3 tipy, ako zabrániť vypadávaniu bezdrôtových slúchadiel z uší

airpods

Bezdrôtové slúchadlá zaplavili svet. Známe značky sa predbiehajú v tom, ktorá príde s lepšími a výkonnejšími slúchadlami, ktoré si ľudia zamilujú. Existuje však jeden problém, ktorým je to, že viacerým ľuďom tieto slúchadlá jednoducho vypadávajú.

V dnešnom článku sa pozrieme na tri tipy, ako zabrániť vypadávaniu bezdrôtových slúchadiel z uší a užiť si tak skvelý zážitok z počúvania hudby.

Dajme si na úvod zopár štatistík. Až 65 % používateľov AirPods uviedlo, že ich slúchadlá im nevypadávajú. 35 % používateľov uviedlo, že im slúchadlá omylom vypadlo. 7,06 % používateľov zas uviedlo, že slúchadlá im často padnú, keď kráčajú.

Aj napriek tomu, že len málo užívateľom slúchadlá vypadnú, máme pre vás zopár rád, ako proti tomu bojovať.

1. Návleky na slúchadlá

Hlavným dôvodom, prečo slúchadlá bluetooth v ypadávajú je najmä to, že povrch je príliš hladký. Preto človek potrebuje drobné doplnky na zvýšenie trenia. Jednoduchým riešením sú silikónové návleky, ktoré prichádzajú na trh v niekoľkých prevedeniach.

Okrem toho, že kryty pomáhajú na to, aby slúchadlá dobre držali, taktiež sú skvelé v tom smere, že slúchadlá ochraňujú. Použitím návlekov si tak nielen pomáhate udržať slúchadlá v ušiach, ale taktiež ich chránite pred ich poškodením. Cena za takéto návleky je pomerne nízka.

2. Použite špeciálne šnúrky

Môže sa stať, že vám budú šnúrky zavadzať, no sú veľmi bezpečné. Ak vám jedno slúchadlo vypadne, vždy ostane visieť na vašom krku. Používatelia si môžu nastaviť dĺžku podľa svojich skutočných potrieb, čo je veľmi výhodné.

Niektorí ľudia sa však môžu čudovať, načo si kupovať slúchadlá bez drôtov, keď si na ne šnúrky dáte. Je to však veľmi efektívne riešenie, vďaka ktorému môžete zabrániť, aby vám slúchadlá vypadli a stratili sa.

3. Špeciálne domáce výrobky

Doma si môžete taktiež urobiť protisklzové nálepky, vďaka ktorým budú vaše slúchadlá praktickejšie. Takýto výrobok vás taktiež nebude nič stáť, pretože si ho pripravíte doma.

Táto metóda je veľmi jednoduchá. Odporúča sa použiť pomôcku z netkanej textílie, ktorú len nastriháte do kruhu správnej veľkosti nožnicami a následne ju prilepiť na obe strany slúchadiel. Je to veľmi jednoduché a praktické.

Síce to nevyzerá práve esteticky, keď slúchadlá nosíte, nikto nič neuvidí.

Často kladené otázky

Prečo mi vypadávajú bezdrôtové slúchadlá z uší a čo s tým môžem robiť?

Jedným z hlavných dôvodov, prečo slúchadlá vypadávajú z uší je príliš hladký povrch, ktorý nezabezpečuje dostatočné trenie. Môžete vyskúšať niekoľko riešení, ako sú silikónové návleky na slúchadlá, špeciálne šnúrky alebo domáce protisklzové nálepky.

Ako mi môžu pomôcť silikónové návleky na slúchadlá?

Silikónové návleky zvyšujú trenie medzi slúchadlom a uchom, čím zabraňujú vypadávaniu slúchadiel z uší. Okrem toho, slúžia aj ako ochrana pre slúchadlá a predlžujú ich životnosť. Návleky sú dostupné za pomerne nízku cenu.

Čo sú to špeciálne šnúrky a ako mi môžu zabrániť vypadávaniu slúchadiel z uší?

Špeciálne šnúrky sú bezpečnostné pásky, ktoré spájajú obidve slúchadlá a zabezpečujú, že ak vám jedno slúchadlo vypadne, zostane visieť na vašom krku. Dĺžku šnúrokov si môžete nastaviť podľa vašich potrieb. Aj keď sa môže zdať nelogické pripájať bezdrôtové slúchadlá šnúrkami, je to veľmi efektívne riešenie na zabránenie straty slúchadiel.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...