5 aplikácií, ktoré vám pomôžu zadarmo zistiť stav a zdravie vašej batérie

notebook

Batérie na notebookoch sú síce vymeniteľné a majú nejaký dátum spotreby, no ich životnosť môžete predĺžiť tým, že ich budete správne používať a starať sa o ne. Dnes si však nebudeme hovoriť o tom, ako sa o batérie starať, ale skôr o tom, ako zistiť stav batérie.

notebook

Ako skontrolovať batériu notebooku?

Najlepším miestom pre začiatok starostlivosti o batériu je kontrola jej stavu. V dnešnom svete nájdete na trhu naozaj obrovské množstvo rôznych nástrojov, ktoré vám pomôžu zistiť aký stav majú, aké je ich napätie až v konečnom dôsledku, aký je ich zdravotný stav.

Pripravili sme si pre vás päticu aplikácií, ktoré vám pomôžu zistiť aké je zdravie vašej batérie. A to úplne zadarmo.

Battery Info View

Je to pomôcka, ktorá nemá žiadne vizuálne ozdoby. Je však bezplatná a veľmi dobrá. Táto informačná aplikácia so základnými hodnotami vám pomôže zistiť úplne všetko o vašej batérií. Výsledky je následne možné exportovať do textového súboru, ktorú slúži ako trvalý záznam vášho výkonu.

Battery Mon

Táto aplikácia sa zameriava viac na monitorovanie, kapacitu batérie a rýchlosť vybíjania notebooku. Predstavuje všetky výsledky v reálnom čase.

Battery Care

Je to ďalšia bezplatná a informatívna aplikácia, ktorá vám pomôže vykonávať kalibrácie a taktiež poskytnúť výsledky o vašej batérií. Má taktiež zaujímavé funkcie, ktoré by ste rozhodne mali vyskúšať. Batérií môžu pomôcť.

práca s notebookom

Battery Bar

Táto aplikácia je omnoho komplexnejší nástroj ako ten, ktorý je v operačnom systéme. Uvádza najdôležitejšie informácie bez toho, aby zabrala príliš veľa miesta alebo zdrojov. Okrem základnej verzie má aj verziu Pro za 4 €.

Powercfg

Pre operačný systém Windows je k dispozícií táto aplikácia, ktorá taktiež poskytuje všetky informácie bez inštalácie ďalších aplikácií. Pristupuje sa k nej cez príkazový riadok, do ktorého zadáte "powercfg /batteryreport". Následne vygenerujete správu v HTML verzií, ku ktorej máte prístup.

Tieto aplikácie nie sú žiadnymi zázrakmi, no sú to pomocníci, ktorí patria medzi tých najlepších. Nezabúdajte však, že najdôležitejšia je správna starostlivosť o batériu.

Často kladené otázky

Ako môžem zistiť stav batérie na mojom notebooku?

Na zistenie stavu batérie na notebooku môžete použiť niektorú z mnohých dostupných aplikácií. V tomto texte sú predstavené päť bezplatných nástrojov: Battery Info View, Battery Mon, Battery Care, Battery Bar a Powercfg (pre systém Windows). Tieto aplikácie vám poskytnú informácie o napätí, kapacite a zdravotnom stave vašej batérie.

Čo je Battery Info View a ako mi môže pomôcť?

Battery Info View je jednoduchá a bezplatná aplikácia bez vizuálnych ozdôb, ktorá vám pomôže zistiť úplne všetko o vašej batérií. Výsledky je možné exportovať do textového súboru, ktorý slúži ako trvalý záznam vášho výkonu.

Ako môžem použiť Powercfg na zistenie stavu batérie v systéme Windows?

Powercfg je aplikácia pre operačný systém Windows, ktorá poskytuje všetky informácie o batérii bez inštalácie ďalších aplikácií. Pristupuje sa k nej cez príkazový riadok, do ktorého zadáte "powercfg /batteryreport". Následne vygenerujete správu v HTML verzii, ku ktorej máte prístup.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....