Ako sa zbaviť nepríjemného zápachu z úst? Máme pre vás riešenie!

žena

Nepríjemný zápach z úst je problémom mnohých ľudí. Po celom svete na tento problém trpí približne 80 miliónov ľudí. Zatiaľ čo vyplachovanie úst môže pomôcť na krátku chvíľku, mnohí potrebujú riešenie, ktoré im pomôže na celý deň. Aby ste sa mohli usmievať a rozprávať bez obáv zo zápachu, máme pre vás niekoľko tipov, ako sa tohto problému zbaviť.

Mrkva, zeler alebo jablko

Jablká a mrkva zlepšujú trávenie a udržujú tráviaci trakt zdravý. To znamená, že v žalúdku sa viac nebude tvoriť plyn, ktorý sa uvoľňuje cez ústa a spôsobuje nepríjemný zápach.

Nezabúdajte, že prázdny žalúdok taktiež môže spôsobovať zlý dych, pretože vedie k hromadeniu kyselín. Práve preto jedenie ovocia a zeleniny je skvelý a taktiež zdravý spôsob, ako žalúdok udržať na správnom mieste a zamedziť tak zadržiavaniu plynov.

Zelenina

Nepríjemný zápach môže byť príznakom rôznych porúch trávenia. Tieto problémy sa vyskytujú len veľmi zriedkavo, ak je váš imunitný systém silný, no pre ľudí, ktorí majú zníženú imunitu to môže byť úplne bežnou vecou.

Zelené druhy zeleniny sú bohaté na chlorofyl, pigment, ktorý rastliny používajú na fotosyntézu a absorbovanie energie zo slnečného žiarenia. Práve chlorofyl je účinným prírodným "dezodorantom", ktorý pomáha z úst odstrániť akýkoľvek zápach.

Biely jogurt

Dobré baktérie, ktoré sú prítomné v jogurtoch podporujú trávenie. Udržujú tým tráviaci trakt zdravý, čím sa znižuje pravdepodobnosť zápachu. Okrem zlého zažívacieho systému môže hromadenie siričitanových zlúčenín v ústach spôsobiť zlý dych. Ako ukazujú mnohé štúdie, dobré baktérie v probiotických znižujú hladinu siričitanových zlúčenín prítomných v ústach.

Pri kúpe jogurtu sa však uistite, že ste vynechali tie, ktoré obsahujú priveľa cukru. Tie dobré rozhodne nie sú.

Čerešne

Metantiol, zlúčenina so zápachom hniloby, je často zodpovedná za nepríjemný zápach v ústach. Môžete proti nej bojovať tým, že si dáte za hrsť čerešní. Práve tie sú totižto účinným antidotum, ktoré bojuje proti tomuto zápachu. Okrem čerešní je na tento problém skvelý aj šalát.

Zelený čaj

Pitie zeleného čaju má množstvo zdravotných výhod, medzi ktoré patrí aj zlepšenie funkcie mozgu a zníženie rizika určitých foriem rakoviny. Pomáha tiež pri detoxikácií tela a tým znižuje nepríjemný zápach tela a nepríjemný dych. Zelený čaj obsahuje tiež prírodný antioxidant známy ako katechín, ktorý pomáha v boji proti baktériám v ústach, ktoré spôsobujú zlý dych.

Citrusové ovocie

Kyselina citrónová v citrusových plodoch spôsobuje podmienky, ktoré sú nevhodné pre bakteriálny rast v ústach a zažívacom trakte. Sú to baktérie, ktoré spôsobujú nepríjemný zápach v ústach.

Pohár vody

Ak budete hydratovať svoje telo, hydratujete aj svoju ústnu dutinu, vďaka čomu vyplachujete častice z potravín a odumreté bunky. Toto všetko vám pomôže zabrániť rastu baktérií v ústach. Pitná voda je taktiež nevyhnutná na množstvo ďalších metabolických procesov, takže ju nevynechávajte.

Často kladené otázky

Ako môže konzumácia mrkvy, zeleru a jablka pomôcť zmierniť nepríjemný zápach z úst?

Jablká a mrkva zlepšujú trávenie a udržujú tráviaci trakt zdravý, čo znamená, že v žalúdku sa viac nebude tvoriť plyn, ktorý sa uvoľňuje cez ústa a spôsobuje nepríjemný zápach. Prázdny žalúdok môže taktiež spôsobovať zlý dych, pretože vedie k hromadeniu kyselín. Preto jedenie ovocia a zeleniny je skvelý a zdravý spôsob, ako žalúdok udržať na správnom mieste a zamedziť tak zadržiavaniu plynov.

Ako môže biely jogurt pomáhať proti nepríjemnému zápachu z úst?

Biely jogurt obsahuje dobré baktérie, ktoré podporujú trávenie a udržujú tráviaci trakt zdravý. To znižuje pravdepodobnosť zápachu. Okrem zlého zažívacieho systému môže hromadenie siričitanových zlúčenín v ústach spôsobiť zlý dych. Dobré baktérie v probiotických znižujú hladinu siričitanových zlúčenín prítomných v ústach. Pri kúpe jogurtu sa vyhnite tým, ktoré obsahujú priveľa cukru.

Prečo je pitie zeleného čaju prospešné pri boji proti zlému dychu?

Zelený čaj obsahuje prírodný antioxidant katechín, ktorý pomáha v boji proti baktériám v ústach, ktoré spôsobujú zlý dych. Pitie zeleného čaju má tiež množstvo ďalších zdravotných výhod, medzi ktoré patrí zlepšenie funkcie mozgu a zníženie rizika určitých foriem rakoviny. Pomáha tiež pri detoxikácií tela a tým znižuje nepríjemný zápach tela a nepríjemný dych.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...