Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

elektronika

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si môžete jednotlivé výrobky prezerať a porovnávať priamo z pohodlia domova. Jedným z veľmi obľúbených e-shopov, ktoré predávajú kvalitnú elektroniku, je Okay.sk. Plánujete nakupovať v tomto obchode, no nepoznáte ho? Pripravili sme si pre vás všetky základné informácie aj zaujímavosti, o ktorých by ste mali vedieť.

Základné informácie o e-shope Okay

Okay Elektrospotrebiče je najväčším českým a významným slovenským predajcom spotrebnej elektroniky rôznych značiek. Spoločnosť prevádzkuje sieť kamenných predajní aj internetového obchodu, ktorý zjednodušuje výber výrobkov a zaručuje ten najlepší zážitok z nakupovania.

Spoločnosť prevádzkujúcu internetový obchod a kamenné predajne založil v roku 1994 Jindřich Životský, absolvent Vysokého učení technického v Brne. Myšlienku začať podnikať dostal počas jeho stáže v Nemecku, približne dva roky pred založením spoločnosti.

Po niekoľkých rokoch fungovania len na českom trhu sa spoločnosť Okay rozšírila aj za hranice. Na Slovensko vstúpila v roku 2002 a v roku 2007 otvorila svoju stú predajňu.

Spoločnosť Okay fungovala dlhé roky len vo forme klasických predajní. Svoj internetový obchod spustila až v roku 2011. Od tohto roku prešla webová stránka niekoľkými aktualizáciami, čím zlepšila orientáciu a urýchlila nakupovanie.

V roku 2012 odkúpila spoločnosť Okay spoločnosť Jena, ktorá v tom čase prevádzkovala sedem veľkoplošných predajní s nábytkom v Česku. Tento krok rozšíril pôsobenie spoločnosti z oblasti elektrospotrebičov aj do oblasti interiérového zariadenia. V siedmich bývalých Jena predajniach dnes Okay predáva spolu so spotrebičmi aj nábytok a doplnky do domácnosti.

elektro vybavenie

Okay Market

V roku 2010 vznikla v Brne sieť franšízových obchodov s potravinami, ktoré dostali názov Okay Market. Spoločnosť v nich predávala potraviny, drogériu, zmiešaný tovar a rýchle občerstvenie. Tieto predajne si získali veľkú obľubu, čo bol dôvod, prečo ich už v roku 2016 bolo trinásť. 

Časom sa však spoločnosť Okay rozhodla, že v tejto oblasti nechce ďalej pôsobiť, čo bol dôvod, prečo bolo začiatkom roka 2019 prevádzkovanie obchodnej siete ukončené.

Maskot spoločnosti Okay

Spoločnosť Okay má maskota, ktorého meno je Profesor Okay. Spoločnosť reprezentuje už od roku 2014. Okrem predajní sa objavuje aj v televíznom vysielaní, na sociálnych sieťach, v propagačných materiáloch a reklamných spotoch.

Postava profesora je charakteristická tým, že vystupuje vždy v bielom plášti so žltým motýlikom. Známa je aj zaujímavým účesom, ktorým sa podobá na známeho teoretického fyzika Alberta Einsteina.

Obchodník roka

Pre spoločnosť Okay.sk je dôležité poskytovať nielen kvalitné produkty, ale aj služby. Práve vďaka tomu sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch najlepšie hodnotených predajcov elektrospotrebičov. V prieskume organizovanom GE Money Bank získala spoločnosť Okay titul Obchodník roka a nezávislá agentúra Daymarker vyhodnotila personál predajní OKAY ako 1. z najlepších predavačov elektra.

elektrospotrebiče

Značky v ponuke obchodu Okay

Okay.sk predáva množstvo rôznych značiek. Vybrať si tak môže každý nehľadiac na to, či chce pri nákupe ušetriť, alebo má neobmedzený rozpočet. Medzi tie najznámejšie značky, ktoré nájdete v ponuke, sa radia Acer, Alcatel, Amazfit, Apple, Beko, Belkin, Bellissima, Bosch, BOSE, Calgon, Colorway, Concept, Dell, Dettol, Disney, Duracell, Electrolux, Electronic, Finish, Fuji, Fujitsu, Google, Gorenje, i-tec, Kaspersky, KeepCup, Kingston, Karcher, Krups, LG, Lenovo a množstvo ďalších.

Ak by ste plánovali kúpu výrobkov od niektorých z týchto značiek, no nechcete zaplatiť plnú sumu využite Okay zľavový kód a ušetrite.

Nadštandardné služby

Internetový obchod Okay.sk poskytuje svojim zákazníkom viaceré nadštandardné služby. K nim sa radí napríklad expresné doručenie do 60 minút až k vám domov. Máte tak istotu, že v prípade potreby môžete mať tovar takmer okamžite. Dôležité je však vedieť, že táto služba je dostupná len v prípade určitých produktov a predajní. Dopredu si preto vždy overte dostupnosť.

Okrem dopravy je k dispozícii aj okamžité vyzdvihnutie v prípade, že sa výrobok nachádza na vami zvolenej predajni. Aj o tejto skutočnosti sa môžete informovať priamo v internetovom obchode pri zvolenom produkte.

Zaujímavosti o obchode Okay

  • Spoločnosť Okay sa v roku 2010 stala víťazom ankety Predajca roka v kategórii elektro. Prieskum sa vykonával v Českej republike na vzorke 1020 osôb vo veku od 15 do 79 rokov.
  • V roku 2014 zamestnávala spoločnosť Okay viac ako 700 ľudí, pričom väčšina pracovala v brnianskej centrále.
  • Celková plocha predajní spoločnosti Okay dosahuje 200 000 m².
  • Spoločnosť ponúka široký výber elektrospotrebičov vrátane chladničiek, práčok, umývačiek riadu, sušičiek, televízorov, mobilných telefónov, notebookov a mnoho ďalšieho.
  • Spoločnosť sa zaujíma aj o životné prostredie a snaží sa minimalizovať svoju uhlíkovú stopu. Pri výbere dodávateľov preferuje tých, ktorí dodržiavajú environmentálne normy, a ponúkajú aj recykláciu starých spotrebičov.
  • V roku 2023 mala spoločnosť 140 kamenných predajní.
  • Podľa štatistík z roku 2023 predala spoločnosť Okay za rok 406 704 veľkých spotrebičov za rok, 428 701 TV a audia, 803 543 malých domácich spotrebičov a 156 862 mobilov.
  • Okay je členom Asociácie pre elektronickú komerciu a držiteľom certifikátu APEK Česká kvalita.
  • Spoločnosť predáva len preverený tovar od významných výrobcov. Pri nákupe tak máte istotu vysokej kvality.
  • Spoločnosť Okay garantuje najnižšie ceny. Dokáže tak robiť vďaka efektívnemu systému skladovania, ktorý zaručuje, že priestory predajní sa využívajú naplno a nie sú potrebné ďalšie sklady.
  • Predajne Okay sú menšie, vďaka čomu ušetríte veľa drahocenného času. Plusom je taktiež využitie šikovných skratiek k pokladniam, čím znížite čas nakupovania na minimum.
  • Predajne Okay sú riešené tak, aby si každý vybral to, čo potrebuje, ľahko a rýchlo. Všetko máte vždy pohodlne a blízko.
  • Okay má veľkú sieť predajní, takže máte istotu, že kvôli nákupu v jednej z nich nemusíte cestovať príliš dlho.
  • Zoznam všetkých predajní spolu s adresou, otváracou dobou a kontaktom nájdete priamo na oficiálnej webovej stránke internetového obchodu Okay. V mnohých prípadoch si dokonca môžete pozrieť aj zoznam produktov, ktoré nájdete na predajni. Budete mať tak istotu, že po príchode nájdete v obchode presne to, čo potrebujete.
  • Spoločnosť Okay zamestnáva vyškolený personál, ktorý vám vie s vaším nákupom vždy poradiť.
  • Vyškolený personál je k dispozícii ako v kamenných predajniach, tak aj na e-shope, kde ho môžete kontaktovať prostredníctvom telefónneho čísla, e-mailu alebo online chatu.

Často kladené otázky

Kedy bola založená spoločnosť Okay Elektrospotrebiče?

Spoločnosť Okay Elektrospotrebiče bola založená v roku 1994 Jindřichom Životským, absolventom Vysokého učení technického v Brne.

Aké produkty a značky nájdete v ponuke obchodu Okay?

Okay predáva spotrebnú elektroniku, elektrospotrebiče, nábytok a doplnky do domácnosti od mnohých rôznych značiek, ako napríklad Acer, Alcatel, Amazfit, Apple, Beko, Belkin, Bellissima, Bosch, BOSE, Calgon, Colorway, Concept, Dell, Dettol, Disney, Duracell, Electrolux, Electronic, Finish, Fuji, Fujitsu, Google, Gorenje, i-tec, Kaspersky, KeepCup, Kingston, Karcher, Krups, LG či Lenovo.

Aké nadštandardné služby poskytuje internetový obchod Okay?

Internetový obchod Okay.sk poskytuje viaceré nadštandardné služby, ako napríklad expresné doručenie do 60 minút až k vám domov. Táto služba je však dostupná len pri niektorých produktoch. Dopredu je preto potrebné overiť si dostupnosť tejto služby.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...

Apple Watch

Najlepšie inteligentné hodinky roka 2022

Popularita inteligentných hodiniek každým rokom stúpa. Niet sa však čomu čudovať. Tieto praktické a spravidla menšie zariadenia dokážu zobrazovať...