Ako ušetriť svoje mobilné dáta?

žena s mobilom

Aj vy každý mesiac bojujete s tým, že v mobilnom telefóne nemáte dostatok dát? Namiesto toho, aby ste si menili paušál alebo navyšovali nejaké služby, jednoducho stavte na zopár našich rád. Uvidíte, že problém s dátami už mať nebudete.

iPhone v rukách

1. Vždy zistite, či v okolí nie je Wi-Fi pripojenie

Verejné Wi-Fi síce nie sú bezpečné, no v prípade, že ste v práci alebo na mieste, kde to poznáte, nebojte sa k sieti prihlásiť. Bezplatné Wi-Fi nachádzajúce sa napríklad v práci, v reštaurácií alebo v baroch sú na bežné surfovanie po internete dostatočné. Nehovoriac o tom, že vám pomôžu ušetriť veľké množstvo dát.

V prípade, že je Wi-Fi zabezpečená heslom, jednoducho ho zistite od personálu. Poprípade sa pozrite do menu lístka, kde býva často napísané.

Ak plánujete cestu a potrebovali by ste vedieť, či v blízkosti bude bezplatné pripojenie, môžete si stiahnuť aj špeciálne aplikácie, ktoré vám to dokážu zistiť. Dopredu tak budete pripravení.

2. Vypnite si mobilné dáta na niektoré aplikácie

Množstvo aplikácií v telefóne využíva pripojenie na to, aby stiahlo aktualizácie alebo rôzne iné potrebné informácie. Vždy, keď sa pripojíte na sieť, aplikácie sa zaktivujú a bez vášho vedomia zvyšujú spotrebu.

Výhodou však je, že všetkým aplikáciám, ktoré na mobilných dátach nepoužívate, môžete zamedziť "prístup". Stačí ísť do nastavení, vybrať si aplikáciu a následne vybrať možnosť pri dátach.

mobil v ruke

3. Vypnite Wi-Fi Asistenta

V prípade, že používate Wi-Fi asistenta, uistite sa, že je vypnutý. Ide to veľmi jednoducho, v nastaveniach Wi-Fi pripojenia si môžete vybrať, či ho používať budete alebo nie.

Zhrnutie

Mobilné dáta sú aj v dnešnej modernej dobe stále pomerne drahou záležitosťou. Ak sa chcete vyhnúť vysokým účtom za telefón, určite stavte na jeden z týchto našich tipov.

Často kladené otázky

Ako môžem ušetriť mobilné dáta v okolí verejných miest?

Vždy zistite, či v okolí nie je Wi-Fi pripojenie. Verejné Wi-Fi v reštauráciách, baroch alebo na pracovisku sú bezplatné a dostatočné na bežné surfovanie po internete. V prípade potreby môžete stiahnuť aj špeciálne aplikácie, ktoré vám informujú o bezplatných pripojeniach v blízkosti.

Ako zamedziť spotrebu dát niektorými aplikáciami?

Stačí ísť do nastavení vášho telefónu, vybrať si aplikáciu, ktorú chcete obmedziť, a následne vybrať možnosť pri dátach. Týmto spôsobom zabránite nekontrolovanému využívaniu dát aplikáciami, ktoré nepoužívate na mobilných dátach.

Čo je Wi-Fi Asistent a ako ho mám vypnúť?

Wi-Fi asistent je funkcia, ktorá automaticky pripája váš telefón k Wi-Fi sietiam a môže tým zvyšovať spotrebu dát. V prípade, že ho chcete vypnúť, choďte do nastavení Wi-Fi pripojenia na vašom mobilnom telefóne a vyberte možnosť, či ho používať alebo nie. Tým ušetríte mobilné dáta.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....