Najlepšie aplikácie na produktivitu 2021: Čo vám nesmie chýbať?

plánovanie

Najlepšie nástroje na zvýšenie produktivity umožňujú jednoducho a ľahko zvýšiť efektivitu tímov bez ohľadu na to, či zamestnanci pracujú v kancelárii alebo z domu.

Hlavné funkcie nástrojov na zvýšenie produktivity sa zameriavajú na spoluprácu a riadenie projektov, takže bez ohľadu na to, kde sa ktorýkoľvek jednotlivec nachádza, môže zostať v kontakte so zvyškom svojho tímu a poskytovať najnovšie aktualizácie a informácie, ktoré všetci potrebujú. To sa dá robiť na základe jednotlivých projektov alebo oddelení, takže manažéri môžu zabezpečiť, aby boli správni ľudia na správnom mieste a mohli vykonať svoju prácu.

Dôležité sú aj nástroje na riadenie, ktoré slúžia na stanovenie priorít v plánoch a na prácu podľa termínov, napríklad na riadenie času a úloh. Okrem funkcií musí byť aj samotné rozhranie aplikácií jednoduché a ľahko použiteľné, aby sa celá práca zbytočne nesťažovala. Ďalej netreba zabúdať ani na prehľadnosť, vďaka ktorej je vykonávanie úloh rýchle a plynulé.

Existujú aj ďalšie nástroje, ktoré môžu pomôcť zvýšiť produktivitu a efektivitu jednoducho tým, že uľahčia a urýchlia vykonávanie zložitých úloh. Môže to byť čokoľvek od správy zálohovania po monitorovanie sociálnych médií alebo riadenie vzťahov so zákazníkmi.

Toto sú najlepšie aplikácie na zvýšenie produktivity, ktoré vám zjednodušia komunikovanie, plánovanie aj vykonávanie jednotlivých úloh.

zápisník

Microsoft 365

Microsoft Office je pravdepodobne platforma, na ktorú si väčšina ľudí spomenie ako na prvú, keď sa hovorí o kancelárskych balíkoch, pričom najnovším prevedením je cloudový Microsoft 365.

To, čo zabezpečilo, že MS Office sa stal lídrom na trhu, je komplexný spôsob, akým možno údaje pokryť rôznymi aplikáciami a presúvať ich medzi nimi, čo zefektívňuje a zjednodušuje prácu. Základné programy tvoria Word, Excel, Powerpoint a Outlook. Tie pokrývajú všetko od dokumentov, tabuliek, prezentácií a e-mailov. V podstate pokrývajú väčšinu základných kancelárskych potrieb. Okrem toho OneDrive ponúka online ukladanie a zálohovanie, aby boli vaše súbory v bezpečí.

Hoci existujú alternatívy k balíku MS Office, väčšina konkurentov sa skôr snaží dohnať spoločnosť Microsoft, než aby poskytovala nové inovatívne funkcie, a MS Office stále zostáva kancelárskym balíkom s najkomplexnejšou ponukou funkcií. A aj keď používate niektorú z týchto alternatív, je pravdepodobné, že budete pracovať s formátmi dokumentov vytvorenými špeciálne pre MS Office a spracovávať údaje od zákazníkov a dodávateľov, ktorí používajú platformu MS Office.

Hoci MS Office má svojich kritikov, podstatné je, že nikto nevie robiť kancelársku produktivitu lepšie ako spoločnosť Microsoft. S cenami od 6,99 USD (5,99 GBP) mesačne zostáva aj jednou z najdostupnejších služieb, ktoré na trhu nájdete.

Asana

Asana je na trhu od roku 2008, čo z nej robí veterána v oblasti spolupráce. Používajú ju nielen jednotlivci, ale aj veľké spoločnosti ako Intel, Uber, Pinterest a TED.

Aplikácia Asana bola navrhnutá ako jednoduchý spôsob, ako môžu spoločnosti sledovať prácu zamestnancov a dosahovať čo najlepšie výsledky. Pomocou platformy môžete vytvárať zoznamy úloh pre prebiehajúce projekty, nastavovať pripomenutia nadchádzajúcich termínov a posielať požiadavky kolegom. Členovia tímu môžu v rámci aplikácie k príspevkom priraďovať aj komentáre.

Všetky projekty môžete usporiadať vo formáte zoznamu alebo nástenky a k dispozícii je aj funkcia vyhľadávania, aby ste mohli rýchlo vyhľadať minulú prácu. Stručne povedané, Asana je veľmi účinný spôsob, ako zostať superorganizovanými a uľahčiť konverzáciu medzi kolegami.

diár a káva

Bitrix24

Bitrix24 poskytuje rozsiahly balík výkonných obchodných nástrojov: spolupráca, okamžité správy, telefonovanie, riadenie projektov, spracovanie dokumentov, plánovanie, správa zamestnancov a ďalšie.

Ak dávate prednosť jednoduchosti, môžete sa sústrediť na vynikajúci CRM, ktorý je schopný systém sám o sebe. Kontakty a komunikácia sa zaznamenávajú, potenciálni zákazníci sa priraďujú obchodným manažérom, zaznamenávajú sa hovory, vystavujú sa ponuky a faktúry. Podrobné prehľady vás informujú o aktuálnom stave a k dispozícii je pohodlný prístup prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Nezvyčajne veľkorysý bezplatný účet Bitrix24 podporuje 12 používateľov a obsahuje 5 GB úložisko, ale ak potrebujete niečo navyše, účet Plus má oveľa viac funkcií. Celkovo Bitrix24 ponúka výkonný balík nástrojov, ktorý sa bude hodiť najmä malým a začínajúcim podnikom, ktorým pomôže rozvíjať sa a rásť vďaka lepšej produktivite, a to všetko v jednej platforme.

TeamViewer

Bez ohľadu na to, ako dobre ste zorganizovaní, niekedy budete na jednom mieste a súbory alebo ľudia, ktorých potrebujete, budú niekde inde. A práve tu sa hodí aplikácia TeamViewer. Po nastavení tohto úžasne výkonného nástroja na bezplatné súkromné použitie môžete pristupovať k vzdialeným zariadeniam a používať ich, ako keby ste sedeli priamo pred nimi.

Prostredníctvom TeamViewer môžete organizovať webové stretnutia so zvukovým, video a textovým rozhovorom, tabuľou, zdieľaním súborov a ďalšími funkciami. Je možné spolupracovať až s 300 ľuďmi naraz a stretnutia sa dajú dokonca nahrávať na neskoršie použitie.

Nejde však len o stolové počítače. Najnovšia verzia aplikácie TeamViewer umožňuje zdieľanie obrazovky na zariadeniach so systémom iOS, čo nikde inde nezískate, a aktualizovaná aplikácia TeamViewer pre systém Android, ktorá ponúka prihlásenie jedným kliknutím, znížila spotrebu dát až o 80 %.

Bez ohľadu na to, aké zariadenie používate, nové rozhranie s jedným oknom umožňuje jednoduchšie a intuitívnejšie operácie a vy môžete ovládať svoje zariadenie, prenášať súbory a všeobecne robiť čokoľvek, čo sa vám páči, s minimom problémov.

počítač

Trello

Trello je inteligentne navrhnutá a obľúbená služba na správu, organizovanie a zdieľanie všetkého od jednoduchých úloh až po hlavné úlohy riadenia projektov.

Začiatok je rovnako jednoduchý ako ťahanie kariet na nástenku. Karty môžu predstavovať jednotlivé úlohy s pripojenými prioritami a termínmi. Môžu to však byť aj rozsiahlejšie kontrolné zoznamy s priloženými súbormi a obrázkami, ktoré obsahujú hypertextové odkazy smerujúce niekam inam.

K dispozícii je aj celá knižnica Power-Ups, vlastných kariet, ktoré umožňujú integrovať do pracovného postupu množstvo služieb tretích strán: Box, Evernote, GIPHY, GitHub, Hangouts, Join.me, Mailchimp, OneDrive, Salesforce, Slack, SmartDraw, SurveyMonkey, Twitter, ZenDesk a ďalšie.

Trello má množstvo nástrojov na spoluprácu, ktoré vám pomôžu spravovať projekty, a hromadu dômyselných funkcií, ktoré zabezpečujú jeho používateľskú prívetivosť.

Na to, aby ste sa mohli vyhnúť všetkým problémom spojeným s prácou z domu, by ste si mali jednotlivé povinnosti plánovať. Vyberte si kvalitný diár zo širokej ponuky MFPpapier.sk:
Diár na rok 2022 ružový MFPpapier.sk
Diár na rok 2022 čierny MFPpapier.sk
Diár na rok 2022 sivý MFPpapier.sk

Pocket

Hlavný zákon webu znie: bez ohľadu na to, koľko času na internete máte, nikdy ho nie je dosť na preskúmanie všetkých zaujímavých vecí, ktoré nájdete. A tak otvárate ďalšie a ďalšie karty prehliadača, pridávate si záložky alebo si možno posielate odkazy e-mailom na neskoršie použitie.

Pocket slúži ako centrálny úložný priestor na ukladanie článkov, videí a ďalšieho obsahu, ktorý si môžete neskôr ľahko prezrieť. Nemusia to byť ale len odkazy. Pocket dokáže stiahnuť obsah na konzumáciu offline. A ak bol váš výber taký dobrý, ako ste dúfali, môžete ho poslať do Pocket iného používateľa alebo ho priamo zdieľať prostredníctvom sociálnych sietí.

Ukladanie je jednoduchšie, ako by ste možno očakávali. Pocket nie je len služba založená na prehliadači. Ukladať môžete priamo z Twitteru, Flipboardu, Pulse a 1 500 ďalších aplikácií.

Bezplatná verzia služby Pocket funguje dobre, ale verzia Premium ide ešte ďalej, pretože odstraňuje reklamy, robí z vášho obsahu trvalý zdroj a poskytuje hromadu pokročilých vyhľadávacích nástrojov.

počítač

LastPass

Povedzme si úprimne: heslá sú bezpečnostnou nočnou morou. Či už ide o ich generovanie, zdieľanie medzi zariadeniami, nutnosti zadávať 16 záhadných znakov na malom displeji mobilného telefónu, alebo len o ich zapamätanie, model hesiel je v súčasnosti príliš komplikovaný na manuálne používanie.

Preto je nevyhnutný dobrý správca hesiel a LastPass je jedným z najlepších. Dokáže rýchlo vygenerovať silné a bezpečné heslá a potom ich uložiť do šifrovaného trezoru. Vaše najnovšie heslá sú okamžite k dispozícii vo všetkých vašich zariadeniach, takže nech používate čokoľvek, LastPass vás automaticky prihlási jedným ťuknutím.

To je ale len začiatok. LastPass si dokáže zapamätať a použiť aj ďalšie údaje. Napríklad automaticky vyplniť vaše platobné a dodacie údaje v online obchode. A medzi šikovné funkcie správy hesiel patrí aj jednoduché a bezpečné zdieľanie hesiel s ostatnými (už nemusíte posielať svoje prihlasovacie údaje v nezabezpečenom texte).

Aplikácie pre Android, iOS, Windows a Mac v kombinácii s množstvom doplnkov pre prehliadače vám zabezpečia tak, že LastPass môžete používať takmer na každom zariadení. Všetky základné funkcie sú k dispozícii zadarmo, ale plán Premium pridáva viacfaktorové možnosti, všestrannejšie zdieľanie hesiel, šifrované cloudové úložisko a ďalšie .

K dispozícii je aj nová možnosť pre rodiny, ktorá umožňuje spravovať všetky rodinné heslá na jednom mieste. To nielenže umožňuje určeným členom obnoviť ich v prípade nepredvídaných okolností, ale môže tiež zabezpečiť, že nikdy nezablokujete potrebné služby.

Buffer

Buffer je komplexný správca sociálnych médií, ktorý umožňuje profesionálnym používateľom vytvárať, plánovať a sledovať výkonnosť všetkých príspevkov v sociálnych médiách z jedného miesta.

Plánovanie je mimoriadne flexibilné, s možnosťou nastavenia rôznych dátumov a časov zverejňovania pre každé z vašich účtov na Facebooku, Twitteri, Instagrame, LinkedIn, Pintereste a ďalších.

Buffer vás nenúti spravovať alebo plánovať príspevky jednotlivo. Príspevky môžete vytvárať vo voľnom čase, potom sa pridajú do frontu programu a Buffer ich automaticky zverejní podľa rozvrhu jednotlivých účtov.

Medzi doplnky zvyšujúce produktivitu patrí podpora RSS, ktorá umožňuje zdieľanie obsahu z vybraných lokalít jedným kliknutím.

Komplexná analytika programu Buffer umožňuje sledovať metriky vrátane kliknutí, lajkov, zdieľaní, komentárov, retweetov a ďalších údajov, čo vám pomôže lepšie pochopiť, ktoré príspevky vám fungujú, a možno naznačí, ako v budúcnosti zlepšiť dosah vašich sociálnych médií.

Služba Buffer je bezplatná pre jedného používateľa s 3 účtami sociálnych médií.

notebook

Clockify

Aplikácia Clockify využíva myšlienku zapínania a vypínania hodiniek počas pracovnej zmeny a pracuje s ňou. Je to veľmi jednoduchý nástroj, ale práve vďaka tomu bude pre ľudí taký atraktívny. Veď ak ste zaneprázdnení prácou, nechcete byť zahltení zložitým nástrojom na sledovanie toho, čo robíte!

Clockify sú v podstate základné stopky, takže pomocou nich môžete jednoducho zaznamenávať, ako dlho pracujete na rôznych projektoch. Stačí spustiť časomieru a pridať štítky, popisy a podrobnosti o projekte. Po skončení jednoducho stlačiť tlačidlo Stop. Časovače môžete nakonfigurovať tak, aby sa spustili hneď po otvorení prehliadača, takže to nemusíte robiť manuálne.

Clockify sa integruje s aplikáciami ako Trello, Asana, Jira, Todoist a ďalšími a pomocou webovej stránky a aplikácií si môžete zobraziť podrobné správy a rozpis toho, ako ste strávili svoj čas. Ak by ste chceli mať Clockify neustále k dispozícii bez toho, aby ste mu museli vyhradiť kartu prehliadača, určite vás poteší, že existuje rozšírenie prehliadača pre Chrome a Firefox, vďaka ktorému ho máte k dispozícii na jedno kliknutie. K dispozícii sú aj mobilné aplikácie a verzie pre počítače so systémami MacOS, Windows a Linux.

Zhrnutie

Organizujte si čas aj prácu presne tak, ako potrebujete. Vyskúšajte niektoré z aplikácií z nášho zoznamu a uvidíte, že celý proces vykonávania jednotlivých úloh sa vám urýchli a zjednoduší. Väčšina zo spomenutých poskytuje bezplatnú skúšobnú dobu, prípadne bezplatné využívanie s obmedzenými funkciami. Spočiatku preto nebudete musieť platiť za niečo, čo si chcete len vyskúšať.

zdroj: techradar.com

Často kladené otázky

Aké sú hlavné funkcie nástrojov na zvýšenie produktivity?

Hlavné funkcie nástrojov na zvýšenie produktivity sa zameriavajú na spoluprácu a riadenie projektov, ktoré umožňujú jednotlivcom zostať v kontakte so zvyškom svojho tímu, poskytovať najnovšie aktualizácie a informácie a zabezpečiť, aby boli správni ľudia na správnom mieste. Dôležité sú aj nástroje na riadenie, ktoré slúžia na stanovenie priorít v plánoch a na prácu podľa termínov, napríklad na riadenie času a úloh.

Aké sú najlepšie aplikácie na zvýšenie produktivity?

Najlepšie aplikácie na zvýšenie produktivity, ktoré zjednodušujú komunikovanie, plánovanie aj vykonávanie jednotlivých úloh, zahŕňajú Microsoft 365, Asana a Bitrix24. Microsoft 365 je ucelený kancelársky balík, ktorý obsahuje rôzne aplikácie ako Word, Excel, Powerpoint, Outlook a OneDrive. Asana je aplikácia zameraná na spoluprácu a riadenie projektov. Bitrix24 poskytuje širokú paletu obchodných nástrojov vrátane CRM, spolupráce, telefonovania a riadenia projektov.

Čo je Asana a aké sú jej hlavné funkcie?

Asana je aplikácia na spoluprácu a riadenie projektov, ktorá bola navrhnutá ako jednoduchý spôsob, ako môžu spoločnosti sledovať prácu zamestnancov a dosahovať čo najlepšie výsledky. Hlavné funkcie Asany zahŕňajú vytváranie zoznamov úloh pre prebiehajúce projekty, nastavovanie pripomenutí nadchádzajúcich termínov, posielať požiadavky kolegom a možnosť priraďovať komentáre k príspevkom. Projekty môžu byť usporiadané vo formáte zoznamu alebo nástenky, a je k dispozícii aj funkcia vyhľadávania.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

nakupovanie

Ako nakupovať na Allegro.sk: Skúsenosti a rady

Milujete nakupovanie na internete a neustále hľadáte nové internetové obchody, z ktorých si môžete zaobstarať širokú ponuku rôznych výrobkov? V tom...

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...