Ako vymazať váš Facebookový profil zo všetkých Android zariadení?

facebook

Niektorí ľudia po pár rokoch na sociálnej sieti Facebook zisťujú, že to nie je žiadna sranda a namiesto toho, aby ich sieť s ľuďmi spájala, skôr len ničí vzťahy, otravuje ľudí a zisťuje veľké množstvo informácií o úplne všetkých, ktoré následne používa akoby proti nám. Veď si len predstavte všetky reklamy, ktoré vám vyskakujú a väčšina z nich vás dokáže aj ovplyvniť, pretože vám ponúka presne to, čo potrebujete alebo si myslíte, že to potrebujete.

Mnohí ľudia, ktorí zistili, že Facebook nie je sociálnou sieťou pre nich a uspokoja sa aj so "zastaralým" telefonovaním alebo posielaním SMS správ, sa už určite niekoľkokrát snažili deaktivovať alebo vymazať svoj profil z Facebooku. A práve vtedy zistili, že to nie je tak ľahké, ako si možno myslíte. My však máme pre vás niekoľko rád, vďaka ktorým sa vám podarí dostať sa z moci Facebooku raz a navždy.

facebook

Ak teda už viac Facebook používať nechcete a používate Android zariadenia, vymazanie aplikácie a celkovo vášho účtu môže byť pomocou nášich rád jednoduché a rýchle.

Zálohujte si všetky dáta

Na začiatok je dobré vedieť, že pred definitívnym vymazaním účtu na Facebooku je dôležité zálohovať si všetky dôležité údaje v prípade, že ich budete chcieť použiť niekedy inokedy alebo niekde inde. Po zálohovaní obdržíte dva maily, z ktorých jeden potvrdzuje, že spoločnosť Facebook dostala vašu žiadosť a druhý, ktorý obsahuje samotný súbor, keď je pripravený. Ten sa pripraví zvyčajne za hodinu. Všetko závisí od toho, koľko obsahu ste počas aktívnych rokov na Facebooku poslali. Čiže fotografie, videá a podobne.

Samsung Galaxy S8 AndreaShop.sk
Samsung Galaxy J5 AndreaShop.sk
Xiaomi Mi A2 EU AndreaShop.sk

Ak chcete zálohovať vaše údaje z Facebooku v systéme Android, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Prihláste sa do svojho Facebook účtu
  2. Choďte do nastavení
  3. V nastavení nájdete kolónku Súkromie
  4. Po kliknutí na kolónku Súkromie skrolujte úplne dole až sa dostanete na koniec stránky. Tam by mala byť možnosť Stiahnuť informácie.
  5. Stiahnite si svoje informácie.

Vymažte si svoj Facebook účet

Z viacerých dôvodov sa môže stať, že aj po vymazaní vášho účtu ostanú nejaké informácie, ktoré Facebook bude predávať tretím stranám. Tomuto, bohužiaľ, zabrániť nijako neviete. Svoj účet však môžete vymazať:

  1. Prihláste sa do svojho Facebook účtu a choďte do navigačného panela.
  2. Nájdite znova kolónku Nastavenia a súkromie
  3. Vyberte s položku Vlastníctvo.
  4. Tam si následne vyberte Deaktiváciu alebo Vymazanie účtu.
  5. Akonáhle vymažete svoj účet, viac už existovať viditeľne nebude.

Existuje však aj iná možnosť, ktorou je deaktivácia vášho účtu. Tá funguje na tom princípe, že si svoj účet pozastavíte, no následne sa doň môžete vrátiť.

meta facebook

Vymažte si aplikáciu

Načo budete mať v mobile aplikáciu, keď ju nakoniec nebudete potrebovať? Ak ste sa rozhodli povedať Facebooku "Zbohom" a nepoužívate ho viac, vičistite si telefón odinštalovaním aplikácie. Vaše zariadenie bude fungovať omnoho lepšie a kapacita vášho úložiska bude zvýšená o mnoho MB. Dôvod je ten, že Facebook zaberá príliš veľa miesta vo vašom mobile a vy sami o tom ani neviete. Ak chcete vymazať aplikáciu Facebook zo svojich Android zariadení, postupujte podľa týchto krokov:

  1. Nájdite si aplikáciu Facebooku v mobile a dlhšie ju podržte.
  2. Následne sa vám zobrazí možnosť jej vymazania a tým ju vymažte.

Záver

Na záver vám len chceme dať dôležité informácie. Vymazanie platformy Facebook z mobilného telefónu nie je ťažké. Ťažšie je odstrániť samotnú informáciu a dáta, ktoré má o vás zachované. Spoločnosť Facebook sa stala hlavnou sociálnou platformou pre používateľov, ktorá im umožňuje zdieľať obsah, komunikovať každý deň s ľuďmi vzdialenými tisícky kilometrov, no aj napriek tomu nám narušuje súkromie, ktoré je tak dôležité.

Často kladené otázky

Ako môžem zálohovať svoje dáta z Facebooku na Android zariadení?

Na zálohovanie údajov z Facebooku na Android zariadení sa prihláste do svojho Facebook účtu, choďte do nastavení, nájdite kolónku Súkromie a po kliknutí na túto kolónku skrolujte úplne dole. Nájdete tam možnosť Stiahnuť informácie, pomocou ktorej si stiahnete svoje údaje.

Ako môžem vymazať alebo deaktivovať svoj Facebook účet na Android zariadení?

Na vymazanie alebo deaktiváciu vášho Facebook účtu sa prihláste do svojho účtu, choďte do navigačného panela a nájdite kolónku Nastavenia a súkromie. Vyberte si položku Vlastníctvo a následne si vyberte Deaktiváciu alebo Vymazanie účtu. Deaktivácia účtu slúži na pozastavenie účtu s možnosťou neskôr sa vrátiť, vymazanie účtu odstraňuje váš účet z Facebooku navždy.

Ako odstrániť aplikáciu Facebook z Android zariadenia?

Na odstránenie aplikácie Facebook z Android zariadenia nájdite aplikáciu Facebooku v mobile a dlhšie ju podržte. Potom sa vám zobrazí možnosť jej vymazania, pomocou ktorej ju vymažte.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....