Interiérové trendy roku 2021: Toto všetko musíte mať

posteľ a svetielka

Tak ako módne, aj interiérové trendy sa pravidelne menia. Každý rok so sebou prinesie nové farby, materiály aj jednotlivé štýly. Kým v tomto roku kraľoval minimalizmus a rustikálny štýl, v tom budúcom to bude úplne inak. Premýšľate nad tým, že by ste zmenili svoju obývačku či spálňu? Vdýchnite im nový život pomocou týchto rád.

Nie jedna, ale rovno šesť

farby

Do módy prichádza jedna farba, v rámci zariaďovania a interiéru ich je vždy viac. Rok 2021 si sebou prináša rovno šesť rôznych odtieňov, ktoré sa spolu skvelo kombinujú.

O aké farby teda ide? Ich názvy sú v angličtine a predstavujú rôzne odtiene hnedej, béžovej a modrej. Menovite sú to Brainstorm Bronze, Agreeable Gray, Urbane Bronze, Dorian Gray, Naval a Oceanside.

Výhodou týchto farieb je najmä to, že sa dajú kombinovať tón v tóne. Skvelo spolu ladia a hodia sa ako do obývačky, tak aj do spálne či detskej izby.

A v akom štýle ich využiť? Pokojne ich kombinujte s minimalizmom alebo severským štýlom. Tmavomodrú "Naval" a tmavohnedú "Urbane Bronze" využijete aj v industriálnom štýle. V ňom sa však vyhnite bledej telovej s názvom "Agreeable Gray".

Výber farieb je však široký. Týchto šesť odtieňov predstavuje základ, na ktorom môžete stavať. Vyberte si jeden či dva a následne ich skombinujte ešte s vašou obľúbenou farbou. Samozrejme, myslite na to, že farby musia spolu sedieť a netreba kombinovať viac 3 odtiene.

Základom je pohodlie

zariadenie spálne

Množstvo štýlov, ktoré za posledné roky prišli, bolo síce moderných, no neposkytovali príliš vysoký komfort. Rok 2021 nás chce od tohto problému odbremeniť, a preto sa snaží skombinovať štýlovosť s pohodlím.

Vyhoďte z obývačky nepohodlnú koženú sedačku a nahraďte ju klasickou čalúnenou. Vyberte si ju v správnom odtieni a uvidíte, že do miestnosti skvelo zapadne.

Spolu s novým rokom sa budú vracať aj 90. roky. Tie boli charakteristické rôznymi vzormi. Pokojne ich zakomponujte do jednej z miestností aj vy.

Ľudia sa pripravujú na to, že budú tráviť doma omnoho viac času ako v minulosti. Súčasná situácia nám nedáva na výber, a preto by ste mali mať doma nielen pohodlnú sedačku, ale taktiež kreslá alebo stoličky. Na tých sa vám bude počas práce dobre sedieť.

Chýbajú vám doplnky? Vyberáme pre vás tie najlepšie na HomePoint.sk
Vešiak na kľúče HomePoint.sk
Štvorcová váza HomePoint.sk
Sada troch bielych lampášov HomePoint.sk

Polovičný minimalizmus

minimalistický interiér

Minimalizmus je trend, ktorý miluje väčšina z nás. Je jednoduchý, dokáže opticky zväčšiť miestnosti a dá sa prispôsobiť presne podľa potrieb. Jeho nevýhodou však môže byť strohosť. Ak po minimalizme túžite, no chcete mať zároveň útulný domov s príjemnou atmosférou, stavte na polovičný minimalizmus.

Ide o klasický minimalizmus, ktorý v sebe však kombinuje omnoho viac dekorácii, ako napríklad vankúše alebo deky. Tie skvelo celú miestnosť doplnia. Nehovoriac o tom, že prinesú príjemnú hrejivú atmosféru.

Tmavé steny

tmavé steny

Spomínané tmavšie farby ako "Naval" či "Dorian Gray" nemusíte kombinovať len do doplnkov. Pokojne ich zakomponujte do stien. Mnohí síce tvrdia, že tmavé odtiene dokážu miestnosti opticky zmenšiť, no ak ich skombinujete správne, nemusí sa to stať.

Do tmavej miestnosti zvoľte bledé doplnky. Vytvorte výrazný kontrast, ktorý pritiahne pozornosť a zaujme.

Zhrnutie

Rok 2021 so sebou prináša mnohé interiérové trendy a farebné odtiene. Ak túžite po zmene, rozhodne sa noviniek nebojte. Môžu vám len pomôcť.

Často kladené otázky

Aké sú hlavné interiérové trendy a farby pre rok 2021?

Rok 2021 prinesie šesť rôznych odtieňov, ktoré sa spolu skvelo kombinujú a sú ideálne pre zariaďovanie interiéru. Tieto farby zahŕňajú rôzne odtiene hnedej, béžovej a modrej, konkrétne Brainstorm Bronze, Agreeable Gray, Urbane Bronze, Dorian Gray, Naval a Oceanside. Tieto farby sa môžete rozhodnúť kombinovať s minimalizmom, severským štýlom alebo industriálnym štýlom.

Ako môžem kombinovať nové trendy a farby s pohodlím v mojom dome?

Rok 2021 sa snaží skombinovať štýlovosť s pohodlím, takže zvážte výmenu nepohodlných kusov nábytku za pohodlné alternatívy. Okrem toho, rôzne vzory, ktoré boli populárne v 90. rokoch, sa vracajú do módy, čo vám umožňuje pridať viac osobnosti a pohodlia do vášho interiéru. Nezabudnite zahrnúť aj pohodlné kreslá, stoličky alebo iné sedacie možnosti, aby ste si užili svoj čas doma.

Čo je polovičný minimalizmus a ako ho môžem využiť v mojom interiéri?

Polovičný minimalizmus je koncept, ktorý kombinuje zjednodušený minimalizmus s viac dekoráciami, ako sú vankúše, deky alebo iné doplnky. Tento štýl Vám umožní mať útulný a zároveň jednoduchý domov s príjemnou atmosférou. Skúste pridať takéto doplnky do miestností zariadených v minimalizme, aby ste získali teplejší vzhľad a pocit.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

wellness interiér

Wellness dizajn: Interiérový štýl, ktorý vám pomôže dobiť všetku stratenú energiu

Naše domovy sa za posledných pár rokov stali našimi bezpečnými prístavmi. Stále viac ich využívame na oddych a regeneráciu, preto je úplne normálne...

interiérové trendy

Top interiérové trendy, ktoré budú kraľovať roku 2023

Prechod do “bežného života”, ktorý sme mali pred pandémiou koronavírusu, nebol jednoduchý. Vysoké ceny plynu a bývania, globálna neistota a...

organizácia kabátov

Ako si zorganizovať skriňu s kabátmi?

Väčšina domácností je vybavená typickou skriňou na kabáty – jedna krátka tyč, jedna horná polica, trochu priestoru na podlahe a štandardné dvierka,...

home office

Home office: Tipy, ktoré vám pomôžu lepšie sa sústrediť na prácu

Home office alebo práca z domu sa od roku 2020 stala bežnou súčasťou nášho pracovného života. Mnohé firmy sa síce po uvoľnení opatrení vrátili do...