Najlepšie romantické filmy, ktoré si zamiluje každý milovník romantiky

televízia

Máte radi filmy? Otázka, ktorá je v mnohých prípadoch zbytočná, pretože väčšina ľudí na ňu odpovie kladne. Filmy sa stali pravidelnou zábavou ľudí, ktorí potrebujú oddych, uvoľnenie a relax. Nájsť však dobrý film, ktorý dokáže človeka nielen zabaviť, ale takisto niečo naučiť a má dobrý dej, je čoraz ťažšie. S hľadaním vám však veľmi radi pomôžeme, pretože sme si pre vás pripravili hneď niekoľko filmov, ktoré si rozhodne zamilujete.

Filmy v našom zozname sú skôr pre romantické duše, ktoré potrebujú pekný a romantický dej, ktorý je plný lásky. Nájsť tam však môžete nielen šťastné, ale takisto aj smutnejšie filmy.

notebook

Detachment (2007)

Henry Barthes pracuje ako uastupujúci učiteľ, ktorý sa vyhýba akémukoľvek emocionálnemu putu. Nikde sa nezdržuje príliš dlho, aby si mohol vytvoriť väžby so študentami alebo kolegami. Táto stratená duša bojujúca s problematickou minulosťou sa ocitne na štátnej škole, ktorej vedenie je vďaka apatickým študentom frustrované a úplne vyhorené. Henry sa stáva vzorom pre svojich žiakov. Zároveň si vytvára aj vzťah k mladej dievčne, ktorá je na úteku a cíti sa byť, rovnako ako on, stratená. Henry zistí, že pri hľadaní krásy v zdanlivo skazenom svete bez lásky a v boji na život a na smrť nie je sám.

Adventureland (2008)

Je leto 1987 a čerstvý absolvent univerzity James (Jesse Eisenberg) sa nemôže dočkať vytúženej cesty po Európe. Ekonomická kríza však zhatí všetky plány a donúti ho vziať brigádu v zábavnom parku. Horší džob snáď neexistuje! Lenže James má šťastie v nešťastí...
James Brennan (Jesse Eisenberg), ktorý práve absolvoval vysokú školu, sa teší na vytúžené prázdniny. Rád by videl Európu, ochutnal nemecké pivo, navštívil svetovo známe múzeá a oslnil nejakú krásnu ženu, najlepšie typickou Francúzku. Ale píše sa rok 1987 a v Amerike je práve ekonomická recese. Potrebné financie sa na poslednú chvíľu v rodinnom rozpočte nenájdu, a tak Jamesovi neostáva nič iné len si nájsť poriadnu brigádu v zábavnom parku. Stokrát počúvané disco spolu s vôňou cukrovej vaty, netrpezlivými rodičmi a uplakanými deťmi - nič horšieho snáď už Jamese počkať nemohlo. Aj tu však návštevníci prežívajú skryté príbehy, vďaka ktorým je toto zamestnanie znesiteľnejšie. A keď s vami pracuje múdra a pekná Em (Kristen Stewart), môže sa aj z pekla stať nebo na zemi. Vtipná americká komédia. ktorú si zamilujete okamžite.

človek oproti televízii

Beginners (2010)

Na Zlatý glóbus nominovaný Ewan McGregor, na Cenu Akadémie nominovaný Christopher Plummer (The Last Station) a Mélanie Laurent (Hanebný pancharti) sa predstavujú vo filme Beginners, povznášajúca komédia o tom, ako zábavný a premenlivý môže byt život. Keď grafik Oliver (McGregor) krátko po smrti svojho otca (Plummer) stretáva slobodnomyseľnú Annu (Laurent), dochádza mu, že v otázke dlhodobých vzťahov je úplný začiatočník. Až pri spomienkach na otca, ktorý po smrti svojej ženy, s ktorou bol 45 rokov, skrýval svoju homosexualitu a ostatok života si užil ako divokú párty, Oliver pocíti túžbu dať šancu vznikajúcemu vážnemu vzťahu. Originálny milostný príbeh, pri ktorého natáčaní sa scenárista a režisér Mike Mills nechal inšpirovať spomienkami na svojho otca, si získal filmových kritikov, pretože je to zaujímavý, dojemný a takisto vtipný film.

3 Idiots

Svieža komédia o dvoch kamarátoch, Fahran a Raj, ktorí študujú vysokú školu. Farhan je tam z donútenia a Raj len kvôli tomu, aby vytrhol svoju rodinu z problémov a čiastočne kvôli svojmu otcovi. Do života im vstúpi Rancho a tak trochu sú traja. Traja idioti, ktorí neustále prevádzajú rôzne vtipy, aby upozornili na problémy vysokých škôl. Ich protivník, profesor Virus, je ale stále o krok napred. Virova dcéra Pia sa zamiluje do Rancha a tak kolízií s profesorom len pribúda.

Často kladené otázky

Aké filmy sú v tomto zozname?

V tomto zozname nájdete filmy ako Detachment (2007), Adventureland (2008), Beginners (2010) a 3 Idiots. Tieto filmy sú určené skôr pre romantické duše, ktoré potrebujú pekný a romantický dej plný lásky, ale je tu tiež zastúpená aj komédia či smutnejšie diela.

Čo má spoločné film Detachment s výučbou?

Detachment (2007) je film o učiteľovi Henry Barthesovi, ktorý pracuje ako zastupujúci učiteľ a vyhýba sa akémukoľvek emocionálnemu putu. Táto stratená duša bojujúca s problematickou minulosťou sa ocitne na štátnej škole, ktorej vedenie je vďaka apatickým študentom frustrované a úplne vyhorené. Henry sa stáva vzorom pre svojich žiakov a zároveň si vytvára aj vzťah k mladej dievčne, ktorá je na úteku a cíti sa byť, rovnako ako on, stratená.

O čom je film Adventureland?

Adventureland (2008) rozpráva príbeh čerstvého absolventa univerzity Jamesa (Jesse Eisenberg), ktorý sa teší na vytúžené prázdniny v Európe. Avšak kvôli ekonomickej kríze sa musí zamestnať v zábavnom parku. Napriek nepríjemnostiam pracovného prostredia sa Jamesovi podarí nadviazať bližšie priateľstvo s múdrou a peknou kolegyňou Em (Kristen Stewart), čo robí jeho zamestnanie znesiteľnejším. Ide o vtipnú americkú komédiu, ktorá si rýchlo získa vašu sympatiu.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....