Ako si štýlovo zariadiť predsieň? Vyskúšajte tieto tipy!

dekorácia

Predsieň patrí medzi menšie miestnosti v našich domácnostiach. Často v nej máme len nevyhnutné veci, ktoré využívame na odkladanie oblečenia alebo obuvi. Chceli by ste túto miestnosť oživiť a štýlovo ju zariadiť? Stavte na naše tipy.

predsieň

Menej je niekedy viac

A toto pravidlo platí pri predsieňach dvojnásobne. Ako sme už spomenuli, predsiene sú vo väčšine prípadov malé. Neposkytujú dostatok priestoru na to, aby ste ich zaplnili veľkým množstvo doplnkov.

To, čo do nej zvolíte, by ste si mali minimálne dvakrát premyslieť. Taktiež jednotlivé kúsky zmerajte, aby ste dopredu vedeli, či sa vám zmestia.

Malé priestory sa vedia veľmi rýchlo zapratať a podľahnúť neporiadku. Dokonca, chaoticky môžu vyzerať aj vtedy, keď sú upratané. Veľké množstvo doplnkov jednoducho nepôsobí dobre.

Vyberajte praktické kúsky

Pod pojmom praktické kúsky myslíme výrobky, ktoré dobre vyzerajú, no majú jednu alebo dve pridané hodnoty.

Napríklad, keď chcete nejaký zaujímavý košík, ktorý by doplnil celý dizajn predsiene, vyberajte ho dostatočne veľký, aby sa vám doň zmestili napríklad kľúče alebo doklady.

Keď hľadáte nejakú skrinku, kúpte takú, ktorá bude nielen praktická, ale aj štýlová. Každý kúsok by mal vyzerať dobre, ako doplnok, no pritom by mal mať funkciu napríklad úložného priestoru.

Predsieň bude vyzerať dobre a pritom bude poskytovať dostatok miesta na obuv alebo kabáty. Zabijete tak dve muchy jednou ranou.

biela predsieň

Nezabudnite na miesto na sedenie

Miesto na sedenie je alfou a omegou každej predsiene. Pomôže vám vždy, keď sa budete obúvať alebo vyzúvať. Nemalo by vám preto chýbať.

Rovnako ako doplnky, aj miesto na sedenie môže byť praktické. Zvoľte napríklad truhlicu, ktorá bude mať po otvorení úložný priestor.

Poprípade stavte na skrinku, ktorá však udrží aj vyššiu hmotnosť a okrem úložného priestoru poskytne aj sedenie.

Miesto na sedenie nemusí byť veľké. Pokojne stačí, ak sa naň zmestí len jeden človek. V predsieni nebudete sedieť a debatovať. Pri obúvaní sa ľudia jednoducho vystriedajú.

Na to, aby sa vám dobre sedelo, zvoľte lavičku alebo lavicu s čalúnením. Poskytne komfort a predsieň skrášli.

Zrkadlo je skvelým doplnkom

Medzi jedny z praktických doplnkov sa radí zrkadlo. To nemusí byť veľké a po celej dĺžke steny. Stačí menšie, pokojne aj okrúhle s možnosťou zavesenia. Takéto zrkadlá krásne doplnia stenu. Spravidla majú pekný rám.

Zrkadlo je však aj veľmi praktické. Pred odchodom z domu sa môžete pozrieť, ako vyzeráte, poprípade, či vám niečo nechýba.

Čo dať na steny?

Steny v predsieni sa dajú skvelo využiť. Nenechávajte ich prázdne. Práve naopak. Nejako ich vyplňte, aby vyzerali štýlovo a dobre.

Okrem zrkadla môžete na stenu zavesiť zaujímavý obraz. Ten celú predsieň zmení od základov. Nehovoriac o tom, že zaujme každého hneď od dverí.

Ak by ste chceli steny využiť praktickejšie, stavte na poličky. Tie nijakým spôsobom nezasahujú do priestoru. Nebudú vám zavadzať, no pritom poskytnú dostatok priestoru na uloženie doplnkov alebo maličkostí.

moderná predsieň

Vyskúšajte kvety

Predsieň môžete skrášliť aj zeleňou. Stavte na kvety alebo rastliny. Vhodné sú napríklad väčšie palmy. Ak by ste na takú veľkú rastlinu miesto nemali, netreba sa báť.

Kúpte si peknú vázu, do ktorej dáte živé kvety.

Zhrnutie

Predsieň je síce jednou z najmenších miestností v byte, no nemusí byť neforemná a nepekná. Práve naopak. Dá sa zariadiť na stovky spôsobov. Vyskúšajte jeden z našich tipov a uvidíte, že vaša predsieň pritiahne pozornosť každého, kto k vám príde.

Zdroj fotografií: Pinterest.com

Často kladené otázky

Ako zariadiť malú predsieň, aby bola štýlová a praktická?

Vyberajte si praktické kúsky nábytku a doplnkov, ktoré majú aj estetickú hodnotu a účel. Zmerajte si jednotlivé kúsky, aby ste vedeli, či sa vám zmestia do priestoru. Menej je niekedy viac, takže sa vyvarujte preplneniu predsene veľkým množstvom doplnkov.

Čo by nemalo chýbať v predsieni?

Predsieň by mala obsahovať miesto na sedenie, ktoré vám uľahčí obúvanie a vyzúvanie. Toto miesto môže byť aj praktické, napríklad truhlica so úložným priestorom. Okrem toho zrkadlo je skvelý praktický a estetický doplnok, ktorý by nemal chýbať.

Ako využiť steny v predsieni?

Na steny predsene môžete zavesiť zaujímavý obraz, zrkadlo alebo položiť poličky, ktoré poskytnú miesto na uloženie doplnkov a maličkostí. Tým, že nahustí vašu stenu, predsieň získava štýlovo upravený vzhľad a zároveň ponúka praktickú hodnotu.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

wellness interiér

Wellness dizajn: Interiérový štýl, ktorý vám pomôže dobiť všetku stratenú energiu

Naše domovy sa za posledných pár rokov stali našimi bezpečnými prístavmi. Stále viac ich využívame na oddych a regeneráciu, preto je úplne normálne...

interiérové trendy

Top interiérové trendy, ktoré budú kraľovať roku 2023

Prechod do “bežného života”, ktorý sme mali pred pandémiou koronavírusu, nebol jednoduchý. Vysoké ceny plynu a bývania, globálna neistota a...

organizácia kabátov

Ako si zorganizovať skriňu s kabátmi?

Väčšina domácností je vybavená typickou skriňou na kabáty – jedna krátka tyč, jedna horná polica, trochu priestoru na podlahe a štandardné dvierka,...

home office

Home office: Tipy, ktoré vám pomôžu lepšie sa sústrediť na prácu

Home office alebo práca z domu sa od roku 2020 stala bežnou súčasťou nášho pracovného života. Mnohé firmy sa síce po uvoľnení opatrení vrátili do...