9 trikov, ako dostať do svojich vlasov objem

dlhé hnedé vlasy

Naše vlasy, rovnako ako každá časť tela, potrebujú osobitnú starostlivosť a pozornosť. Tenké a poškodené vlasy môžu odhaliť veľa o našom zdraví, od zdravotného stavu až po zlé stravovacie návyky. Existuje niekoľko spôsobov, ako do jemných vlasov pridať objem a čo je dôležitejšie, ako im pomôcť, aby zostali zdravé.

tmavé vlasy

Zmiešajte želatínu s esenciálnymi olejmi

Jedna vec, ktorú nemôžeme o želatíne zabudnúť povedať, je, že je to bohatý zdroj bielkovín. Poskytuje takmer 2 gramy bielkovín na ½ šálky, čo je naozaj veľa. Preto je to najlepšia prísada pre vlasovú masku na zahustenie a posilnenie tenkých a poškodených vlasov.

A ako na to? Zmiešajte vodu, neochutenú želatínu a niekoľko kvapiek éterického oleja, potom naneste zmes na vlasy a vmasírujte. Počkajte niekoľko minút a opláchnite studenou vodou.

Vytvorte si svoju vlastnú masku z vajec a gréckeho jogurtu

Vajcia sú bohaté na bielkoviny, biotín a vitamín B12, ktoré sú nevyhnutné na posilnenie tenkých a mastných vlasov. Výhody vajec vás ohromia už po prvom použití. Vezmite dve vajcia a zmiešajte ich s gréckym jogurtom, naneste na vlasy a nechajte pôsobiť asi hodinu. Potom si môžete vlasy umyť, osušiť uterákom z mikrovlákna a vychutnať si výsledky.

Spite s vlasmi v drdole

Jeden z najjednoduchších spôsobov, ako dať vašim vlasom objem, je spať s drdolom vo vlasov. Umyte si vlasy tesne pred spaním a vyčešte si ich do drdolu. Týmto spôsobom vaše vlasy vyschnú cez noc a keď ráno vstanete, všimnete si dvojnásobok objemu a vĺn. Môžete tiež vyskúšať dva drdoly pre ešte väčší objem a viac vĺn.

Masírujte si hlavu s vlasovým olejom tesne pred umytím

Štúdia ukázala, že masáž vašej pokožky na hlave môže pomôcť rastu vlasov a ich zahusteniu. Masáž pomáha krvnému obehu. Pred šampónom skúste jemne masírovať pokožku hlavy. Používajte olej na ošetrenie vlasov alebo niekoľko kvapiek kokosového oleja, ktoré sú mimoriadne prospešné pre krehké a poškodené vlasy.

hnedé dlhé vlasy

Jedzte viac ovocia, zeleniny a bielkovín

Tenké vlasy neovplyvňujú iba objem vašich vlasov, ale aj ich padanie a lámanie. Ak chcete silné a zdravé vlasy, mali by ste určite do svojej stravy zahrnúť zeleninu a ovocie. Naše vlasy potrebujú železo, biotín a vitamíny, aby mohli rásť. Veľa zeleniny, vrátane špenátu a fazule, má vysoký obsah železa a ovocie je samozrejme tiež veľkým zdrojom vitamínov.
Biotín obsahujú aj banány, arašidy a karfiol. Pre silné vlasy je nevyhnutná aj bielkovina. Celé zrná a sóje sú skvelým zdrojom bielkovín.

Znížte teplotu a vyskúšajte prirodzené sušenie

Teplo nie je priateľom silných a hustých vlasov, pretože to môže viesť k rozsiahlemu zlomeniu vlasov. Po dokončení umývania vlasov skúste vlasy jemne osušiť uterákom a následne ich nechajte vysušiť prirodzene.

Často kladené otázky

1. Ako môžem pomocou želatíny posilniť svoje tenké a poškodené vlasy?

Zmiešajte vodu, neochutenú želatínu, a niekoľko kvapiek éterického oleja, potom naneste zmes na vlasy a jemne vmasírujte. Počkajte niekoľko minút a potom zoplatite vlasov studenou vodou. Želatína je bohatá na bielkoviny, čo je veľmi prospešné pre vaše vlasy.

2. Aký je výhodný vplyv vajec na vlasy a ako ich môžem využiť vo svojej vlasovej rutine?

Vajcia sú bohaté na bielkoviny, biotín a vitamín B12, ktoré sú nevyhnutné pre posilnenie tenkých a poškodených vlasov. Môžete si pripraviť masku z dvoch vajec a gréckeho jogurtu, naneste na vlasy a nechajte pôsobiť asi hodinu. Potom si vlasy umyte a zaznamenajte výsledky.

3. Aké zmeny v strave môžu pomôcť k posilneniu mojich vlasov?

Do svojej stravy by ste mali zahrnúť viac zeleniny a ovocia bohatých na železo, biotín a vitamíny, ktoré sú potrebné pre rast a posilnenie vlasov. Príklady zeleniny sú špenát a fazuľa, zatiaľ čo ovocie je tiež veľkým zdrojom vitamínov. Biotín sa nachádza v potravinách ako banány, arašidy a karfiol. Navyše, bielkoviny sú nevyhnutné pre silné vlasy, takže pokúste sa konzumovať celé zrná a sóju, ktoré sú dobrým zdrojom bielkovín.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...