Jesenné líčenie pre každú brunetku: Na aké produkty staviť?

rúž

Rovnako ako oblečenie, tak aj kozmetika sa mení každým ročným obdobím. Kým v letných mesiacoch sme často siahali po skôr farebnom líčení, jeseň je tmavšia a pochmúrnejšia. Hodia sa do nej preto tmavšie odtiene ako hnedá, vínová či horčicová.

Líčenie podľa vlasov

Líčenie nezávisí len od tónu pokožky či od toho, čo máte na sebe. Vlasy dokážu ovplyvniť výber kozmetických produktov najviac. Sú k tvári totižto najbližšie.

V dnešnom článku sa zameriame na jesenné líčenie pre ženy s tmavými vlasmi od bledšej hnedej k tmavej čiernej.

Keď je menej viac

Pri jesennom líčení by sa mali brunetky riadiť starým dobrým heslom "Menej je viac."

Čo to však znamená v praxi? Ak patríte k milovníčkam liniek, výrazných očných tieňov alebo umelých rias, mali by ste ich počas tohto obdobia nechať v kozmetickom kufríku.

Namiesto toho si vyberte mejkap s prirodzeným finišom. Vyhnite sa nadmernému množstvu, ktoré z vás spraví len nepeknú masku.

Po mejkape, si na tvár aplikujte trochu bronzera, ktorým vytvarujete lícne kosti. Dávajte si však pozor, veľké množstvo dokáže vyzerať neprirodzene. Hlavne na bledšej pokožke.

Vrchné líčka upravte pomocou rozjasňovača, ktorý aplikujte aj pod obočie. Ak ste doteraz rozjasňovač nepoužívali alebo ho doma vôbec nemáte, mali by ste to napraviť.

Rozjasňovač nájdete na trhu v dvoch formách - tekutý a tuhý. Výber je na vás. Na začiatok sa vám však bude pracovať lepšie s tuhým.

Následne si prirodzeným spôsobom upravte obočie. Používajte produkty, ktoré poznáte a viete, že sa na ne môžete spoľahnúť. Najlepšie je obočie urobiť prirodzene. Používajte kefku, ktorá ho skvelo vytvaruje a farbu vytieňuje.

Na oči použite len riasenku. Nepotrebujete žiadne očné tiene či linky. Vnútorný kútik oka môžete rozjasniť pomocou rozjasňovača. Takýmto spôsobom oči opticky zväčšíte.

Na pery už len naneste rúž v telovom odtieni. Poprípade stavte na jemnú ružovú.

Celý mejkap look máte hotový za veľmi krátky čas. Vhodný je napríklad ráno, keď nemáte dostatok času.

Keď chcete niečo extra

Plánujete ísť večer von alebo máte dôležitý meeting a chcete vyzerať elegantne a upravene? K celému looku môžete doplniť očné tiene v hnedej, vínovej alebo horčicovej farbe.

Dávajte pozor na to, aby boli tiene dobre rozotreté a vytieňované. Nesmú byť na oko aplikované "len tak".

Pokojne si vyberte aj kombináciu dvoch farieb. Myslite však na to, že farby sa musia k sebe hodiť. Do vnútorného oka vyberajte bledšiu farbu, ktorá ho opticky zväčší a otvorí. Do vonkajšieho pokojne zvoľte tmavšiu, napríklad vínovú.

Tie najlepšie výsledky len s kvalitnou kozmetikou

Najlepšie výsledky z celého líčenia dosiahnete len vtedy, keď budete používať kvalitné výrobky. Na internetových obchodoch či v kamenných predajniach si preto vyberajte pokojne drahšie kúsky.

Nakupujte radšej menej a kvalitne, ako veľa a nekvalitne. Od správnych výrobkov môžete očakávať perfektné výsledky.

Zhrnutie

Líčenie pre brunetky na tohtoročnú jeseň a zimu je vo forme minimalizmu a jednoduchosti. V prípade, že nechcete stráviť pred zrkadlom hodiny, stavte naň aj vy. Uvidíte, že výsledný look si zamilujete.

Často kladené otázky

Aké odtiene sa hodia do jesenného líčenia pre brunetky?

Jesenné líčenie pre brunetky by malo obsahovať tmavšie odtiene, ako sú hnedá, vínová či horčicová. Tieto farby sú vhodné pre jesenné obdobie, keď je prostredie tmavšie a pochmúrnejšie.

Ako by sa mali brunetky líčiť v rámci minimalizmu a jednoduchosti?

Brunetky by sa mali riadiť heslom "Menej je viac" a uprednostniť prirodzený mejkap s finišom. Na tvár by mali aplikovať bronzér, avšak opatrne, aby nevyzeralo neprirodzene, a rozjasňovač na vrchné líčka a pod obočie. Obočie by mali upraviť prirodzene s použitím známych produktov, na oči použiť len riasenku, vnútorný kútik oka rozjasniť pomocou rozjasňovača, a na pery naniesť rúž v telovom odtieni alebo jemnej ružovej farbe.

Na čo by mali dať brunetky pozor pri používaní očných tiene pre jesenné líčenie?

Pri používaní očných tiene, brunetky by mali dbať na to, aby boli dobre rozotreté a vytieňované, aby nevyzerali "len tak" aplikované. Môžu si vybrať kombináciu dvoch farieb, ktoré sa k sebe hodí. Pre vnútorný kútik oka by mali zvoliť bledšiu farbu, aby opticky zväčšili a otvorili oko, pričom pre vonkajší kútik by mala byť vhodná tmavšia farba, ako napr. vínová.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....