5 knižných tipov, ktoré vás rozhodne zaujmú

diár

Radi čítate? V tom prípade by vám doma nemali chýbať tie najlepšie a najnovšie tituly, ktoré sa predávajú. Dnes vám spomenieme 5 knižných titulov, ktoré ľudia po celom svete obľubujú a patria medzi bestsellery.

Zaklínač I. - Posledné želanie - Andrzej Sapkowski

Prvá poviedková kniha jedného z najlepších autorov fantasy na svete! Andrzej Sapkowski vdychuje život Geraltovi z Rivie, postave nájomného zaklínača, majstra meča s magickými schopnosťami, osobnosti z pradávneho sveta plného mýtických bytostí, čarodejov, gnómov, elfov, ale aj ľudských intríg, zloby a nenávisti. Geralt žije na okraji spoločnosti, so zápalom bojuje proti desivým netvorom, ktoré ohrozujú ľudí, nie je však chladnokrvný zabijak. Jeho nadprirodzené schopnosti a nemilosrdné skutky vykonávané v mene spravodlivosti však vyvolávajú v ľuďoch strach a odpor napriek tomu, že ich chráni. 

Vďaka rozprávačskému majstrovstvu autora sugestívne príbehy s čarom fantázie a dobrodružstva upútajú čitateľov bez obmedzenia veku.

knihy na regáli

Sviňa - Arpád Soltézs

Obyvatelia Malebnej krajinky pod Drobnými veľhorami sporadicky miznú. Iní urobia – celkom nečakane – závratnú kariéru. Tie dva javy spolu súvisia. Zlo rozožiera krajinu všetkým na očiach, celkom otvorene. Obete sa nebránia, pravdu si nepripúšťajú: to by si predsa mocní nedovolili, ľudia by to predsa nedopustili a im by sa to predsa nemohlo stať.
Nakoniec sa to, samozrejme, všetkým stane.
Závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. Rozhodne nikomu, kto by sa počítal. Feťáčky klamú, kradnú a zomierajú. Každý to vie.
Talentovaný politik sa stane Predsedom a ovládne celú krajinu. Neovláda však svoje pudy a napokon ani vlastné rozhodnutia. Nie je to problém, kým ho nútia robiť veci, ktoré sa mu páčia.
Malý vekslák sa chce stať veľkým hráčom. Ľudia sú preňho len šachové figúrky, ktoré posúva po štvorčekovanom papieri. Neuvedomuje si, že nehrá šach, iba piškvorky.
O zabijakovi mafie koluje fáma, že za svoj život vykopal jamu, do ktorej by sa pohodlne zmestila podzemná garáž ná-kupného centra. Nie je to pravda, jamu si každý vykope sám. Kto má v rukách lopatu, mal by rátať s najhorším.
Nadšený neonacista stratí v lese kamaráta. Nájde životnú lásku, dobrého priateľa, prácu snov a nakoniec aj pravdu, ktorá ho o všetko znova oberie.
Mladý analytik sa stane vychádzajúcou hviezdou novinárskeho neba. Čaká ho skvelá budúcnosť, ak dokáže prežiť.

Prečo spíme - Matthew Walker

Spánok patrí k najdôležitejším, ale najmenej pochopeným aspektom nášho života, zdravia a dlhovekosti. Donedávna vedci nedokázali odpovedať na otázky prečo spíme, ako spánok pomáha nášmu telu a mozgu, prečo nás postihnú ničivé zdravotné následky, keď nespíme. Najmä v porovnaní s našimi ostatnými základnými životnými potrebami jesť, piť a rozmnožovať sa, sme účel spánku dlhé roky nedokázali pochopiť. Prudký príval vedeckých objavov za ostatné dve desaťročia však do tejto oblasti vniesol nové svetlo. 
Teraz nám vynikajúci neurovedec a odborník na spánok Matthew Walker umožňuje porozumieť životnej dôležitosti spánku a snívania. Okrem mnohých iných funkcií, spánok posilňuje našu schopnosť učiť sa, zapamätávať si a robiť logické rozhodnutia. Usmerňuje naše emócie, dopĺňa imunitný systém, dolaďuje metabolizmus a reguluje náš apetít. Snívanie upokojuje bolestné spomienky a vytvára priestor virtuálnej reality, v ktorom mozog spája minulé poznanie so súčasným a podnecuje kreativitu.

knihy

 Kat - Chris Carter

V losangeleskom kostole leží pred oltárom zakrvavené bezhlavé telo kňaza. Je starostlivo naaranžované, nohy má vystreté, ruky prekrížené na hrudi, ale najhroznejší pohľad je na hlavu psa, ktorú má vrazenú do krku. Detektív Robert Hunter sa sprvu domnieva, že ide o rituálnu vraždu. Ale keď sa objavia ďalšie telá, zmení názor. 
Všetky obete prišli o život spôsobom, ktorý priamo súvisel s tým, čoho sa najviac báli. Ich nočné mory sa stali skutočnosťou. Ale odkiaľ sa o nich vrah dozvedel? A existuje medzi týmito zjavne náhodnými obeťami nejaká spojitosť? 
Hunter sa ocitá na stope nepolapiteľného sadistického vraha, ktorý zrejme dokáže čítať myšlienky svojich obetí. Niekoho, kto dokáže vytušiť, z čoho majú jeho obete najväčší strach. Niekoho, kto sa v ceste za svojím zvráteným cieľom nezastaví pred ničím.

Krotitelia displejov - Slávka Kubíková

Naše deti sú prvou generáciou vyrastajúcou v obklopení displejov. Je to nová situácia, ktorú dennodenne rieši každý rodič. 
Kniha Krotitelia displejov pomáha vychovávať deti tak, aby život s digitálnymi médiami zvládli. No nie je to kniha len o deťoch. Autorka kladie provokatívne otázky každému vlastníkovi smartfónu a používateľovi internetu. Aby nám technológie nebrali viac, ako nám dávajú.  

Často kladené otázky

Aké sú základné informácie o knihe Zaklínač I. - Posledné želanie od autora Andrzej Sapkowského?

Zaklínač I. - Posledné želanie je prvá poviedková kniha od jedného z najlepších autorov fantasy na svete, Andrzej Sapkowského. Kniha rozpráva príbehy Geraltovi z Rivie, nájomného zaklínača, majstra meča s magickými schopnosťami, ktorý žije v pradávnom svete plnom mýtických bytostí, čarodejov, gnómov, elfov, ale aj ľudských intríg, zloby a nenávisti. Geralt bojuje proti desivým netvorom, ktoré ohrozujú ľudí, ale zároveň čelí ľudskej nevďačnosti a strachu.

O čom rozpráva kniha Sviňa od Arpáda Soltéssa?

Kniha Sviňa od Arpáda Soltéssa prináša príbehy z Malebnej krajinky pod Drobnými veľhorami, kde obyvatelia sporadicky miznú alebo naopak dosahujú závratné úspechy. Zlo postupne rozjeda krajinu, ľudia sa nebránia ani nepriznávajú si pravdu o situácii. Kniha sleduje príbehy závislej tínedžerky, talentovaného politika, malého veksláka, zabijaka mafie, nadšeného neonacistu a mladého analytika, ktorí sa musia vyrovnať so svojou situáciou a rozhodnutiami.

Ako nám kniha Prečo spíme od Matthew Walkera pomáha pochopiť dôležitosť spánku?

Kniha Prečo spíme od Matthew Walkera, neurovedca a odborníka na spánok, nám ponúka podrobný pohľad na životnú dôležitosť spánku a snívania. Spánok posilňuje našu schopnosť učiť sa, pamätať si, robiť logické rozhodnutia a usmerňovať emócie. Tiež pomáha dopĺňať imunitný systém, dolaďovať metabolizmus a regulovať apetít. Snívanie zase pomáha upokojiť bolestné spomienky a podnecuje kreativitu. Autor predstavuje množstvo nových vedeckých objavov z posledných desaťročí, ktoré nám pomáhajú pochopiť účel a význam spánku pre náš život, zdravie a dlhovekosť.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....