Zázračný cesnak! Toto všetko sa vám stane s telom, ak ho začnete jesť pravidelne

cesnak

Cesnak je známy tým, že má mnoho zdravých pozitívnych výhod pre človeka. Jeho pravidelným jedením môžete získať naozaj množstvo rôznych výhod, o ktorých si v dnešnom článku povieme.

Cesnak je potravina, ktorú jeme skoro pravidelne. Mnohí sa mu vyhýbajú kvôli nepríjemnému pachu, ktorý cesnak má. Po zjedení ho často cítime ešte veľmi dlho. Sme však na neho tak zvyknutí, že si často neuvedomujeme jedinečnosť tohto produktu. Práve to je dôvod, prečo si dnes povieme o niekoľkých výhodách, kvôli ktorým by ste ho mali jesť častejšie, ako to robíte teraz.

Budete omnoho atraktívnejší

Ak ste si doteraz mysleli, že kvôli cesnaku budete smrdieť a budete sa ľuďom odpudzovať, nie je to úplne pravda. Samozrejme, nehovoríme tým o tom, že by ste mali smrdieť od cesnaku pri rozprávaní sa s niekým iným. Cesnak svojimi látkami zvyšuje atraktivitu u mužov. Nedávna štúdia zistila, že ak budete konzumovať 2 strúčiky cesnaku, aspoň 12 hodín pred stretnutím s nejakou ženou, zapôsobíte na ňu. Pre vedcov je veľmi ťažké vysvetliť tento jav. Dôvod je možno skrytá v antimikrobiálnych vlastnostiach, vďaka ktorým nie je zápach potu tak ostrý a citeľný.

Zlepší sa vám imunitný systém

Skutočnosť, že nás cesnak dokáže ochrániť pred rôznymi vírusmi a prechladnutím je známy už veľmi dlhé dekády. Vedci však potvrdili toto tvrdenie, a preto ak chcete byť počas zimy zdraví, konzumujte cesnak na pravidelnej báze. Dôvod je ten, že obsahuje veľmi veľa vitamínov, prospešných olejov a aminokyselín, ktoré sú skvelé pre váš imunitný systém. Okrem toho cesnak obsahuje alicín, organickú zlúčeninu, ktorá zabíja baktérie a huby.

Dôležitou poznámkou je však to, že cesnak by mal byť čerstvý, aby vás mohol ochrániť pred chorobami. Alicín je tvorený mechanickou zlúčeninou rastlinných buniek, ktoré z cesnaku miznú ak je nejako spracovaný.

cesnak

Stabilizuje sa vám krvný tlak

Trpíte vysokým krvným tlakom? Stačí, ak pridáte cesnak do svojej stravy, ktorý rozširuje cievy a znižuje tým váš tlak. Bolesti hlavy, ako aj záťaž na srdce zmiznú spolu s vysokým krvným tlakom. Na to, aby ste všetko toto vyliečili stačí, ak budete jesť približne štyri strúčiky cesnaku denne.

Okrem tohto všetkého, cesnak znižuje aj hladinu "zlého" cholesterolu, vďaka čomu budete omnoho zdravší.

Zlepší sa vám pamäť

Podľa jednej teórie ľudské telo a vek mozgu starnú kvôli chemickej oxidačnej reakcií. Táto reakcia sa deje tým, aké potraviny konzumujeme, aký kyslík dýchame a ako vyrábame energiu. Tento proces ničí bunky v našom tele a časom sa koža stáva staršou. Rovnako je to aj s mozgom. Antioxidanty, ktoré však obsahuje cesnak, bojujú proti nadmernej oxidácií a pomáhajú udržiavať telo a mozog mladé.

Farmaceutické spoločnosti predávajú antioxidačné doplnky za bláznivo vysoké sumy. Jendnoduchý a zdravý cesnak, ktorý máme po ruke neustále a je zdravý, obsahuje veľmi veľa zložiek, ktoré bránia mozgu pred starnutím. Môžete ho využiť aj vy a ušetriť tak desiatky eur za nejaké drahé doplnky stravy.

cesnak

Zlepšia sa vám vlasy aj pokožka

Vďaka cesnaku môžu vaše rásť omnoho rýchlejšie a takisto môžu byť silnejšie a omnoho dlhšie. Ak chcete dosiahnuť tento výsledok, stačí si spraviť nejakú cesnakovú masku alebo pravidelne cesnak konzumovať.

Na pokožku môžete cesnak takisto veľmi jednoducho použiť. Ak teda cesnak budete pravidelne jesť, môže byť aj vaša pokožka hebká a žiarivá.

Často kladené otázky

Aké sú hlavné zdravotné výhody cesnaku?

Cesnak má mnoho pozitívnych účinkov na zdravie, ako je zvýšenie atraktivity u mužov, zlepšenie imunitného systému, stabilizácia krvného tlaku, zlepšenie pamäti a pozitívny vplyv na vlasy a pokožku.

Ako pomáha cesnak pri vysokom krvnom tlaku?

Cesnak rozširuje cievy a tým znižuje krvný tlak. Jeho pravidelným jedením zmiernite bolesti hlavy spôsobené vysokým krvným tlakom, záťaž na srdce a tiež znižuje hladinu "zlého" cholesterolu.

Ako cesnak prispieva k zlepšeniu pamäti?

Cesnak obsahuje antioxidanty, ktoré bojujú proti nadmernej oxidácii a pomáhajú udržiavať telo a mozog mladé. Tým, že bráni starnutiu mozgu, cesnak môže pozitívne ovplyvniť pamäť a celkovú mentálnu výkonnosť.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...