Najlepšie bezdrôtové myši: Do ktorej investovať?

Magic Mouse 2

Vynechajte káble a zaobstarajte si najlepšiu myš, akú rok 2022 ponúka. Už dávno nemusíte byť pripojení k počítaču káblom. Dnešné bezdrôtové modely majú množstvo skvelých funkcií, vďaka ktorým sa radia k tým najobľúbenejším na trhu. Nehovoriac o tom, že sú rovnako spoľahlivé, presné a rýchle ako všetky ich káblové náprotivky.

Ak bude súčasťou vášho počítača aj bezdrôtová klávesnica, káblov sa môžete zbaviť úplne, čím získate nielen oveľa vyššiu praktickosť, ale tiež čistejšiu a minimálnejšiu zostavu. S najlepšími bezdrôtovými myšami sa spája množstvo výhod. Samozrejme, poskytnú vám vynikajúci výkon, pohodlie a odolnosť, nehovoriac o stabilnom pripojení, fantastickej výdrži batérie a dlhom rozsahu použitia. Získate však aj benefit prenosnosti, ktorý káblové myši nemajú. Nehovoriac o tom, že niektoré z nich využívajú nabíjanie Qi.

Rozhodli ste sa, že do bezdrôtového zariadenia investujete? V tom prípade ste na správnom mieste. Veľmi radi vám so všetkým pomôžeme. V dnešnom článku sme zhromaždili najlepšie modely, s ktorými sa v súčasnosti stretnete na trhu. A verte, že ich je veľké množstvo, takže máte skutočne z čoho vyberať.

biela myš

Razer Pro Click

DPI: 16,000
Rozhranie: Bluetooth
Tlačidlá: 8
Ergonómia: Pre pravákov
Vlastnosti: možnosť pripojenia až k štyrom zariadeniam, 8 programovateľných tlačidiel, 5G optický senzor

Prečo si vyberať priemer, keď môžete mať myš na produktivitu, ktorá je úžasná, bohatá na funkcie a mimoriadne funkčná? Či už striháte video, alebo pracujete v oblasti grafického dizajnu, toto je najlepšia bezdrôtová myš, ktorá má k dispozícii 8 plne programovateľných tlačidiel. Spoločnosť Razer jej tiež dáva neuveriteľných 16 000 DPI pre čo najplynulejšiu a najrýchlejšiu prácu a pridáva aj multifunkčné pripojenie, pretože vie, že potrebujete multitaskingový stroj, ktorý dokáže robiť niekoľko vecí naraz. A, samozrejme, netreba zabúdať ani na nádherný a elegantný výzor v bielej farbe so sivými detailmi.

Razer Basilisk X Hyperspeed

DPI: 16,000
Rozhranie: 2.4 GHz Dongle a Bluetooth
Tlačidlá: 6
Ergonómia: Pre pravákov
Rozmery: 130 x 60 x 42 mm
Váha: 83 gramov (bez batérie)

Razer Basilisk X Hyperspeed, ktorá poskytuje špičkový bezdrôtový herný výkon s pôsobivou presnosťou a odozvou, je bezpochyby najlepšou bezdrôtovou myšou, akú sme doteraz testovali. Na rozdiel od svojich káblových náprotivkov musia bezdrôtové herné myši zaškrtnúť niekoľko ďalších vecí, aby boli skutočne dobré. A to konkrétne výdrž batérie, prijateľnú cenu a spoľahlivé pripojenie. Netreba sa však ničoho báť. V týchto oblastiach model Razer tiež exceluje. Napríklad, na jednu batériu AA dokáže fungovať až 450 hodín. A hoci možno nejde o najlacnejšiu možnosť, je určite viac než rozumná pre každého, kto to s hraním myslí vážne.

Logitech MX Master 3

DPI: 4 000
Rozhranie: USB prijímač a Bluetooth
Tlačidlá: 7
Ergonómia: Pre pravákov
Rozmery: 124.9 x 84.3 x 51 mm
Váha: 141 gramov

Pokračovanie Logitech MX Master 2S využíva najlepšie vlastnosti tejto myši a vylepšuje ich. Ak máte starší model už niekoľko rokov, upgrade sa vám rozhodne zíde.

Logitech MX Master 3 vám pomôže uľahčiť prácu bez ohľadu na to, či máte práve niekoľko otvorených kariet v prehliadači, alebo niečo upravujete v Photoshop Lightroom. Myš je trochu drahšia, ale zároveň sa oplatí vzhľadom na prebytok funkcií – od 7 tlačidiel a ovládačov až po 70-dňovú výdrž batérie pri plnom nabití, možnosti pripojenia k 3 zariadeniam a koliesko MagSpeed Smartshift. Navyše je myš Logitech MX Master 3 aj 5× presnejšia ako bežný model.

farebná myš

Corsair Dark Core RGB Pro

DPI: 18 000
Rozhranie: 2.4GHz SlipStream, Bluetooth, USB wired
Tlačidlá: 8
Ergonómia: Pre pravákov
Rozmery: 127 x 89 x 43.2mm
Váha: 133 gramov

Rýchlosť, všestrannosť a výkon boli na vrchole zoznamu, keď spoločnosť Corsair navrhovala Corsair Dark Core RGB Pro. Táto bezdrôtová myš patrí medzi najlepšie herné myši, ktoré sme zatiaľ testovali v roku 2022, a drží krok so svojimi špičkovými káblovými kolegami vďaka extrémne nízkej latencii, ergonómii, presnosti a dokonca aj rozsahu pripojenia. Na svojom konte má aj pomerne veľa šikovných funkcií vrátane prepínateľného bočného úchopu, priehradky pre bezdrôtový prijímač USB a troch rôznych režimov pripojenia, takže si ju môžete prispôsobiť podľa svojich predstáv.

Razer Basilisk Ultimate

DPI: 20 000
Rozhranie: 2.4 GHz dongle and 6-foot Speedflex cable
Tlačidlá: 11
Ergonómia: Pre pravákov
Rozmery: 130 x 60 x 42 mm
Váha: 107 gramov

Jednoducho povedané, Razer Basilisk Ultimate toho dokáže veľa a robí všetko dobre. Ide o serióznu bezdrôtovú hernú myš so špičkovým výkonom a vynikajúcou výdržou batérie. Viete sa s ňou však aj baviť, a to vďaka zábavnému malému nabíjaciemu podstavcu, ktorý, povedzme si to na rovinu, ju robí oveľa coolovejšou, než je, a množstvu ďalších extra funkcií, ako je 14 prispôsobiteľných zón osvetlenia, pokročilé prispôsobenie vzdialenosti Lift-off/Landing a prispôsobiteľný odpor rolovacieho kolieska. Za to všetko však musíte zaplatiť vysokú cenu. Ale, ak vám to nerobí problém, určite sa oplatí priplatiť si.

Apple Magic Mouse 2

DPI: 1 300
Rozhranie: Bluetooth
Tlačidlá: Multitouch
Ergonómia: Pre pravákov aj ľavákov
Rozmery: 113,5 x 57,1 x 21,6 mm
Váha: 99 gramov

Magic Mouse 2 od spoločnosti Apple síce nie je dokonalá, pretože ju nemôžete nabíjať a súčasne používať, ale stále je to vynikajúca bezdrôtová myš s čistým dizajnom bez tlačidiel, viacdotykovým ovládaním a elegantným estetickým vzhľadom. Dodáva sa v dvoch farbách – Space Gray a Silver, takže si ju viete prispôsobiť podľa svojho zariadenia. Veľkou výhodou je, že disponuje viacdotykovou funkciou, ktorá láka mnohých, pretože umožňuje vykonávať funkcie podobné trackpadu, ako je posúvanie prstom a rolovanie.

Ak investujete do ekosystému macOS, Magic Mouse 2 je pre vás najlepším riešením. Navyše je tenká a ľahká ako MacBooky Apple, takže ak ste na cestách, ľahko ju strčíte do malého vrecka batohu alebo tašky na notebook. Nie je práve lacná, ale stojí za to.

klávesnica a biela myš

Microsoft Modern Mobile Mouse

DPI: 1 000
Rozhranie: Bluetooth 4.0
Tlačidlá: 3
Ergonómia: Pre pravákov aj ľavákov
Rozmery: 115,1 x 64 x 33,5 mm
Váha: 91 gramov

Moderná mobilná myš od spoločnosti Microsoft je skvelou kúpou. Je elegantná a minimalistická. Má jemný povrch, ktorý sa dodáva v rôznych atraktívnych farbách, aby vyhovoval osobnosti každého. A je cenovo dostupná. Zaobstarať si ju môžete už od 50 eur.

Táto zábavná myš je však viac než len atraktívna. Môže sa pochváliť aj skvelým výkonom a dlhou výdržou batérie, ktorú spoločnosť Microsoft navrhla tak, aby poskytovala prvotriednu presnosť ukazovania, a zároveň bola tichá. Zvuk pri kliknutí takmer nepočujete, takže vás pri práci nič nevyrušuje. Ak hľadáte najlepšiu bezdrôtovú myš pre svoje potreby v oblasti produktivity, máte tu víťaza.

Roccat Kain 202 AIMO

DPI: 16 000
Rozhranie: 2.4GHz wireless transmission, 1.8m micro USB to USB cable
Tlačidlá: 6
Ergonómia: Pre pravákov
Rozmery: 124 x 65 x 43 mm
Váha: 105 gramov

Spoločnosť Roccat nie je žiadnym nováčikom v oblasti prémiových herných myší so skvelou estetikou a jej model Kain 202 AIMO tento fakt podporuje. Špičkový výkon, skvelá hmatová spätná väzba, softvérová podpora, príjemné osvetlenie RGB a úžasný dizajn, ktorý je rovnako cool ako pohodlný, predstavujú dokonalý základ pre rýchlu a efektívnu prácu. Samozrejme, cena myši je rovnako luxusná ako jej nový perleťovo biely dizajn, no rozhodne stojí za to. Produkt si v mnohých veciach počína oveľa lepšie ako konkurencia. Takže, ak máte zopár eur navyše, určite sa oplatí zaobstarať si ju.

HyperX Pulsefire Dart

DPI: 16 000
Rozhranie: 2.4GHz bezkáblový aj káblový pohon
Tlačidlá: 6
Ergonómia: Pre pravákov
Rozmery: 124,8 x 73,9 x 43,6 mm
Váha: 150 gramov

HyperX Pulsefire Dart je to, čo dokáže najlepšie rozdeliť svet hier a produktivity. Ide o pohodlnú, luxusnú a uspokojivú myš s elegantnými koženkovými bočnicami, ktoré ešte viac pozdvihnú váš zážitok z používania. Z hľadiska výkonu je takisto prínosom, či už bojujete s nepriateľmi v hre Apex Legends, alebo sa prebíjate dlhým zoznamom pracovných úloh. Aj keď myš HyperX Pulsefire Dart neobsahuje funkcie, s ktorými sa stretnete na špecializovanejších herných myšiach, je ideálna, ak chcete dobrý univerzálny model.

farebná myš

Roccat Kone Pro Air

DPI: 19 000
Rozhranie: 2.4GHz Wireless, Bluetooth, kábel
Tlačidlá: 6
Ergonómia: Pre pravákov
Rozmery: 125,6 x 72 x 40 mm
Váha: 75 gramov

Rad Kone od spoločnosti Roccat prináša obľúbené a skvelo výkonné herné myši v ergonomickom prevedení. Elegantný model Roccat Kone Pro Air, ktorý je bezdrôtovým náprotivkom modelu Kone Pro, ponúka hodiny pohodlného používania vďaka širokému tvarovanému telu, podpornému klenutiu, ľahkému rámu a bezkáblovému pripojeniu. Okrem toho, že je myš radosť používať, oplýva aj všestrannosťou, pretože ponúka pripojenie Bluetooth a 2,4 GHz, ako aj káblové pripojenie prostredníctvom kábla PhantomFlex USB-C od spoločnosti Roccat. Samozrejme, netreba zabúdať ani na skvelý výkon, o ktorý sa stará optický spínač Titan. Ten poskytuje presnosť, rýchlosť a uspokojivý pocit. Roccat ešte myš dopĺňa nádherným RGB osvetlením na ľavom a pravom tlačidle.

Zhrnutie

Výber bezdrôtovej myši sa môže zdať náročný, no keď si necháte poradiť naším zoznamom, môžete si byť istí, že kúpite správny výrobok. Vyskúšajte jeden z modelov a uvidíte, že nebudete ľutovať. Desiatky funkcií, jednoduché používanie a presnosť sú len zlomkom toho, čo získate. Inšpirujte sa tipmi od odborníkov a uľahčite si nielen celý nákup, ale aj prácu za počítačom. Nebojte sa do myši investovať niekoľko desiatok či stoviek eur. Všetko sa vám vráti späť.

zdroj: techradar.com

Často kladené otázky

1. Aké sú hlavné výhody bezdrôtových myší?

Bezdrôtové myši poskytujú vysoký výkon, pohodlie a odolnosť, stabilné pripojenie, úžasnú výdrž batérie a dlhý rozsah použitia. Okrem toho ponúkajú aj výhodu prenosnosti, ktorú káblové myši nemajú, a niektoré z nich využívajú aj nabíjanie Qi.

2. Ako môže bezdrôtová myš zlepšiť moju zostavu?

Bezdrôtová myš vám umožní zbaviť sa káblov v celej zostave a získate tak nielen vyššiu praktickosť, ale aj čistejšiu a minimalistickejšiu zostavu. Ak bude súčasťou vášho počítača aj bezdrôtová klávesnica, môžete sa káblov zbaviť úplne.

3. Ktorá bezdrôtová myš je najvhodnejšia pre profesionálne účely, napríklad pre strihanie videa alebo grafický dizajn?

Razer Pro Click môže byť ideálnou voľbou pre profesionálne účely, pretože má 16 000 DPI, 8 plne programovateľných tlačidiel a multifunkčné pripojenie. Je určená pre pravákov a ponúka možnosť pripojenia až ku štyrom zariadeniam, čo umožňuje efektívny multitasking.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...