Líčenie podľa farby očí. Aké sa hodí vám?

kozmetika

Keď si vyberáme líčenie, čo sa orientujeme podľa toho, čo sa nám páči, v čom sa cítime dobre alebo čo máme oblečené. Skoro nikdy však nepremýšľame nad tým, aká farba očných tieňov a celkovo líčenia sa nám hodí k našim očiam.

Líčenie podľa farby očí síce nie je tak rozšírené, no je veľmi zaujímavé. Ak si totižto vyberiete práve takú farbu, ktorá skvelo sedí s vašimi dúhovkami, oko vyzerá omnoho krajšie a farby sa nebijú. Poďme si teda povedať o tomto líčení niečo viac.

Modré oči

Modré oči sú samé o sebe často veľmi prenikavé. Ženy s týmito očami by mali staviť skôr na niečo jemnejšie ako výrazné a tmavé.

S modrými očami najlepšie korešpondujú tmavé oranžové až hnedé odtiene. Ženy s teplejšími odtieňmi modrých očí si v týchto odtieňoch prídu na svoje. Okrem nich sa im hodia aj zlatisté, bronzové či žltkasté odtiene.

Pre ženy so studenšími a prenikavejšími modrými očami sú vhodnejšie studené odtiene ružovej, no taktiež hnedé tiene. Tie dokážu krásne zvýrazniť modrú farbu.

Zelené oči

Zelené oči majú na našej planéte snáď najširšie zastúpenie. Táto krásna farba sa najlepšie kombinuje s červenkastými až fialkovými odtieňmi. Vhodné sú však aj odtiene fialovej, bordovej a lososovej. Práve tieto farby vedia oko zvýrazniť a dodať mu zvodnosť.

Vhodné sú aj hnedé odtiene, ktoré majú červený podtón, no treba s nimi narábať opatrne. Ak sú totižto veľmi silné a prenikavé, oko sa môže v tejto farbe "stratiť".

Pre zelenoočky sú skvelé aj linky na oči, ktoré je vhodné kombinovať so zemitými farbami ako zlatá, hnedá alebo bronzová.

Hnedé oči

Krásne tmavé hnedé oči sú jedny z tých najšťastnejších, pretože sa k nim hodí viacero odtieňov. Buďte však opatrí. Hnedé oči dokážu vyzerať lacno a vulgárne, ak sa nenamaľujú správne.

Dávajte si pozor, akú farbu očí skutočne máte.

Ak máte hnedozelené oči, môžete aplikovať pravidlá pre zelené oči, o ktorých sme si hovorili vyššie. Ak máte hnedé oči so žltým podtónom, najlepšie vyniknú pri použití modro-zelených odtieňoch. Ak máte tmavé čokoládové oči, ktoré majú červený podtón, zvýraznite ich zelenkastými odtieňmi.

Dávajte si pozor na kombinovanie

Nakoniec už len dodáme to, že správne kombinovanie je najdôležitejšie. Dávajte si pozor na to, aké kombinácie robíte. Ak sa vám hodia napríklad zelené alebo modré odtiene, myslite na to, že farby nesmú byť na denné použitie príliš sýte a tmavé. Oči by mohli vyzerať vulgárne.

Často kladené otázky

Aké odtiene sa hodia k modrým očiam?

K modrým očiam najlepšie korešpondujú tmavé oranžové až hnedé odtiene. Pre ženy s teplejšími odtieňmi modrých očí sa hodia aj zlatisté, bronzové či žltkasté odtiene. Pre ženy so studenšími a prenikavejšími modrými očami sú vhodnejšie studené odtiene ružovej, no taktiež hnedé tiene, ktoré dokážu krásne zvýrazniť modrú farbu.

Aké farby sa najlepšie kombinujú so zelenými očami?

Zelené oči sa najlepšie kombinujú s červenkastými až fialkovými odtieňmi, vhodné sú aj odtiene fialovej, bordovej a lososovej. Pre zelenoočky sú skvelé aj linky na oči, ktoré je vhodné kombinovať so zemitými farbami ako zlatá, hnedá alebo bronzová.

Ako zvýrazniť hnedé oči rôznych odtieňov?

V prípade hnedozelených očí môžete aplikovať pravidlá pre zelené oči. Ak máte hnedé oči so žltým podtónom, vyniknú pri použití modro-zelených odtieňov. Ak máte tmavé čokoládové oči, ktoré majú červený podtón, zvýraznite ich zelenkastými odtieňmi. Pri kombinovaní farieb však dávajte pozor, aby neboli príliš sýte a tmavé pre denné líčenie, aby oči nevyzerali vulgárne.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...