Na aké čižmy staviť na sezónu jeseň/zima 2019?

nakupovanie

Čižmy sú klasickým kúskom, ktorý by nemal chýbať v žiadnom šatníku ženy. Dajú sa ľahko skombinovať so športovým, ale aj elegantným outfitom. Jednoducho sa nosia a sú veľmi príjemné. Aké by vám nemali chýbať a ktoré si kúpiť na túto sezónu? Dnes vám o tom povieme viac.

Príchodom chladnejšieho obdobia meníme oblečenie, ktoré nosíme. A nielen to. Meníme aj obuv. Sandále, šľapky a lodičky meníme za čižmy, gumáky a členkové čižmičky. Na ktoré topánky staviť počas jesene a zimy tento rok?

Kovbojské

Možno ste si to všimli, možno nie, kovbojský trend sa vracia a prichádza z ďalekého vidieku na Amerike. Tento štýl nemusí mať rád každý, no rozhodne sa hodí mnohým. Pri výbere nových čižiem na zimu sa nebojte siahnuť ani po takýchto.

Ich najväčšou výhodou je to, že sa hodia ako k nohaviciam, tak aj k sukni. Nájdete ich v mnohých farebných odtieňoch, vzoroch a taktiež dĺžkach. Skombinujete ich tak veľmi jednoducho.

Nad koleno

Čižmy nad koleno sú obľúbenými už niekoľko rokov. Ženy ich nosia ako k sukniam, tak aj k nohaviciam. Sú jednoducho kombinovateľné a nájdete ich v mnohých variantoch. S opätkom alebo bez, v rôznych farbách a materiáloch. Najobľúbenejšie sú kožené, no nájdete ich aj v semišovom či latexovom prevedení.

Vysoké čižmy nad koleno dokážu opticky predĺžiť nohy. Ešte lepšie ich predĺžia najmä tie, ktoré majú aj opätok. Staviť na ne môžu napríklad ženy, ktoré sú nižšie.

Ponožkové

Mnohými milované, no taktiež nenávidené. Aj také sú ponožkové čižmy, ktoré sa skvelo hodia k dlhším sukniam alebo k nohaviciam. Nie každý si k nim našiel cestu, no ak ich viete skombinovať, vyhrali ste. Ponožkové čižmy vedia krásne obopnúť členok, zoštíhliť nohu a predĺžiť nohu. Pomocou tohto typu čižiem sa viete vyhrať snáď s každým jedným outfitom.

Tak ako pri iných, tak aj pri týchto čizmách nájdete viacero prevedení. Niektoré sú vyššie, iné nižšie. Niektoré majú vyšší opätok, iné zas nižší. Taktiež nechýbajú rôzne farebné varianty.

Hadí vzor

Rovnako ako ponožkové čižmy, tak aj hadí vzor je mnohými neznášaný. Treba si k nemu nájsť cestu a vedieť ho skombinovať. Najlepšie sa hodí k čiernemu alebo bielemu outfitu. Nikdy ho nekombinujte s nejakým farebným alebo vzorovým outfitom.

Okrem hadieho vzoru je obľúbený aj iný zvierací vzor a to tigrí. Ten taktiež kombinujte s jednoduchými a jednofarebnými outfitmi. Najlepšie s čiernou, bielou alebo hnedou.

"Bagandže"

A pre tie, ktoré milujú skôr uvoľnenejší a drzejší outfit, sú tu bagandže. Tie nájdete vo viacerých cenových reláciách. Od tých lacnejších až po tie drahšie. Výber je, samozrejme, na vás. Taktiež ich nájdete s väčšou alebo menšou platformou, vo viacerých farbách a taktiež v rôznych veľkostiach. Kombinujte ich so sukňou či nohavicami. Hodia sa ku všetkému.

Často kladené otázky

Aké druhy čižiem by ste odporučili na túto sezónu?

Môžete sa zamerať na kovbojské čižmy, čižmy nad koleno, ponožkové čižmy, čižmy s hadím vzorom alebo bagandže. Všetky spomínané druhy sú prispôsobené aktuálnym trendom, pohodliu a ich kombinovanie so šatníkom by nemalo prinášať problémy.

Ako najlepšie skombinovať čižmy s hadím vzorom?

Hadí vzor najlepšie ladíte s čiernymi alebo bielymi outfity. Vyhnite sa kombinácii s farebnými alebo vzorovanými kúskami šatstva. Okrem hadieho vzoru je obľúbený aj tigrí vzor, ktorý tiež odporúčame kombinovať s jednoduchými a jednofarebnými oblečeniami, napríklad s čiernou, bielou alebo hnedou.

Čím sa vyznačujú ponožkové čižmy?

Ponožkové čižmy krásne obopnú členok, zoštíhľujú nohu a predlžujú nohu. Sú obľúbeným doplnkom k dlhším sukňam alebo k nohaviciam. Je dôležité vedieť ich správne skombinovať, aby ste dosiahli harmonický outfit. Ponožkové čižmy nájdete v rôznych prevedeniach, výškach, s viac či menej výraznými opätkami a v rôznych farbách.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...