5 praktických rád, ako ochrániť svoje dieťa na iPade alebo iPhone

iPhone

Problémy rodičov s ochranou detí na internete sú naozaj veľké. Na internete sa totižto nachádza obrovské množstvo nevhodných dát, ktoré môžu mať nedobrý dopad a vplyv na deti. Práve z tohto dôvodu spustil Apple rodičovský nástroj, ktorý nájdete v najnovších aktualizáciách iOS. Môžete tak monitorovať svoje dieťa v reálnom čase a zistiť, čo vlastne na internete robí.

iPhone

Ochráňte si mobil sklom

Dieťa je známe tým, že je plné energie a dynamiky, čo nemusí byť práve najlepšie pre vaše iOS zariadenie. Zariadenie môže hocikedy spadnúť na podlahu a rozbiť sa. Práve preto by ste ho mali ochrániť nielen sklom, ale takisto aj ochranným krytom, ktorý bude optimálne a správne ochraňovať vaše zariadenie. Jeho vysoká ochrana zabezpečiť dlhú životnosť a životnosť zariadenia, takže vaše dieťa bude plne využívať jeho aplikácie.
Skvelé sú také kryty, ktoré sú extrémne kompaktné, hrubšie a vyrobené z vysoko kvalitného materiálu.

Používajte správne blokovanie prístupov

Zabránenie prístupov na nejaké aplikácie alebo nevhodné stránky je naozaj veľmi jednoduché. Vďaka týmto ovládacím prvkom si vaše dieťa nebude môcť pozrieť nejaké iné stránky, čo je naozaj skvelé. Táto aplikácia sa stala obľúbeným nástrojom pre rodičov, ktorí ju používajú na prevenciu pred kybernetickým útokom, pred podvodmi alebo pred nevhodnými stránkami s erotickým obsahom. Prístup k webovým stránkam sa preto znížil, ale monitorovanie a kontrola budú konštantné. Nastavenia sa nastavia veľmi jednoducho.

Stiahnite si rodinné zdieľanie

Apple jednoducho podporuje rodinu a je to očividné aj vďaka Family Sharing, rodinnému zdieľaniu. Je to aplikácia, pomocou ktorej si môžete sťahovať obsah a ukladať ich do služby Family iCloud. Pridaním a zdieľaním kontaktov v službe Cloud môže člen rodiny sledovať alebo zabrániť pridaniu vecí z iného zariadenia. To znamená, že vaše zariadenie sa objaví v skupine zdieľaných pre úplné monitorovanie a kontrolu.

mobil

Ak teda nastavíte prísne hranice pre vaše dieťa tým, že mu poskytnete rady a pridáte ho do Cloudu, bude vedieť, kde je vaša pozícia a nedostane sa ďalej. Služba však nie je schopná obmedziť alebo blokovať aplikácie vášho dieťaťa, ktoré spôsobujú nižšiu ochranu zariadenia. Manuálne môžete nastavenia zakázať a obmedziť tak, ako je uvedené vyššie.

Zabráňte nebezpečenstvu zariadení

Ak zistíte, že sa vaše dieťa hrá so zásuvkou alebo vkladá do úst nejaké veci, ktoré nie sú vhodné, kontrola je dôležitá pre to, aby ste mu zabránili v podobných činnostiach. Napriek tomu, že Apple výrobky sú bezpečné a vhodné na užívanie, dávajte pozor na najväčšieho nepriateľa, ktorým je elektrina.

Často kladené otázky

Ako môžem monitorovať, čo moje dieťa robí na internete na svojom iOS zariadení?

Apple spustil rodičovský nástroj, ktorý nájdete v najnovších aktualizáciách iOS. Pomocou tohto nástroja môžete monitorovať svoje dieťa v reálnom čase a zistiť, čo vlastne na internete robí.

Ako môžem chrániť iOS zariadenie pred poškodením, keď ho používa moje dieťa?

Pre ochranu vášho iOS zariadenia pred poškodením je dôležité používať ochranné sklá a kryty, ktoré sú kompaktné, hrubšie a vyrobené z vysoko kvalitného materiálu. Tieto ochranné prvky zabezpečia dlhú životnosť a bezpečnosť zariadenia počas používania dieťaťom.

Ako zablokovať nežiaduce aplikácie a stránky na iOS zariadení mojho dieťaťa?

Zablokovanie prístupov na nevhodné aplikácie a stránky je jednoduché vďaka ovládacím prvkom, ktoré nájdete v iOS zariadeniach. Tieto nástroje umožňujú rodičom nastaviť prístupové obmedzenia, aby dieťa nemohlo otvoriť nežiaduce stránky alebo aplikácie. Môžete tiež využiť rodinné zdieľanie (Family Sharing), kde pomocou iCloud môžete sledovať a kontrolovať prístup k obsahu medzi zariadeniami v rodine.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...