k vášmu prirodzenému hnedému odtieňu. Celý výsledok vyzerá nenútene a pritom veľmi zaujímavo. Vlasy sú v niektorých častiach presvetlené a v iných zas tmavšie.

Pre koho je takáto zmena najlepšia? Odborníci tvrdia, že sa hodí každému, kto má prirodzene tmavé vlasy, od čiernych až po brunetky. Plus, tento štýl je ideálny počas celého roka, ale na leto je ako stvorený. Vyzerá dobre aj vtedy, keď ho mierne vyťahá slnko.

Inšpirácia od celebrít: Ak chcete vidieť, ako takáto zmena vyzerá, pozrite si napríklad fotografie známej modelky Belly Hadid, ktorá tento trend odštartovala a to pomocou ohnivo červených pruhov vo svojich tmavých vlasoch.

žena pri mori

Plážové vlny

Plážové vlny sa v priebehu rokov vyvíjali. Spočiatku vyzerali viac elegantne a upravene. Dnes ide o ležérny a veľmi prirodzený účes, ktorý dosiahnete jednoduchým natočením svojich dlhých vlasov. Výhodou je, že plážové vlny sú vhodné aj pre stredne dlhé a krátke vlasy. Nehovoriac o tom, že účes má veľmi jednoduchú starostlivosť a vydrží omnoho dlhšie, ako klasické "pevné" kučery.

Potrebujete sa inšpirovať? Sociálne médiá sú najlepším zdrojom fotografií s plážovými vlnami. Milujú ich nielen "bežní" smrteľníci, ale aj známe celebrity. Tie ich nosia aj na rôzne podujatia.

Pre koho je takýto účes najlepší? Tento štýl sa vám bude hodiť bez ohľadu na to, či máte vlasy dlhé alebo kratšie. Urobiť si ich môžete aj vtedy, keď uprednostňujete tzv. Bob, čiže vlasy dlhé po krk.

Odborníci radia, že kľúčom k dosiahnutiu tohto typu vĺn je začať s čistými, hladkými a vysušenými vlasmi. Potom, pomocou kulmy s veľkým valcom si natočte veľké časti vlasov, jednu smerom od tváre, druhú k tvári, pričom pol centimetra končekov nechajte rovných. Plážové vlny sú najvhodnejšie na letné obdobie, pretože vlasy vyzerajú upravene a zároveň vytvárajú očarujúci štýl.

Inšpirácia od celebrít: Každý, kto chce tento trend vyskúšať, by mal sledovať Instagram britských hviezd reality show Laury Andersonovej a Molly-Mae Hagueovej, ako aj turecko-egyptskej influencerky a blogerky Zeynab El-Helwovej.

Prirodzené zosvetlenie

Najlepšou farbou na leto je zosvetlený tón vášho prirodzeného odtieňa. Následne, po určitom čase strávenom opaľovaním, keď vám slnko farbu vyťahá, budú vyzerať vlasy stále dobre. Ak by ste chceli niečo úplne iné, vyskúšajte bledšie odtiene béžovej. Nie sú tak náročné na udržanie, ako napríklad blond, a vyzerajú prirodzene. Chladný odtieň, ktorý má podobnú farbu ako piesok, vytvára ten najlepší letný look, ktorý zvýrazní každú črtu vaše tváre. A ako niečo takéto dosiahnuť? V salóne si pýtajte tzv. balayage.

Balayage je jednou z najžiadanejších služieb a najvyhľadávanejšou farbou vlasov na sociálnych sieťach. Vyzerá dobre počas celého roka, no leto je preň ako stvorené. Vďaka tejto technike vyzerajú vlasy ako pobozkané slnkom, takže prirodzená béžová umožňuje vytvoriť balayage, ktorá vnáša svetlo do tmavých vlasov tým, že sústredí odlesky okolo tváre a končekov vlasov.

Pre koho je takýto účes najlepší? Odborníci hovoria, že táto farba je vhodná pre každého, kto hľadá štýl nenáročný na údržbu. Tento trend je ideálny pre klientov, ktorí majú radi jemnejšie odrasty, pretože melíry sa zvyčajne začínajú niekoľko centimetrov od korienkov, čo znamená, že "odrastený vzhľad" je zámerom.

Inšpirácia od celebrít: Britská hviezda Instagramu, Kirsty Green, ktorá sa momentálne pýši týmto odtieňom, je účtom, ktorý rozhodne stojí za to sledovať. A prípadne sa ním aj inšpirovať.

Ofina do strán

Chceli by ste účes, ktorý zjemní váš vzhľad? Najlepším rozhodnutím je tzv. curtain bangs, čiže ofina do strán. Hodí sa najmä ženám s vyšším čelom, ktoré ho ofinou dokážu veľmi jednoducho zamaskovať. Pokojne si ju však ostrihajte aj vtedy, keď zakrývať nemáte čo.

Ofiny sú túto sezónu veľmi populárne, pretože predstavujú univerzálny spôsob, ako nosiť vlasy. Tie si môžete veľmi jednoducho vypnúť s tým, že ofina bude viať okolo.

Ak sa obávate príliš krátkej ofiny, toto leto je v kurze aj jej dlhšie a elegantnejšie prevedenie. Dávajte si ale pozor. Hoci je ofina univerzálna a vyzerá dobre takmer na každom, ľuďom s malým čelom môže spôsobiť, že ich tvár bude vyzerať príliš malá.

Inšpirácia od celebrít: Odporúčame pozrieť sa na modelku Kaiu Gerber, ktorá nosí tento štýl niekoľko mesiacov, zatiaľ čo Nicole Richie je jeho fanúšičkou už roky.

vlasy

Medové odtiene

Obľúbený letný účes sa vracia v štýle, ktorý je vhodný pre všetky dĺžky vlasov. Rozlúčte sa s platinovou blond, počas tohto roka je všetko o zlatistej medovej, ktorú dosiahnete buď melírom, alebo balayage. Nevýhodou medových odtieňov je to, že sa udržiavajú pomerne ťažko. Preto spravíte dobre, keď sa zveríte do rúk odborníkom.

Pre koho je takýto účes najlepší? Zlatistá alebo medová blond sú vo všeobecnosti univerzálne a obľúbené pre všetky odtiene pleti. Keďže ale tento odtieň dodáva teplo, je tu menšie riziko, že vaša pleť bude vyzerať bledšie. Vyhnúť by sa mu mali aj ženy, ktoré majú poškodené vlasy. Všetko by tým zhoršili.

Odborníci ešte dodávajú, že táto farba sa dokonale hodí k plážovým vlnám.

Inšpirácia od celebrít: Tenisová hviezda Serena Williams nosí tento pozornosť pútajúci štýl len krátku dobu, zatiaľ čo austrálska herečka Margot Robbie je jeho dlhoročnou fanúšičkou. Okrem nich je jeho milovníčkou aj herečka zo seriálu Stranger Things, Millie Bobby Brown.

Mejkap trendy 2021

A okrem módy a vlasov sa pozrieme aj na mejkap trendy, ktoré budú hýbať letom 2021.

Teplé odtiene

Toto leto sa bude niesť v znamení žiarivej, sviežej pleti pobozkanej slnkom a teplých odtieňov okolo očí. Sabrina Bedrani, vizážistka celebrít a ambasádorka značky Dior Makeup, sa zameriava na zvýraznenie očí. "Ide o to dodať tvári sviežosť a zvýrazniť oči bez ostrých liniek," hovorí Bedrani. "Na dosiahnutie tohto vzhľadu rada používam Dior Forever Skin Glow, ktorý vyrovnáva tón pleti bez toho, aby ju príliš zakrýval."

Ďalší skvelý produkt, ktorý Bedrani odporúča na dosiahnutie teplého, žiarivého zvýraznenia je ružový rúž Rosy Glow. Naneste ho na vysoké body lícnych kostí.

makeup

Ľahkosť je základom

Kozmetické trendy na leto 2021 budú o hre so svetlom na dosiahnutie prirodzeného lesku. Tasha Reiko Brownová, vizážistka a kozmetička značky CHANEL, sa zameriava na to, aby ste do svojho vzhľadu zakomponovali jemný lesk a nechali svoju pleť zažiariť. "Kolekcia CHANEL Les Beiges 2021 je pre mňa dokonalým stelesnením hry so svetlom," hovorí Brownová.

Na dosiahnutie tohto ľahkého trblietavého vzhľadu a odrazu svetla okolo očí je Brownovou letnou paletkou pre krásu "všetko v jednom" paletka očných tieňov CHANEL Les Beiges Healthy Glow Natural vo farbe Intense na rozjasnenie a definovanie očí, bronzujúci krém CHANEL Les Beiges Healthy Glow na jemné rozjasnenie pleti a farby na pery CHANEL Rouge Coco Bloom na ľahký a zamatový vzhľad.

Zamerajte sa na bronzer

"Použitie bronzeru [na vytvorenie] sviežeho vzhľadu z pláže pomôže vdýchnuť našej zimnej pleti nový život a vitalitu," vysvetľuje Nick Lujan, riaditeľ umeleckého a vzdelávacieho oddelenia spoločnosti Kevyn Aucoin.

Do svojho letného líčenia zaraďte bronzujúci produkt, ktorý vám dodá svieži vzhľad pokožky. "Najlepší spôsob, ako dosiahnuť tento žiarivý slnečný lesk, je použiť tónovací prípravok Kevyn Aucoin Stripped Nude Skin Tint, ktorý je o jeden až dva odtiene tmavší ako váš bežný odtieň, aby ste vytvorili jemný opálený vzhľad," vysvetľuje Lujan. Tento tónovací prípravok je ideálny na dosiahnutie efektu druhej pokožky a navyše obsahuje antioxidanty a ochranu pred modrým svetlom.

Ak chcete získať extra lesk, primiešajte trochu Glass Glow Face v odtieni Spectrum Bronze do hydratačného krému, tekutého podkladu alebo ho naneste na čistú pleť. Vzhľad dokončite zaprášením Neo-Bronzeru na najvyššie body tváre pre bezchybný lesk.

štetce na makeup

Vyskúšajte jeden z trendov aj vy

Trendy na leto 2021 sú nadčasové a budú vyzerať skvelo aj po rokoch. Nebojte sa skúšať kombinovať rôzne farby, vzory a materiály. Móda nemá hraníc. Porušujte pravidlá a noste to, v čom sa cítite dobre. To isté platí aj pre mejkap a vlasy.

Často kladené otázky

Aké sú najväčšie módní trendy na leto 2021?

Najväčšie módní trendy na leto 2021 zahŕňajú: minisukne, masívne rukávy, crop topy a oblečenie s holým chrbtom. Tieto trendy sú zmesou moderných a vintage odevov z obdobia 80. a 90. rokov, ktoré boli populárne v období Y2K.

Ako nosiť mini sukne v roku 2021?

Mini sukně môžete nosiť v roku 2021 s jednoduchým tričkom alebo bielou oversized blúzkou, ktorá zvýrazní užší strih sukne. Nezabudnite na mini kabelku a pohodlné sandále. Materiály minisukní môžu zahŕňať kožu, riflovinu, ale aj iné farby a vzory podľa vašej preferencie.

Ako kombinovať topy s masívnymi rukávmi?

Topy a šaty s veľkými rukávmi môžete kombinovať s ďalšími zaujímavými kúskami, ktoré ich zvýraznia, ako sú výrazné náušnice, šnurovacie sandále alebo doplnky s mašľou. Ak chcete oblékať top s masívnymi rukávmi, pamätajte na heslo tejto sezóny: "čím väčšie rukávy, tým lepšie".



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...