Xiaomi Mi Band 5: Oplatí sa kúpiť?

Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi patrí medzi populárne značky na našom trhu. Jej produkty sú známe nízkou cenou a príjemným výkonom. Xiaomi nedávno vypustil do sveta techniky ďalší kúsok s názvom Xiaomi Mi Band 5. Oplatí sa kúpiť?

žena, ktorá cvičí

Dynamický dizajn

Xiaomi Mi Band 5 je vybavený veľkým 1,1 palcovým AMOLED displejom s dynamickým farebným rozhraním. Podľa Xiaomi je jeho zobrazovacia plocha o 20% väčšia ako u predošlého modelu Mi Band 4.

Okrem toho, povrch obrazovky Xiaomi Mi Band 5 je chránený 2,5D skleneným panelom odolným proti poškriabaniu. Podsvietenie obrazovky je taktiež vylepšené, a to až o 450 nitov.

Displej si viete sami prispôsobiť. K dispozícii je totižto až päť nastaviteľných úrovní jasu. Dokonca, aj vo vonkajšom prostredí je naň dobre vidieť.

Dizajnu prospieva široká škála náramkov. V ponuke je ich až osem, vrátane dvoch dvojfarebných. Vybrať si môžete z grafitovo čiernej, tmavomodrej, lososovej, oranžovej, fialovej, žltej, svetlozelenej a azúrovej.

Náramok Xiaomi Band 5 je vyrobený z TPU, vďaka čomu sa na ruke dobre nosí a vie sa prispôsobiť každému zápästiu.

Športové funkcie

V centre pozornosti Xiaomi Mi Band 5 je stále cvičenie. Práve preto je v ňom zabudovaný šesťosý pohybový senzor, ktorý podporuje vodotesnosť (až do 50 metrov).

Zaujímavosťou je, že na rozdiel od predchádzajúceho modelu, značka Xiaomi pridáva do Mi Band 5 ďalších 5 športových režimov v interiéri: veslovací trenažér, joga, švihadlo, eliptický trenažér a cyklistika v interiéri.

A ďalších 5 športových režimov v exteriéri: plávanie, beh vonku, chôdza, cvičenie a jazda na bicykli. Výber je tak široký.

Sledovanie zdravia

Pokiaľ ide o funkciu zdravia, Xiaomi Mi Band 5 je vybavený biosenzorom PPG a algoritmom monitorovania srdcového rytmu. Zber dát je v tomto prípade presnejší ako pri iných modeloch, pretože monitorovanie srdcovej aktivity je nepretržité.

Podľa oficiálnych údajov, presnosť monitorovania spánku sa zvýšila o 40 % a presnosť v sledovaní nepravidelných pohybov srdcového rytmu až o 50 %.

V rámci série Mi Band 5 nájdete aj model Xiaomi Mi Band 5 NF, ktorý podporuje infračervené sledovanie.

cvičenie jogy

Xiaomi Mi Band 5 rozširuje nielen 24-hodinovú funkciu sledovania srdcového rytmu, ale pridáva aj sporadický režim spánku. Vďaka tomu viete veľmi efektívne sledovať napríklad obedňajšie zdriemnutia.

Plus, spoločnosť po prvýkrát predstavuje aj algoritmus PAI. PAI je indikátor osobnej aktivity, ktorý prevádza hodnotu srdcového rytmu na zmysluplnejšiu hodnotu PAI. Pomocou nej pochopíte svoje zdravie omnoho ľahšie aj bez toho, aby ste boli doktorom alebo vedcom.

Verdikt

V porovnaní s predchádzajúcou generáciou je veľkosť obrazovky Xiaomi Mi Band 5 výrazne vylepšená až o 1,1 palca. Rovnako je na tom aj bohatšia ponuka cvičenia a podrobnejšie sledovanie zdravia. Vďaka farebným náramkom a stovkám tematických ciferníkov si môžete Xiaomi Mi Band 5 upraviť presne podľa seba. Za skvelú cenu, od 33 € vyššie, dokáže konkurovať aj drahším inteligentným náramkom či dokonca hodinkám.

Často kladené otázky

Aké sú hlavné vylepšenia Xiaomi Mi Band 5 oproti predchádzajúcemu modelu Mi Band 4?

Xiaomi Mi Band 5 ponúka väčší 1,1-palcový AMOLED displej s dynamickým farebným rozhraním, zvýšenú zobrazovaciu plochu o 20%, lepšie podsvietenie a viac športových režimov. Rovnaké je na tom aj podrobnejšie sledovanie zdravia, vrátane presnejšieho monitorovania srdcového rytmu, spánku a indikátora osobnej aktivity PAI.

Aké športové režimy ponúka Xiaomi Mi Band 5?

Xiaomi Mi Band 5 pridáva 5 nových športových režimov v interiéri, vrátane veslovacího trenažéra, jogy, švihadla, eliptického trenažéra a cyklistiky v interiéri. V exteriéroch ponúka režimy plávania, behu vonku, chôdze, cvičenia a jazdy na bicykli.

Aký je výkon a cena Xiaomi Mi Band 5 v porovnaní s konkurenciou?

Xiaomi Mi Band 5 ponúka veľkú paletu funkcionalít, ktoré sa dajú porovnať s drahšími inteligentnými náramkami alebo hodinkami. Vďaka farebným náramkom a množstvu tematických ciferníkov si môžete prispôsobiť vzhľad Mi Band 5 podľa svojho vkusu. Cena tohto modelu začína od 33 €, čo je veľmi konkurencieschopné.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...