Máte chuť na niečo sladké? Dnes sme si pre vás pripravili tri chutné a pomerne rýchle recepty na dezerty, ktoré rozhodne popri varení obedu stihnete. Zakončite svoj hlavný chod niečím dobrým a sladkým.
Máte chuť na niečo osviežujúce? Limetková pena je tou najlepšou alternatívou.
Orechy na suchej panvici opražte a nasekajte na kúsky. Piškóty si nasekajte na malé kúsky a zmiešajte s orechmi. Touto zmesou naplňte poháre. Smotanu vyšľahajte a pomaly do nej pridávajte cukor. Následne pridajte tvaroh, kôru z limetky a šťavu z polovice limetky. Penou naplňte poháre a orechmi ozdobte vrch. Dajte na chvíľu do chladničky alebo rovno zjedzte.
Ďalším receptom je znova ovocný a veľmi chutný dezert. Vyskúšajte tentokrát panna cottu.
Do misky dajte 2 lyžice vody a vsypte želatinu. Nechajte 5 minút, aby želatína nabobtnala. Štyri poháriky veľmi tenko vymažte olejom.
Smotanu spolu s cukrom a škoricou pomaly zahrievajte na strednom plameni. Za občasného premiešania priveďte k varu. Pridajte želatinu a minútu až dve povarte, aby sa rozpustila.
Zmes sceďte a nalejte do formičiek. Dajte na 4-6 hodín do chladničky, aby sa krém spevnil. Päť minút pred podávaním vytiahnite z chladničky a vyklopte.
Maliny varte s cukrom, vychlaďte a podávajte s panna cottou.
A posledným, tretím, receptom je klasika vo forme tiramisu.
Z bielkov si vyšľahajte tuhý sneh. Žĺžky zmiešajte s cukrom do peny. Zmiešajte s mascarpone a následne do všetkého zapracujte sneh. Piškóty nakrátko namáčajte do kávy zmiešanej s rumom. Dajte ich na spodok tortovej formy, naneste krém a následne začnite vrstviť. Pred podávaním poprášte kakaom.
Na limetkovú penu s orechmi budeme potrebovať smotanu na šľahanie, 3 lyžice práškového cukru, 100 g mäkkého tvarohu, limetku, 30 g pistácií, 20 g kešu orechov, 30 g vlašských orechov, 30 g lieskových orechov a 3 ks veľkých dlhých cukrárskych piškót.
Na panna cottu s malinovou omáčkou budeme potrebovať rastlinný olej, 4 lyžice práškového cukru, 2 lyžičky škorice, 500 ml smotana na šľahanie, 2 lyžičky želatíny, a na omáčku 200 g malín a cukor podľa chuti. Najprv vmiešame želatínu do vody a necháme bokom nabobtnať. Potom povaríme smotanu so cukrom a škoricou. Pridáme želatínu, sceďte a nalejte do vymastených formičiek. Dáme do chladničky na spevnenie. Pre omáčku povaríme maliny s cukrom a podávame s panna cottou.
Na tiramisu budeme potrebovať 3 vajcia, 5 lyžíc práškového cukru, 200 g mascarpone, 2 balenia detských piškót, 1 šálku silnej kávy, 1 lyžica rumu a kakao. Najprv vyšľaháme bielky do snehu. Žĺtky zmiešame s cukrom do peny a potom s mascarpone. Zapracujeme sneh. Macíme piškóty do kávy zmiešanej s rumom a pokladáme na spodok tortovej formy. Na to nanášame krém a vrstvíme piškóty. Pred podávaním poprášime kakaom.
Udržať si rovnaký pracovný výkon počas celého dňa je nemožné. Po niekoľkých hodinách sústredenia sa začína človek cítiť únavu, kvôli ktorej sa môže...
Rok 2022 so sebou priniesol množstvo zaujímavých kníh a filmov, ktoré rozosmiali, potešili, prekvapili či dokonca spôsobili smútok. Niektoré ste...
Určite sa to stalo aj vám. Pozreli ste sa na hodinky a zrazu ste zistili, že je večer a vy ste nestihli ani polovicu toho, čo ste chceli. Ako je to...
Dni sú čoraz kratšie a vy premýšľate, ako si vyplniť dlhé chladné večery? Zabudnite na prácu a užite si dobré filmové a seriálové snímky, ktoré si...