7 seriálov s najvyšším hodnotením, ktoré by ste rozhodne mali vidieť

netflix a hrnček

Chcete si pozrieť dobrý seriál, no nijaký ste nenašli? V dnešnom článku sme si pre vás pripravili 7 seriálov s tým najlepším hodnotením na IMDb. Môžete si byť istí, že už po prezretí prvej časti nebudete ľutovať.

Chernobyl, 2019

Je asi len málo ľudí, ktorí v priebehu minulého roka nezaregistrovali úspešný, kratší seriál Černobyľ. Ako už z názvu vyplýva, seriál je založený na skutočných udalostiach, ktoré sa stali v černobyľskej jadrovej elektrárni v roku 1986. Jednotlivé epizódy veľmi realisticky opisujú to, čo sa stalo nielen ľuďom pracujúcim v elektrárni, ale taktiež tým, ktorí žili v jej blízkosti.

IMDb ohodnotilo seriál hodnotením 9.4 a my mu nemôžeme nič vytknúť. Skvelé spracovanie skutočného nešťastia, ktoré poznamenalo ľudí na dlhé roky.

Black Mirror, 2011 - súčasnosť

Ak máte radi seriál, v ktorom jednotlivé časti na seba nenadväzujú a každá rozpráva svoj príbeh, Black Mirror je pre vás ako stvorený. V každom z príbehov autori posielajú divákom správu o moderných technológiách a o tom, ako menia svet. Niektoré časti sú vtipné, iné strašidelné alebo mimoriadne nechutné. Všetky nás však nútia premýšľať o zdanlivo zrejmých veciach.

IMDb ohodnotilo seriál na 8.8

The Crown, 2016 - súčasnosť

Seriál The Crown rozpráva príbeh mladej kráľovnej Alžbety II, ktorá sa vo svojich 24 rokoch nachádza v pomerne zložitej situácií. Musí sa stať kráľovnou najslávnejšej dynastie na svete a vybudovať si vzťah so slávnym sirom Winstonom Churchillom. Svet je jeden veľký chaos a na trón sa dostáva mladá kráľovná.

Hodnotenie na IMDb je viac ako dobré - 8.7

Friends, 1994 - 2004

V rebríčku najlepšie hodnotených seriálov nesmie chýbať ani klasika vo forme Priateľov. Krátke časti, ktoré rozprávajú príbehy šiestich hlavných postáv - Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe a Joey - sa dajú pozerať znova a znova. Seriál sa nakrúcal presne 10 rokov, počas ktorých si postavy prešli mnohými situáciami. Zabavte sa spolu s nimi.

Hodnotenie na IMDb predstavuje 8.9

When They See Us, 2019

Seriál When They See Us je založený na skutočných udalostiach, ktoré sa stali v New Yorku v roku 1989. Päť tínedžerov bolo obvinených z trestného činu a odsúdených na trest odňatia slobody na 6 až 18 rokov. Počas odpykávania trestu stále tvrdili, že sú nevinní. Seriál pokrýva obdobie počnúc ich prvými výsluchmi v roku 1989 a končiac ich prepustením v roku 2002.

IMDb hodnotí seriál na príjemných 8.9

Peaky Blinders, 2013 - súčasnosť

Dej seriálu je zasadený do 20. rokov minulého storočia v Birminghame. Rozvetvená rodina Shelbyových založí obávaný gang s názvom Peaky Blinders. Ich meno odkazuje na zvyk nosiť žiletky vo svojich klobúkoch, čo mnohému napovedá. Seriál vám predstaví krutú a krvavú pravdu moderných britských dejín.

Okrem skvelého deja sa môžete tešiť aj na perfektné obsadenie vrátane Cilliana Murphyho, Sama Neilla, Helen McCrory, Annabelle Wallis, Paula Andersona, Iddo Goldberga a Charlieho Creed-Milesa.

IMDb seriál ohodnotil na 8.8

Stranger Things, 2016 - súčasnosť

V malom meste, kde sa všetci veľmi dobre poznajú, sa značnú diať čudné veci. Hlavnými postavami sú štyria dobrí priatelia. Keď jeden z nich zmizne, ostatní sa rozhodnú hľadať ho a zistiť, čo sa v skutočnosti deje.

Skóre na IMDb je 8.8

Zhrnutie

Na streamovacích službách ako Netflix či HBO dnes nájdete desiatky rôznych skvelých seriálov. Ak sa neviete rozhodnúť, vyskúšajte jeden z týchto. Pri minimálne jednom si prídete určite na svoje.

Často kladené otázky

Aké sú top seriály s najlepším hodnotením na IMDb?

Niektoré z najlepšie hodnotených seriálov na IMDb sú Chernobyl (9.4), Black Mirror (8.8), The Crown (8.7), Friends (8.9), When They See Us (8.9), Peaky Blinders (8.8) a Stranger Things (8.8).

O čom je seriál Chernobyl a aké je jeho hodnotenie na IMDb?

Chernobyl je seriál z roku 2019 založený na skutočných udalostiach, ktoré sa stali v černobyľskej jadrovej elektrárni v roku 1986. Epizódy realisticky opisujú, čo sa stalo nielen ľuďom pracujúcim v elektrárni, ale aj tým, ktorí žili v jej blízkosti. Hodnotenie na IMDb je vysokých 9.4.

Aký druh seriálu je Black Mirror a aké má hodnotenie na IMDb?

Black Mirror je seriál zameraný na technológiu a moderný svet. Jednotlivé časti na seba nenadväzujú a každá rozpráva svoj príbeh. Hodnotenie na IMDb je 8.8.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....