Ako spraviť zo svojho mobilu ovládač na televíziu?

mobil

Ovládanie televízie je už dlhé roky rovnaké. Ovládame ho pomocou diaľkového ovládania, ktoré sa automaticky dostáva k televízií. Ako si však zjednodušiť a zlepšiť samotné ovládanie? Predsa pomocou mobilného telefónu, ktorý dnes vie snáď všetko!

Niektoré mobilné telefóny môžu automaticky fungovať ako diaľkové ovládanie, iné zas nie a musíte ich upraviť tak, aby mohli. Poďme sa na to spoločne pozrieť.

mobil

Infračervená funkcia

Infračervené žiarenie označuje elektromagnetické žiarenie, ktorého vlnové dĺžky presahujú červené viditeľné svetlo. Mobilný telefón dokáže prenášať informácie pomocou infračerveného rozhrania. Takéto rozhranie môže ovládať televíziu, klimatizáciu alebo iné telefóny, ak majú oba infračervené rozhranie.

A ako takéto niečo použiť? Keď používate infračervenú funkciu, zapnite ju blízko infračerveného portu svojho počítača. Potom automaticky vyhľadajte signál. Ak bude úspešný, na systémovej liste sa zobrazí logo infračerveného pripojenia. Môžete tak prenášať jeden súbor za druhým.

Nevýhodou prenosu súborov cez túto funkciu je to, že má veľkú spotrebu energie. Dokonca väčšiu ako pri Bluetooth technológiu. Ak budete používať túto funkciu dlhšie, bude to mať vplyv na výdrž batérie. Toto spojenie si taktiež vyžaduje krátku vzdialenosť, asi jeden meter, bez prekážky.

mobil v ruke

Mobilné telefóny bez infračervenej funkcie

Ak váš telefón nemá infračervenú funkciu, potrebujete univerzálny bezdrôtový IR diaľkový ovládač. Je to port typu 3,5 mm. Ten sa dáva do portu slúchadiel. Je malý, ale výkonný a kompatibilný ako so smartfónmi Android, tak aj iOS. Nebudete sa tak starať, kde máte diaľkové ovládanie a jednoducho budete môcť prepínať aj pomocou svojho telefónu.

Často kladené otázky

Ako môžem ovládať svoju televíziu pomocou mobilného telefónu?

Mobilný telefón môže fungovať ako diaľkové ovládanie buď s pomocou infračerveného rozhrania alebo pomocou univerzálneho infračerveného diaľkového ovládača, ktorý sa pripája do 3,5 mm portu slúchadiel. Infračervené rozhranie umožňuje ovládanie televízie, klimatizácie alebo iných telefónov, ak majú oba infračervené rozhranie.

Čo je infračervená funkcia a ako ju použiť?

Infračervené žiarenie označuje elektromagnetické žiarenie, ktorého vlnové dĺžky presahujú červené viditeľné svetlo. Mobilný telefón dokáže prenášať informácie pomocou infračerveného rozhrania, ktoré môže ovládať televíziu, klimatizáciu alebo iné telefóny, ak majú oba infračervené rozhranie. Pri použití infračervenej funkcie zapnite ju blízko infračerveného portu svojho počítača a automaticky vyhľadajte signál. Ak bude úspešný, na systémovej liste sa zobrazí logo infračerveného pripojenia a môžete prenášať súbory.

Ako môžem ovládať svoju televíziu pomocou mobilného telefónu, ktorý nemá infračervenú funkciu?

Ak váš telefón nemá infračervenú funkciu, potrebujete univerzálny bezdrôtový IR diaľkový ovládač - port typu 3,5 mm, ktorý sa pripája do portu slúchadiel. Je malý, ale výkonný a kompatibilný ako so smartfónmi Android, tak aj iOS. Týmto spôsobom budete môcť prepínať programy bez použitia klasického diaľkového ovládania.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...